Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość looo matkoo

Swedzi mnie tam,w dole...pomocyyy!!!!

Polecane posty

Gość tez to mialam..
czemu cie maja zlinczowac,za rumianek alma?looo-sprobuj czosnku nic nie bedzie.

rumianek usmierza swedzenie ale go nie wyeliminuje sprojoj z czosnkiem ja raz tak robilam ale mi nie pomoglo bo mialam grzybice dobrze rozwinieta jedynie mi usmierzal pieczenie i swedzenie nie mogl sobie poradzic z tak rozwinietym grzybkiem ale na bakterie powinno pomoc

jwps przestan byc taka agresywna tu nikt nikomu na szkode nie chce wplynac to se wejdz i przeczytaj jesli umiesz!

Gość jwps
Do agresji to mi wiele brakuje .Akurat przemądrzałość i wszystko to co pisze w necei nie jest najlepszą radą.Najlepsze będzie chyba to jak dziewczyna pójdzie do lekarza i sama sie dowie.Przedewszystkim zawansowana grzybica jest widoczna jeśli nie to bierze się wymaz.I pewnie pan doktor tak zrobi

dopada mnie to raz na rok. To jest jak katar. Dawniej chodziłam do lekarza i zapisywał mi obrzydliwe globulki na noc {potem cały dzień to wycieka,br. W necie znalazłam prosty domowy sposób {wypróbowałam na drugi dzień przeszło , ale profilaktycznie robiłam przez 4 noce} Obrać ząbek czosnku i włóż na noc do pochwy.Czosnek to naturalny antybiotyk!!!Nie trzeba wydawać forsy i zawsze jest pod ręką. Rano przy siusianiu wyleci. Jak przestanie swędzieć to jeszcze kontynuuj przez dwie- trzy noce , a potem prze kilka dni dobrze jest włożyć do pochwy łyżeczkę jogurtu naturalnego lub kwaśnego mleka {przywraca Ph- kultury bakteriii. Kliknij w wyszukiwarce domowe sposoby , jest tam cała dyskusja i porady.

wiem ze tak bedzie ale na dzien dzisiejszy dziewczyna szuka rady wiec mozna przekazac info jakie sie wie co nie? wiadomo ze nie bedzie tego stosowac przez czaly czas tylko do czasu az pojdzie do lekarza musi jakos przez ten czas funkcjonowac bo co nby jej poradzic?

----tez to mialam.. czemu cie maja zlinczowac,za rumianek alma?looo-sprobuj czosnku nic nie bedzie.----- bo niektorzy nie uznaja naturalnych metod lagodzenia uciazliwych dysfunkcji pochwy ale wiadomo wszystko ma swoich przeciwnikow jak i zwolennikow na jednego to pomoze na drugiego tamto

------jwps (suzimama@interia.eu) Boże co ty czytasz albo skąd ty to sciągnełaś chora kobieto .Dobrze wiem na co chorowałam i z kąt to wzięłam.Nie łam lasce serca co ty wypisujesz albo nie ?przenosisz?Dla łaskawej pani zaawansowany stopień grzybicy to ciemno brązowe kropeczki.Ponieważ każda z nas jest inna to i pewnie różnica w odgadnięciu choroby.Po samym opisie internautko tej choroby można stwierdzić o co tu chodzi podejrzewam że bez sensu się naczytałaś bo chyba w swym życiu nie chorowałaś.Na to co koleżanka.Każda z nas może wejść na tą stronę i wiedziała by o tym co se tam pościągałaś ale wiedz też o tym pani przemądrzała że nie wszystko w necie piszą.Poprostu dziewczyna se pójdzie i będzie mądrzejsza nie trzeba jej straszyć bez sensu.rumianek nie stety nie pomaga na wiele schorzeń oczywiście to też zależy od lekarza.A ja lekarzem nie jestem i odradzam.------ chorowalam i to na duzo powarzniejsze choroby ktorych nikomu nie zycze.. dobranoc paniom

Gość looo matkoo
ok ja ide spac.Sprobuje dzis tego czosnku,moze jakos do poniedzialku przezyje ,o ile sie nie rozdrapie...:(

Gość doswiadczona w wielu kwestiach
ja bym z zadnym czosnkiem nie probowala szczerze mowiac ;) babunia mi zawsze mowila ze czosnek na wszystko dobry ;) kilka razy wepchala mi do nosa na katar :P i bol jak cholera, bo jak jest stan zapalny to czosnek żre jak diabli. Takze nie polecam wciskania sobie czosnku gdziekolwiek a szczegolnie do pochwy :P sluchaj mialam dwa razy jakas taka grzybice - ze mialam i uplawy i wydzieline w postaci "serka" i mega swedzonki ;) za pierwszym razem bylam mloda i glupia i ze trzy tygodnie sie meczylam bo mamcia zajela sie moim leczeniem - czyli podstawa terapii bylo plukanie rumiankiem :P dupa nie leczenie :p myslalam ze oszaleje. Za drugim razem bylam juz madrzejsza i kupilam sobie czopki czy tam globulki dopochwowe i po tygodniu sprawa zalatwiona. Ostatnio dostalam jakis uplawow - czystych takich - sama woda ze mnie leciala. I po prostu kupilam Azucalen i irygator i ju. Jest cale mnostwo lekow, ktore mozesz kupic bez recepty i od razu poczujesz ulge. Masz chyba w okolicy jakas czynna apteke? Kup sobie cos do plukania - zeby od srodka zadzialac i dodatkowo masc od zewnatrz - na 99% zalatwisz caly problem. Jesli to jakas bardzo powazna infekcja to sama bedziesz widziala, ze nie ma poprawy i trzeba isc do gina :) ale to zwykle nie sa zadne super-inteligentne grzybki czy bakterie ;) mozna sobie pomoc i sie wyleczyc raz dwa :)

Gość syllwwia
YYyy mi moja pani doktor odradzała jakieś babcine sposoby leczenia infekcji. Takze też jestem zdania żeby czosnku nie używać. Lepiej do lekarza i apteki.

Gość kamikadze uk
kefir kefir kefir is bedzie po porblemie wypic buteleke kefiuru namoczyc tampona w kefize i na noc zaplikowac rano wstaniesz jak nowo nardzona

Gość gość
Idź do lekarza.

Gość Zosia2929
Ja bym nie aplikowała kefiru do pochwy są lepsze i skuteczniejsze metody walki z infekcjami. Teraz są fajne maści z aplikatorami, globulki itp., ale oczywiście należy udać się do ginekologa. Aby zapobiegać infekcjom warto od czasu do czasu zrobić sobie kuracje probiotykiem np. dopochwowym invag aby uzupełnić mikroflorę, która stanowi naturalną barierę ochronną.