Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zawiedziona na maksa

brak zaproszenia na wesele

Polecane posty

Moja kolezanka wychodzi za maz w sierpniu. Znamy sie od kilku lat, studiowalysmy razem i do tej pory utrzymujemy czeste kontakty. Na swoj slub i wesele zaprosila kilka kolezanek ze studiow, z ktorymi sie obie przyjaznimy. Sadzilam ze mni rowniez zaprosi na wesele. Jakiez bylo moje zdziwienie gdy w zaproszeniu przeczytalam ze jestem zaproszona tylko na slub w kosciele. Dowiedzialam sie od naszej wspolnej kolezanki, ze Dorota nie zaprosila mnie na wesele dlatego, ze ja nie mam faceta na stale wiec uznala ze pewnie nnie bede miala z kim przyjsc. Zrobilo mi sie bardzo przykro, ze z takiego powodu mnie nie zaprosila:(

zastanawiam sie czy w ogole pojsc na ten slub, czy po prostu zignorowac ja tak jak ona mnie zignorowala. Co byscie zrobili na moim miejscu?

Gość omnixxxxx
fajna masz kolezanke. wlasnie pokazala jaki ma do ciebie stosunek. glupszego powodu na niezapraszanie na wesele nie slyszalam...sorry

Gość kokoszka bez plastra
Na Twoim miejscu wysłałabym życzenia i usprawiedliwiła się, że niestety nie mogę przybyć z ważnych powodów rodzinnych. Koniec i kropka. Tak się nie robi!

Gość omnixxxxx
popieram przedmowce. wyslij telegram i nie idz do kosciola.

Gość taktylkopytam
uważacie ze na wesele nie wypada iść bez osoby towarzyszącej?

Gość a czemu nie wypada
no bez przesady.

Gość mialam podobną sytuację
wysłałam kartkę z życzeniami :)

Gość napisalas ze
owszem wypada. mnie kolezanka zapraszala choc wiedziala, ze moj facet nie da rady przyjsc, jeszcze sie upewniala czy sama napewno nie chce. i pewnie bym poszla gdybym chciala, ale poprostu sama zle bym sie czula.

Gość wyslij kartke z zyczeniami
ale nie tlumacz sie zadnymi sprawami rodzinnymi. niech poczuje ze postapila nie fair. ja tez mialam takie sytuacje ze np wogole nie dostalam zawiadomienia od kolezanek np z LO a potem sie dowiadywalam ze inne kumpele dostaly powiadomienia mimo ze podobnie jak ja nie mialy az takich czstych i bliskich kontaktow z tymi osobami. poczulam sie nieswojo jak sie o tym dowiedzialam i potem troche je olalam jak sie np gdzies spotkalysmy to bylam raczej na dystans

Gość drogie dzieci
zapraszanie na wesele nie jest obowiązkowe :-O zaproszenie na sam ślub do kościoła także jest wyróżnieniem

mam ochote nie isc na ten slub i olac ja totalnie. facet, z ktorym sie spotykam od jakiegos czasy, o ktorym Dorota nie wie, powiedzial ze jesli chce to on moze pojsc ze mna na ten slub, zeby pokazac Dorocie ze jednak mialabym z kim przyjsc na wesele. zastanawiam sie czy to jednak nie byloby znizanie sie do jej poziomu...

Idz na slub i przy skladaniu zyczen powiedz z usmiechem ze szkoda ze sie nie pobawicie razem na jej weselu....

Gość to byłby brak wychowania
taka demonstracja :-O