Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aga1aga

pęcherz, okres - ciąża?

Polecane posty

Gość aga1aga

witajcie. mam problem, który spędza mi sen z powiek. pod koniec czerwca przeziębiłam sobie pęcherz (złapałam typowego wilka, usiadłam na zimnym kamieniu). zaczęłam brać leki, najpierw Uronat, później (kiedy okazało się, że to nie pomaga), lekarz przepisał mi Nolicin. w czasie kiedy brałam Nolicin powinna wystąpić miesiączka, ale niestety miała spory poślizg (ok.14 dni). po 14 dniach okres wystąpił, ale nie ma typowych objawów (co miesiąc umierałam z bólu, teraz ledwo cokolwiek czuję, nie bolą mnie piersi, nie zaobserwowałam napięcia przedmiesiączkowego). najbardziej martwi mnie to, że okres jest bardzo, bardzo skąpy (przypomina bardziej plamienie). ostatnie współżycie miało miejsce ok.dwóch-trzech tygodni temu (prezerwatywa nie pękła, nie było żadnych "gorących" sytuacji"). chcę się spytać... czy to opóźnienie i cały ten bałagan hormonalny mogą być wywołane przeziębieniem pęcherza i przyjmowaniem antybiotyku? czy może jestem w ciąży? jestem naprawdę przerażona tym wszystkim. jeśli jestem w ciąży, będę chciała ją usunąć, bo nie jestem już z moim partnerem...

Gość agaszkaa
okres spoznil ci sie przez chorobe i leki. tez tak mialam gdy bylam chora spoznil mi sie 10 dni i bylo ok. no i stres duzo robi. jesli masz podejrzenia o ciaze to zrob test. a najlepiej idz do gina. to wszystko rozwiaze

Gość aga1aga
stresu miałam ostatnio w nadmiarze - rozstanie, które przepłaciłam strasznym cierpieniem, sytuacja w pracy... rozmawiałam z Mamą, mówi, że w naszej rodzinie typowe są bardzo silne objawy już po 10-14 dniach. np.ból piersi, ciemniejące sutki, cienka ciemno-brązowa linia od pępka do wzgórka łonowego, bardzo silne mdłości, rwące wymioty. mdłości mam, ale są słabe, nie wymiotowałam jak do tej pory... jeśli coś jest ich przyczyną, to raczej to, że przez ten stres mało jem. test zrobię jutro rano. ale dzisiaj potrzebowałam jakiegoś uspokojenia... za co bardzo dziękuję.

Miałaś stres, chorobę, brałaś antybiotyk - to wszystko może zachwiać równowagę hormonalną. A jak pęcherz?

Gość jak dla mnie to badziewie
hmm ta ciemnobrązowa linia to na przełomie 8-9 miesiaca występuje :-) Testów zabrakło w twojej aptece? I ginekologów wszystkich z pracy zwolnili?

Gość tytus29
leki i stres - na pewno. zreszta zrob test, wszystko bedzie jasne. a to, ze krwawienie jest bardzo skape tez moze byc spowodowane antybiotykiem. pamietaj, ze to jest STAN ZAPALNY. mozliwe, ze nie do konca wyleczylas tamto przeziebienie (zrob badane moczu). pzdr.

Gość pechowaaaa
na pewno od lekow. mialam tak samo najpierw zapalenie pecherza, pozniej odmiedniczkowe zapalenie nerek...i okresu ni emialam przez 2 miesiace (a leczenie trwalo miesiac)