Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monika_26

czym depilowac pachy?

Polecane posty

ja tez nigdy takich nie mialam moze depilatorem przejechala bo ja tylko gole zwykla maszynka

Gość monika_26
no ja tez tylko maszynka zwykla gole myslisz ze to dlatego?kurcze chcialabym miec tak wydepilowane pachy nie wiem jak:(

ja mam takie jak w linku.....od lat używam depilatora:) na początku było ciężko :O teraz praktycznie bez żadnego bólu no i na min 2- 3 tygodnie spokój :D

Gość monika_26
izunia a po depilatorze nie wyrastaly ci ciemniejsze i mocniejsze te wloski bo mi tak sie dzialo na nogach po depilatorze zamiast cinszych byly grubsze.

i nogi i pachy od lat depilatorem traktuję....włoski coraz cieńsze i jaśniejsze....poza tym z biegiem lat depilowanie na dłuższy czas starcza :D po goleniu włoski wyrastają twardsze i ciemniejsze.....dlatego na depilator się przerzuciłam

to ja tak samo jak Izunia 30 - i bedziesz miala takie jak na zdjeciu:P

Gość gmail.com
izunia- a jakiego depilatora uzywasz? Kurcze, ja tez marze o takich pachach, a traktuje je maszynka- co za tym idzie nie sa idealne, bo cos tam przeswituje spod skory (mam ciemne wlosy). Tylko ze ja nie znosze jak mam choc pol milimetra wloskow, a do depilatora to chyba trzeba dac im ciut odrosnac, co? I co np w lato czekacie az troche odrosna?

Gość AniaaaaB
Ja mam takie pachy golę zwykłą maszynką, jestem ciemna blondynką i włosy pod pachami mam nikłe więc to pewnie też dlatego. Moja mama ma ciemne włosy i pod pachami tez ma takie kropy jak ogoli sie maszynką

to moze ja odpisze, bo tez mam depilator - braun. To jest tak, że za pierwszym razem baaardzo boli, ale za jakims trzecim razem juz duzo mniej, tylko lepiej nie wracac do maszynki, bo znowu przechodzic przez to samo...;) Ja jestem brunetka, wiec pod pachami )niestety_ tez;)) ale za drugim razem wloski sa zdecydowanie jasniejsze i ciensze. I nawet jak maja 1 mm to nie widac ich, poza tym odrastaja nie w jednym tempie i co jakis czas trzeba powtorzyc, ale generalnie polecam, jak zaczniecie, to zobaczycie jaka wygoda;)

Gość Sasss
ja tez o tym marze! od roku używam depiltora, ale tak wstydze sie podnosić rąk. Fakt włosów jest 3x mniej (miałam strasznie gęste i akurat tam ciemne - na nogach mam jasne za to) ale raz w tygodniu musze sie depilowac i juz po kilku dniach odrastają ale latem wtedy mozna ja pęsetą wyrwać ;)

Gość klassi
Ja zastanawiam się na trwałym usunięcie włosków. Czytałam, że laser całkiem nieźle sobie radzi z tym problemem. Czy któraś z Was może robiła taki zabieg? Faktycznie działa?

Gość woskiem i tylko woskiem
depilatorem boli bardzo i długo! najpierw 2-3 razy idź na wosk do kosmetyczki - koszt ok 15zł bólu jakieś 2 minuty i pachy łyse ;) później gdy włoski odrastają juz słabsze i rzadsze mozna poprawić depilatorem albo iść znów na wosk... ja tak robie i pachy są idealnie łyse ;) nic mi nie wrasta ani podrażnień żadnych nie mam

Gość stylonka
Ja też miałam robiony wosk, ale przy moim niesamowicie szybkim wzroście włosów efekt nie jest długotrwały. Zastanawiam się czy na przykład nie zrobić sobie trwałej depilacji laserem. Czy któraś z Was może robiła ? Jak to wygląda, ile potrzeba serii?

Gość stawi
To tak naprawdę indywidualna sprawa. Jeśli masz ciemne włosy to depilacja laserowa jest jak najbardziej dla ciebie. Ilość serii to przeważnie 3, 4( moja koleżanka była w studio laser w Warszawie 3). POtem jednak ma się już całkowity spokój

Gość gość
A Waszym zdaniem który z depilatorów tak naprawde bedzie najlepszy i jednak sprawdzi sie najlepiej nawet kiedy bedzie mozna go uzywac np. pod prysznicem?

Gość gość
Najlepsza jest depilacja pach woskiem bezpaskowym Depileve. Chodzę na taką depilację do salonu Beauty Premium w Poznaniu i polecam wszystkim. Szczególnie w takie upalne dni świetna sprawa.

Gość gość
Ja mam depilator Panasonic z nakładką do delikatnej depilacji- model depilatora ES-ED90, rzeczywiście ta nakładka działa, próbowałem bez niej i aż tak odważna nie jestem, nakładka sporo zmienia.

Gość gość007
Ja depiluję depilatorem Brown, bez żadnej nakładki. Za pierwszym razem bardzo boli, ale potem skóra się przyzwyczaja, a poza tym przy regularnej depilacji (raz na 2 tygodnie) włosków jest mało. Po depilacji używam rewelacyjnego kremu Himalaya kojąco-ochronnego (tani jest, kilka złotych kosztuje, w aptece można kupić). Włoski nie wrastają w skórę i nie mam podrażnień. A np. nóg depilować nie mogę, bo mi wrastają włoski w skórę.

Gość gość007
Braun, nie Brown, sorry. A krem Himalaya jest mały, ale bardzo wydajny. Pod jedną pachę nakładam mniej niż 1 cm kremu i rozsmarowuję.

Gość WeronikaJ
Pachy najlepiej depilować laserem - zdecydowanie. Kilka zabiegów i po problemie na baaaardzo długo. Do tego pięknie gładka skóra. Kiedyś nie byłam entuzjastką depilacji laserowej, miałam złe doświadczenia. Niemniej, dałam się namówić i nie żałuję. Depilowałam pachy w estetica w Krakowie, bardzo zdziwiło mnie to, że nie jest to tak nieprzyjemne, jak można gdzieniegdzie przeczytać. Praktycznie nic nie czułam, może takie lekkie nakłucia.

Gość SylviaKirka
Pachy najlepiej depilować laserem. Kilka zabiegów i po problemie. No i skóra jest potem jedwabiście gładka.Dałam się namówić na laser w estetica w Krakowie na sławkowskiej i nie żałuję. bardzo zdziwiło mnie to, że nie jest to tak nieprzyjemne, jak można gdzieniegdzie przeczytać. Praktycznie nic nie czułam, może takie lekkie nakłucia.

Gość Gosia

Mnie znajoma namówiła na depilację laserową bo sama sobie robiła i bardzo jeste zadowolona z efektów. Nawet nie myślałam , że tak dobrze to wyjdzie. Włosy nie odrastają wcale , a jestem już 3 mś po zabiegu. Polecam klinikę  wktórej robiłam zabieg MTT Estetica Kraków