Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

klaudyna.23

Skóra łuszczy się w uszach

Polecane posty

Gość kajo84
To niekoniecznie musi być łuszczyca ale prawdopodobnie. Spróbuj stosować oprócz natłuszczenia leki homeopatyczne. Polecam Graphites 5 lub 9 i Sulfur 5 lub 9. Stosuj po 1 granulce na pół godziny po i przed jedzeniem i paleniem. Dwa razy na dobę. I uszy do góry. Pozdrawiam. Marek Jeśli chcesz pisz na kajo84@tlen.pl

Gość dziekujezauwage
Może to wydać się dziwne , ale mi pomaga na taką łuszczącą sie skóre w uchu to samo co na łupież czyli szampon . Tylko myśle , że najpierw trzeba zobaczyć co na nas działa , ja próbowałem nizoral przez jakis rok nigdy to nie skutkowało dopiero odkryłem taki szampon selsun blue pomaga po 1-3 umyciu , to jest jakby taka farba niebieska , przy myciu troche to w uchu wsmarować i potrzymać 3min i to wsiaknie , po tyg juz nie bedziecie mieli tego w uszach . Szampon troche drogi miejwiecej taka sama cena jak za nizoral , ale o wiele skuteczniejszy przynajmniej na mnie . Co do tego łuszczenia sie w uszach czy to sie wyleczy to po jakims czasie i tak powroci , np raz na rok nieraz samo znika , ale jak nie chcemy czekac tylko szybko wyleczyc to polecam ten magiczny szampon .Pozdro Rysiek

Gość j.k
Nie wiem co mam,ale się boję.Ciągle robi mi się takie białe w uszach.Ja to raz zdrapałam i zrobiło się takie klejące i czerwone.Pomuszcie co to jest łuszcyca czy coś innego!?

Gość Zawadka
Znalazłam tę dyskusję, bo mam od ponad pól roku problem podobny. Wszyscy piszecie o łuszczycy, ale czy można ją nieć tylko w jednym uchu? Lewe ucho, które mam zawsze przytkane, swędzi w środku,a z kanaliku wydrapuję białe, suche łuski.Czasem odejdą z łatwością, a czasem z naskórkiem co powoduje dodatkowe dolegliwości w postaci szczypania. Pozostałą część ucha mam zdrową, podobnie jak drugie ucho...może to więc dopiero początki i tylko oatrzeć jak wlezie mi w drugie?

Gość gość
Mam problem.Od pewnego czasu,miej więcej tydzień przed okresem łuszczy mi się skóra w uszach co to znaczy

Gość gość
Przeczytajcie ksiązkę Nataszy Campbell. Te strupki w uszach moga być wynikiem zaburzeń flory bakteryjnej w jelitach.

Gość gość
Rok temu miałam taki sam przypadek ale znikło mi to po kilku dniach i nie było po tym śladu i było wszystko w porządku przez następny tydzień więc nie poszłam do lekarza. Kilka dni temu zauważyłam to na uchu znowu ;( i nie przechodzi. Posmarowałam ucho zwykłym kremem nivea i zaczęło mnie troszkę szczypać ale przestało. Jak widzę dalej łuszczenie się nasila więc tym razem umówię się na wizytę u lekarza. Jest się czym martwić ? I jeżeli to łuszczyca to da się jakoś to wyleczyć ? W mojej rodzinie na razie nikt jej nie miał.