Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obolała mimii

Boli mnie nerka - co to może być?

Polecane posty

Gość obolała mimii

No więc od mniej więcej kilku tygodni boli mnie lewa nerka, gdy naraz wypiję dużo plynów. No ok - ja ogolne piję dużo (w upały nawet 4 - 5 litrów). Ale dzisiaj wstaję i boli mnie... i boli i niechce przestać :( Ktoś tak miał? Powiedzcie, że to nic groźnego, bo się niepokoję... Aha, ten ból nie jest jakis supermocny, ale dokuczliwy.

Gość obolała mimii
Sprawdziłam objawy kamicy: - Miejscowy ból w okolicy nerki - promieniujący ku przodowi, do podbrzusza. Ból narasta przez około minutę, po czym ustępuje, by po kilku minutach pojawić się ponownie. - Ból podczas oddawania moczu. - Krew w moczu. - Gorączka lub tkliwość ''w boku'' mogą wskazywać na infekcję nerki lub zator odpływu moczu spowodowany przez kamienie nerkowe. Nie boli nie podczas oddawania moczu i krwi też nie ma... A ból promieniuje, fakt, ale własnie w drugą stronę - przez pośladek do nogi.

Gość viera
Mnie też tylko bolała nerka nie miałam gorączki , ani bólu przy oddawaniu moczu , a po 6 dniach bólu urodziłam kamień :)

Gość myślę że bardziej niż my
pomoże ci urolog i badanie moczu. To może być wszystko od zapalenia kłębuszków nerkowych po kamicę lub jakiekolwiek inne schorzenie np od przedźwigania się czymś. Idź zrób badania to pewnie dowiesz się więcej, bo jasnowidzami nie jesteśmy

Gość obolała mimii
viera - ale stało sie to w domu czy byłas w szpitalu?

Gość myślę że bardziej niż my
a tak w ogóle to stanowczo za dużo pijesz. To wielkie obciążenie dla serca i nerek. Góra 2.5 l dziennie

Gość obolała mimii
Zaczęło się od tego, że byłam na diecie... Wiec zamiast nie jeść, piłam mineralną, żeby zając usta... I piłam bez umiaru, a teraz tak mi zostalo, żeby tylko pić, ale wiem, że musze to ograniczyć :(

Gość viera
W domu tylko że ja wiedziałam że mam kamienie w nerkach więc brałam tylko rozkurczowo no-spę i p. bólowo pyralginę a potem diclofenac w czopkach.Jeśli to kamienie to oni w szpitalu podadzą Ci tylko p. bólowy i każą iść do domu. Ale musisz najpierw sprawdzić czy to np. nie jest jakieś zapalenie.Więc musisz iść do lekarza.

Gość viera
A propos diety to mogła ci się zrobić tzw. ruchoma nerka mi się tak zrobiło po diecie bo dużo schudłam.Z tym się żyje i nic się nie dzieje, ale wiem że mi lekarz cos takiego tłumaczył jak robił mi USG.

Gość polciawsx
tutaj masz wszystko na temat problemów z nerkami http://zdrowenerki.expert/ także na pewno tam znajdziesz wszystko czego potrzebujesz jeśli chodzi o tą chorobę przeczytaj dokładnie wszystko i udaj się jak najszybciej do lekarza

Gość guli26
No to ja na stronie http://nefrostone.expert/ wyczytałem o leku który nazywa się właśnie Nefrostone podobno bardzo skuteczny a ostatnio mam problemy z nerkami sądzicie, ze warto cos takiego kupic w aptece? W sumie to ja nie wiem co mi jest ale jesli to kamica nerkowa to co ja zrobie? :(

Gość gość
Niestety z nerkami nie ma żartów i jak masz takie dolegliwości to lepiej iść do lekarza najlepiej urologa i przeprowadzić konsultację. Ja miałam często zapalenie pęcherza i okazało się po latach ze moje "zaleczanie" przemieniło się w kamienie. Dopiero jak trafiłam do tego urologa http://urolog-gorecki.wroclaw.pl to raz na zawsze rozprawilam się z tym problemem.

Gość binarro
Mam nadzieję, że to nie kamica nerkowa... jednak jeżeli niestety okaże się, że tak to polecam Ci http://nefrostone.expert/ u mojego dziadka tą dolegliwość zdiagnozowano i polecono mu ten środek spożywczy odkąd go stosuje wszelkie bóle zmalały i to znacznie.