Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

vivaO_o

Prezerwatywa plus globulki na pierwsz raz

Polecane posty

No to jest na pewno przyzwoite wyjście, bo lepiej tak niz z niczym. Jasne, najlepiej to pigułki, ale nie wiem kiedy będzie następny raz, prawdopodobnie za bardzo długo, wiec łykałabym tabletki a przyjemności by nie było:/ Kazdy pisze że same globulki to kiepskie zabezpieczenie, chyba się zgodzę, niepewnie bym się czuła. Ale jak z prezerwatywą to już ok. Ale czy wtedy jest sens stosować globulki jeśli jest gumka a same globulki \"to żadne zabezpieczenie\"? Wiem, że użyję jednocześnie tego i tego. Czytałam o nieprzyjemnościach, no trudno, lepsze to niż ciąża. Czy takie połączenie na pierwszy raz jest dobre?

Gość ja użyłabym
tylko samej prezerwatywy... myślę, że to wystarczy - sama cały czas ich używam i jest ok. Trzeba tylko je dobrze stosować, ale te informacje znajdziesz już w ulotce... :)

Gość cristi26
tak pozatym to globulka jest dobrym zabezpieczeniem,ale nie za dobrym wspomieniem,gdy sie rozpuszcza w srodku to czasem nie przyjemnie piecze,polecam gumki najlepiej dobrej firmy np.durex

innych nie chcę ;) ale własnie, pojawił się problem ( w który ja nie wierzę za bardzo) mój chłopak mówi że nie moze znaleźć durexów z środkiem plemnikobójczym, serio nie ma takich? wiem że globulka to nic fajnego, ale w koncu zabezpieczenie... a to pieczenie jest mocne? i czy trwa ciągle? a czy jest sens próbować pierwszą globulkę "na sucho" bez stosunku, czy to niepotrzebne, ale z drugiej strony podczas pierwszego razu nie byłoby takiej niespodzianki...

Gość bebe552
mówię Ci globułka to syf. raz kupiłam i już więcej tego nie zrobię! nie dość, że złapałam jakieś uczulenie na nią to jeszcze lało się z niej, pieniła się, a raz nawet po 15 min nie zdazyla się rozpuścić (nie zorientowałam się) i wyleciała "w trakcie" nic fajnego. prezerwatywa wystarczy. sprobuj UNIMIL BLUE - są pogrubione .. kiedyś używałam i te nigdy mi nie pękły, a durexy owszem. tylko jak skończycie najlepiej wlejcie do niej wode dla pewności ;)

oj, bo jeszcze się rozmyślę... a rozmawiał ktoś na ten temat z ginekologiem? co lekarze o tym myślą?

mój lekarz jest zdania, że wszystko oprócz tabletek to zło. już na pierwszej wizycie wręcz kazał mi brać plastry jeśli nie chce mieć dzieci. po prostu takie metody są zawodne, a jeśli dziewczyna sama nie pomyli się z przyjmowaniem hormonów, to szanse żadne. a ile większej przyjemności! powiem Ci, że przez gumę prawie nic nie czuć ;)

tyle że na ten pierwszy raz pigułki naprawdę nie wchodzą w grę...

no to kupcie sobie gumy np te unimile o ktorych pisalam i durexy extra safe, a jak będzie po wszystkim nalejcie do niej wody, aby sprawdzić na pewno czy nie ma dziur. plemniki naprawde nie przenikna przez lateks. musicie tylko stosować się do ulotki.

Gość przecież to chore jakieś
skoro to pierwszy raz to jakim cudem te globulki ccesz włozyć głeboko do pochwy??? Bo łykać ich cyba nie zamierzasz? Chociaż kto wie, znałam taka jedna, która twierdiła, że to się łyka :-)

eee... no to chyba jasne, jeszcze takiego pytania nie słyszałam :D przeciez błona dziewicza to nie zakuta brama, skoro ta piana pcha się wszędzie to przez otwory w błonie tez przejdzie, jak krew miesiączkowa sobie z tym radzi i fragmenty ściółki macicy to czemu nie piana? dobra, już nic nie mówię na ten temat ;P

ja bym też nie odważyła się szczerze mówiąc gdybym była dziewicą. raz próbowałam użyć tamponu i zemdlałam - orgaznizm się zbuntował (a może bałam się podświadomie), ale odkąd już jej nie ma jest wszystko OK.

Gość przecież to chore jakieś
co innego jak macica to wypycha a co innego umieścić głęboko w pochwie globulkę żeby sie rozpuściła. Jeśli jesteś dziewica naprawdę, to nie uda ci sie jej tam włożyć i tyle. No bo gdzie niby chcesz ją umieścić, zeby piana była wewnątrz???

o ile sobie przypominam chyba nawet na ulotke ovali było napisane, że nie dla dziewic .. najlepiej wpisz sobie w google i przeczytaj ulotke.

Gość produkuje się
prezerwatywy np. Durexy z plemnikobójczym nawilżeniem jest to zawsze napisane na opakowaniu: nonoksynol-9

i tu ciekawe -"Patentex oval mozna stosować przy pierwszym razie" więc? a co do tych plemnikobójczych durexów... kurcze nie mogę znaleźć:/ moze mi ktoś napisać konkretną nazwę?

Gość uppppppppppppp
teraz już nie ma prezerwatyw plemnikobójczych, bo na ten syf było uczulonych mnóstwo osób... kobieto a ty tak nie panikuj, po prostu załóż swojemu facetowi gumkę i idż się kochać, bo robisz z tego wszystkiego jakąś szopkę, a gdzie przyjemność?

Gość są plemnikobójcze
te z nonoksynolem-9 są plemnikobójcze, nie piszcie głupot, że nie ma :-O szukajcie na opakowaniu opisu

tak naprawde jaka roznica jakie gumki? gumka gumką jest. nie ważne jaka. każde pękają rzadziej lub częściej.

gdzie wyczytałam? na patentexy zwróciłam uwagę już dawno. w pewnej gazecie była ulotka na ten temat. i jeden z podpunktów mówił że dziewice mogą je stosować. i pózniej też w reklamach widziałam... trzeba najpierw porobic szopkę żeby później było ok ;P a co do tych opakowań, no ok, ale jesli bedzie tam to co na stronie durexa? czyli przy jednych wspomniane że nie mają a przy innych zadnej informacji? z tego co szukałam w necie to owszem, durexy takie były, ale teraz już nie ma. chyba że innej firmy.

hmm, czyli po tych wszystkich opiniach wychodzi na to że jezeli będzie gumka to globulki mogą tylko przeszkadzać... bo nikt nie mówi o nich pozytywnie

Gość krem Delfen
ja uzywałam kremu Delfen wraz z prezerwatywami, ale teraz jaoś trudno go kupić - poszukaj czegos podobnego o działaniu plemnikobójczym

kremu juz nie ma w sprzedazy. rozmawialam w wielu aptekach z farmaceutkami i proponowaly tylko p.oval

o kremie wiem, został wycofany z kraju. ale raczej wezmę Patentex albo nic, no chyba że ktoś poleci jakies inne cudo...

Gość polecam trzeba szukac
Używałam ostatnio żelu plemnikobójczego Patentex gel. Doświadczenia mam jak najlepsze Polecam! Oczywiście razem z gumką. Jest o wiele wygodniejszy w stosowaniu niż globulki, daje miły "poślizg" (dla tych, co go potrzebują) No i najważniejsze: odpada konieczny przy globulkach czas oczekiwania na rozpuszczenie się. Aplikacja i do dzieła - w końcu można zrobić tzw. szybki numerek Polecam jeszcze raz. PS. Kupowany w Niemczech, ale i tam trzeba było sobie go zamówić w aptece (bez recepty) - czas oczekiwania 1 dzien. Cena 9.10 euro, do tego jednorazowe aplikatory z tekturki (jak te od tamponów) - 8 sztuk za 56 centów. Tubka ma 100 g.

Gość ona 24 wie
ja proponuje , skoro widze, ze sie denerwujesz ... prezerwatywa plus kochaj sie w dni nieplodne. jak je wyznaczyc? wejdz na strone NPR.pl. albo w skrocie: mierzysz codziennie rano temperature. , zaznaczasz na wykresie kropke. w okresie okolo owulacji jest SKOK TEMPERATURY- czekasz 4 dni. i jestes NIEPLODNA AZ DO MIESIACZKI. poczatkowe dni miesiaczki tez jestes nieplodna, co do dalszych regul wyznaczania nieplodnosci... www. npr.pl pozdrawiam