Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nninnka

Nel - imie dla dziewczynki

Polecane posty

Gość gość
ciekawe jakie ty wspaniałe nosisz imię

Gość gość
Nel ładnie ważne ,że się tobie podoba

Ktoś wcześniej spostponował Ilonę - a ja uważam to imię za wyjątkowe. Ilona (gdy dorośnie) brzmi elegancko, a mała Ilonka brzmi słodko. Ale wszystko kwestia gustu...

Gość gość
Nel bardzo ladne imie zawsze mi sie podobalo. Kto pisal zeby nazwac Helena i wolac w skrocie Nel, mmmm nie rozumie niby dlaczego perdzej Lena. Imie Ilona nie znosze kojarzy mi sie z patologia i alkoholizmem

Gość gość
no to chyba żart,gdybym miała kojarzyć imiona z patologią i alkoholizmem ,to mogła bym wymienić wszystkie nasze piękne polskie imiona

Gość gość
To właśnie jest typowa komunistyczna jeszcze Polska. Niby demokracja a jeżeli dochodzi do urzędowych spraw to taka biurokracja ze hej! Moja córka ma na imię Nel. Jestem Polakiem, mieszkam w Norwegi na stałe od 15 lat, żona nie jest Polką. Jestem dumny z tego imienia. Nie było żadnych problemów z rejestrowaniem córki, tutaj można nazwać dziecko jak sie komu podoba. To jest demokracja, anie jak w Polsce ze urzędniczka powie ci w biurze "nie, niestety takiego imienia nie możecie wybrać" Przy okazji powiem ze jest jedyna osoba w norwegi jak narazie z takim imieniem :-)

Gość gość
moja córka ma na imię NEL i bardzo się ciesze że nie jest tysięczną Marysią lub milionową Oliwią. Oczywiście nie mam nic do Maryś i Oliwii (czysty przykład)

Gość gość
Zgodnie z orzeczeniem Rady Języka Polskiego imię Nel jest zakorzenione w polskiej tradycji i można takie nadać polskiemu dziecku odchodząc tym samym od zasady kończenia imienia na samogłoskę a. Tyle w temacie zaściankowości i niewłaściwości imienia. Wystarczy sprawdzić zamiast wypisywać głupoty i obrażać innych...

Gość gość
Córka autorki ma dzisiaj 8 lat wiec se darujcie

Gość gość
Moja córka ma na imię Aniela a zdrobniale mówimy Nela :) imię dalej bardzo mi się podoba :)

Gość gość
Córka autorki może sobie mieć 8 lat ale są inne mamy, którym się to imię podoba :)

Gość gość
Aniela najbrzydsze imie jakie jest według mnie