Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość

Lepiej wyciskać sok czy miksować owoce, warzywa? Jak myślicie?

Polecane posty

Gość
nie wiem, różne, żeby mieć sok :O

ojojeoj.. pomarancze mandarynki...lepiej wyciskac...wyciskarka raz dwa zalatwi sparaw..nie ma rozgniecionych gorzkich pestek...i biale blony nie przeszkadzaja...nie czuc goryczy... truskawki...no coz wrzucam do blendera z mlekiem, jogurtem i gotowe... sok kieys w sokowirowce z marchwi robilam...dodawalam tez jablka...byl smaczny...zmiksowane owoce...hm...otrzymujesz cos jak mussss...swietna sprawa do lodow....

Gość
no bo w sokowirówce to chyba trzeba dużo wrzucic zeby miec sok, więc chyba lepiej miksowac?

ale ze zmiksowanych sok chyba odcisnac bedziesz musiala vo inaczej tego nie widze....zmiksowane =papka owocowa.. ilosc soku zalezy od soczystosci owocow warzyw... do cytrusuw polecam cos do wyciskania owocow...najlepiej elektryczny...ja mam i nie narzekam...

Gość
ale mi chodzi w sumie o taką jakby papkę, ewentualnie można tam dodać troszkę wody, zeby bylo bardziej rzadsze to jeszcze jedno glupie pytanie :D czy miksowanie warzyw i owoców nie zabija, nie zmniejsza witamin, wartości odżywczych?

ja nie wiem ..ale..jak dodasz wode..to to bedzie obrzydliwe...bez smaku i ..to tak jak picie fusow...ojeje...musisz wtedy docukrzyc...ja nie wiem czy zabija czy nie...pewnie jak maja te witaminy 0,5cm wzrostu to w sokowirowce pewnie padna trupem:(

Gość
to może bez wody, ale chodzi mi o to, zeby mógl to byc taki samodzielny posilek, np. szklaneczka zmiksowanych warzywek :D i w zmiksowanych bylby chyba blonnik, a w soku wlasnie chyba nie :O ale z tymi witaminami to wlasnie nie wiem :O

prosto i na temat -jakie surowe mozesz zmiksowac co by byly samodzielnym i zjadliwym daniem? -----proponuje ugotowqac wazywa na parze...mozesz uzyc durszlak do tego -papka z owocow...hmm...gruszki, truskawki, maliny,....itd a co do blonnika to poczytaj w necie...toc to zrodlo informacji..uffffff

Gość
no wiekszosc mozna jesc na surowo, i surowe zdrowsze są, no wiadomo, ze nie caly czas, ale tak kilka takich koktajli dziennie :D

Gość
nie, raczej nie na diecie, raczej z małą obsesją zdrowego odżywiania się :D

Gość Charlottta
wydaje mi sie, że lepiej wyciskać. Taki wyciskany sok, smakuje obłędnie, nie piję juz zadnego innego. Jakość, smak, konsystencja i walory zdrowotne przemówiły do mnie i kupiłam Huroma 2G w terapiasokami.pl Dostałam mnóstwo przepisów razem z wyciskarką i porad zdrowotnych. Nie zamieniłabym mojej wyciskarki na żadną inną :)