Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nabasen

W czym na basen

Polecane posty

Gość nabasen

doradźcie... wiem, że wymagane są pieluszki - takie specjalne do kąpieli, ale czy na nie zakłądacie maluchom jeszcze jakieś majteczki, albo coś w tym rodzaju? Co jeszcze dobrze jest wziąść na basen dla rocznego malucha?

Gość gggggggggosia
Nie trzeba majteczek żadnych, pieluszka wystarcza, ponadto polecam oliwkę koniecznie bo skóra bardzo wysycha oraz wodę do oczek, żeby potem przemyć, taką w kapsułkach, zapomniałam jak się nazywa:) i ręczniki taki jak do kąpieli, żeby później go owinąć, bo wyjściu z basenu:)pozdrawioam serdecznie

ja malej zalozylam stroj kapielowy na swimerka ale widzialam też dzieci w samych pieluszkach. ubierz jak uwazasz. wez recznik, zabawki do wody np kolo do plywania :) ciuszki na zmiane ktore sie bedzie latwo i szybko zakladalo, zwykla pieluche, suszarke grzeczyczek, cos do picia i do zjedzenia bo maluszek po basenie zglodnieje.

Gość nabasen
Dzięki za odpowiedzi. W sobotę wybieramy się z małym pierwszy raz ;)

Dla małego pływaka: - nosidełko, np. fotelik samochodowy, ale można nosić malucha też na rękach - dwa swimmersy dla dzieci do 3. roku włącznie - najtaniej ok 17zł za paczke do kupienia w kauflandzie - kocyk lub pieluszkę do położenia na stół podczas przebierania - strój kąpielowy lub slipki - materiałowe lub piankowe - chronią przed wyziębieniem choć my pływamy bez - czepek materiałowydla długowłosych do kupienia w decaltonie ok 10-15zł - ręcznik i to ogromny - odradzam wszelkie szlafroczki, chyba że masz wprawe w ich zakładaniu na mokre ciałko - suszarkę - warto wcześniej w domu oswoić maluszka z suszarką - klapki plastikowe lub kapciuszki do wody - do kupienia w c&a koszt ok 25 - pampersa choć ja osobiście polecam majteczki np. lets go Pampersa - łatwiej się ubiera - koniecznie jedzonko, po pół godzinie w wodzie nawet 2 letni maluch głodnieje - obowiązkowo czapeczke po kąpieli - koło do pływania, najlepiej trójkątne, dla dzieci ok 2 letnich kamizelka do pływania z wkładem styropianowym - zabawki książeczka gumowa lub klocki gumowe,

Gość Taka jedna mamaaa jestem
My chodziliśmy z synkiem na basen odkąd skończył 3,5 miesiąca. Widzę, że z maleństwem łatwiej niż ze starszym dzieckiem. Musisz mieć Swimmersa (nie wiem, czy produkuje je jakaś inna firma prócz Huggies), ale z tego co zauważyłam wystarcza 1 swimmers, rzecz jasna można mieć drugi "w razie czego". Przydaje się kocyk, pieluszka flanelowa (jako podkład), ręcznik kąpielowy, smoczek, jeśli nie karmisz piersią to jedzenie i w zasadzie tyle. Chodzimy do AquaParku w Krakowie, tam na hali basenowej jest bardzo ciepło, woda dla maluszków jest dodatkowo podgrzewana, są przewijaki, napradę fajne warunki i nie trzeba mieć specjalnie dużo rzeczy ze sobą. A jeśli chodzi o dzieci starsze, to tam są suszarki w szatni.

ej blindyna wyglada na to ze na wszelakie wojaze z bachorem zabierasz wiekszosc zaopatrzenia domowego.czy aby nie przesadzasz?!

taka jedna mama ja bylam zmalą w aqua parku i bylo zimno jak cholera. malą byla aż sina z zimna. warunki zadne :-/ te kabiny do przebierania sa ciasne jest jedna wieksza ale oczywiscie zajeta a czas leci i kasa razem z nim wiec nie ma sensu czekac... zdecydowanie lepszy basen w zabierzowie...

Gość Nacioch
Jak myślicie co można zabrać ze sobą do aqua parku