Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

leta 24

czerwone banany...problem...jadl ktos?

Polecane posty

witam...jakis tydzien temu kupilam czerwone banany. z ciakwosci bo nigdy nie jadlam...okazalo sie , ze sa nie dojrazale...z trudem obralma jednego, cierpki i gorzki...pozastale do tej pory nadal sa twardze, i nawet nie zmienily koloru na bardziej intensywny...moje pytanie....kiedy do cholery te banany beda jadalne:)? szukalam info w necie zle nic nie znalazlam na temat oceny dojrzalosci banana czerwonego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość cos tam..Aa
A gdzie kupilas?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bananera
http://bananpage.webpark.pl/gatunki.html a może to ten banan do gotowania poszukaj w necie tego programu "boso przez świat" Cejrowskiego pt. Bananera - on tam pokazywał różne rodzaje bananów i co z nimi robić, ale nie pamiętam. A może to nie jest banan to co kupiłaś?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
gdzies tam kiedys wyczytalam, ze sa aromatyczne i slodkie..rety...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ieta24
a tam..dam sobie spokój z jedzeniem tych bananów..są idealnie twarde, takie dorodne i sprężyste.. kojarzą mi się z meskim prąciem...myślę,że z powodzeniem mogą je zastepować...zaraz wypróbuję..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość leta244.supernova
podszywacz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość black69
Witam I wiesz co zrobić z tym bananem?:) Też kupiłem i nie wiem jak go zjeść?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość markizka
hmm to dziwne naprawde bo ja jadlam czerwone banany tyle ze za granica i były naprawde pyszne na MArtynice uwazaja ze to sa prawdziwe banany deserowea te co jemy to sa pastewne.Czerwone sa bardzo slodkie i rozplywaja sie w ustach

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość black69
Mówisz że się rozpływają w ustach… Hymm… Moje są twarde i smakują jak ziemniaki za surowo… tzn. też nie jadłem ale są mączyje :) Jaki mają mieć kolor?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jany
Te banany powinny być ciemno brązowe, a środek koloru łososiowego... Ja też kupiłam. Są niedojrzałe.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość black69
Dzieki za odpowiedz:) Jak zjesz to daj znać:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość MAZI82
nasz "czerwony banan" smakuje jak niedojrzały OGÓREK:)))))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość rowerzysta
Kupilem czerwone banany i zapytalem kasjerke co znimi zrobic powiebziala ze trzeba ugotowac lub usmarzyc.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wilkolaczek
Ja też kupiłam te banany i też są twarde i gorzkie. Radzę położyć je w misce koło jabłek. Jabłka wydzielają coś dzięki czemu inne owoce szybciej dojrzewają. :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja też ostatnio kupiłam :) Również były twarde i smakowały jak ziemniaki, zostawiłam w worku foliowym i po ok. 5 dniach dojrzały i zrobiły się pyszne :) Radzę poczekać, aż dojrzeją. Ps. a to coś co wydzielają jabłka to etanol ;) Pozdrawiam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Banany jeśli są niedojrzałe muszą poleżec tydzień lub dwa aż ich skórka zrobi się ciemnobrązowa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Te banany są na przetwory można je jeść pieczone dodawać do różnych dan

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Te banany są na przetwory można je jeść pieczone dodawać do różnych dan bardzo dobry jest dzem z tych bananów ich się nie jej na surowo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
nie żaden etanol tylko etylen

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
dzisiaj też kupiłam czerwone banany, oczywiście z ciekawości, niestety są niedojrzałe, ciężko obrać skórkę, po obraniu praktycznie nie jadalny - poczytałam trochę na ich temat, ponoć muszą poleżeć tydzień, aż pokażą się czarne cętki, jednym słowem muszą dojrzeć, poczekam nic innego mi nie pozostało, ciekawe, czy będą wtedy jadalne ha ha ha

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Wystarczy ubrac banana w prezerwatywe ale musi byc lateksowa, po paru godzinach bedzie dobry do jedzenia. I to wcale nie jest zart

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×