Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onapobłogosławiona

Jeszcze raz róznica wieku między dziećmi-10lat

Polecane posty

Gość upupup

Gość u mnie tez 10 lat i super jest

mam 21 lat i braci w wieku 8 lat i 7 lat. Czuję się raczej jak ich matko-ciotka a nie siostra. Często się nimi zajmowałam wraz z 19-letnią dziś siostrą. W tej chwili nie mam z nimi tematów do rozmów ale moja 2ipółletnia córcia Marysia wprost przepada za małymi wujkami :) Za to mój 17 letni brat ma bardzo dobry kontakt z tym 8 letnim. Adek (8) jest zapatrzony w starszego brata a Damian (17) też lubi z nim przebywać. Z kolei mój mąż (27 l.) ma starsze siostry w wieku 37 i 38 lat. Bardzo dobrze się z nimi dogaduje, lubi z nimi rozmawiać i radzić się ich (one jego z resztą też) 🌼

Gość ona pobłogosławiona
gonieczka pocieszyłas mnie,mam nadzieję że moje dzieciaczki jakos się dogadają,w końcu lepiej mieć nawet dużo młodsze rodzeństwo niż nie mieć wcale

Gość tylko nie jedynak
Moim zdaniem nawet jeżeli kontakt jest słaby, to i tak lepiej jest mieć rodzeństwo, niż być jedynakiem.

Hej nie przeczytam calego topiku bo nie mam czasu ale sie wypowiem Ja mam siostre mlodsza o 8 lat mam tez brata on jest starszy od niej o 10 lat nie ma miedzy nimi az takiego zżycia ale jednak za soba sa. Natomiast ja mam bardzo dobry kontakt z sistrzyczka ja mam juz 24 a ona 16 wlasnie dzis przylatuje do mnie na cale wakacje wlasnie czekam bo maz na lotnisko po nia pojechal. Jestem szczesliwa ze mimo wieku wolala wakacje u mnie niz np pojechac gdzies ze najomymi czy spedzac je z kolezankami :)

Przyznam sie tez ze mam na nia duzy wplyw i czuje sie dumna kiedy przychodzi do mnie z jakims problemem. Pomagamy sobie nawzajem. Moge z nia o wielu zeczach rozmawiac mimo roznicy wieku:)

jedynakiem na pewno kiepsko być, teraz się cieszę, że mam brata, chociaż jak się urodził, to wcale mi się tak nie wydawało :D ale przez wiele lat czułam się jak jego druga matka zresztą do dzisiaj w pewnym sensie tak jest ze swoimi wybrykami przychodził do mnie, ja jeszcze pamiętałam jak to jest być młodym ;) z matką za duża różnica pokoleń...

Gość upupupupupupup
piszcie

Gość podddnosze
ktoś jeszcze?

Gość 11lat róznicy
Ja mam brata 11 młodszego , ma 20 lat i od początku mieliśmy i mamy rewelacyjny kontakt, mam jeszcze brata 3 lata młodszego ale takiego zrozumienia i dogadania nie ma między nami..