Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lol ziomalka

kraków vs Wrocław

Polecane posty

zaczynam studia i nie wiem co wybrac.. wrocław mi bardziej odpowiada. dostałam się na akdemie ekonomiczną na miedzynarodowe stosunki gosp. i na 90% jestem zdecydowana na to miasto. ale do Krk pewnie tez sie dostane na akad. ekon. na stosunki miedzynarodowe. ale ogolnie: ktore miasto wybrac? uczelnie sa podobne, moze wroclawska lepsza. prosze o pomoc..

Gość idz tam gdzie masz blizej

to akurat bez sensu. 2 godz do krk, 4 do wrocka. ale i tak wole wroclaw, zbyt czesto do domu nie bede wracac. prosze o normalne argumenty:P

Gość yhhhj
ja bym wybrała Wrocław!

Ja studiuję we Wrocławiu i uwielbiam to miasto. Ciągle coś się dzieje, jest na prawdę wiele pięknych miejsc, a uczelnie raczej nie różnią się specjalnie poziomem od tych krakowskich. W każdym razie wydaje mi się, że Kraków i Wrocław są do siebie podobne. Przewagą Wrocławia może być większa liczba klubów i dyskotek, a tym samym bogatszy wybór życia nocnego. Poza tym, zawsze mi się wydawało, że Kraków urzeka jedynie swoim centrum, podczas gdy we Wro jest mnóstwo cudownych miejsc tak w centrum, jak i poza nim. Nie wiem jak z komunikacja miejską w Krakowie, ale we Wro jest momentami ciężko (mnóstwo remontów), w związku z czym wiele osób jeździ rowerem.

Gość wrocław...
!! Sama mieszkam w Krakowie i tylko czekam az sprzedam mieszkanie i wypierniczam stad :o

Gość dr Alicja Mikołajczak
Dzień Dobry. Jestem mieszkanką Warszawy, ale często na wakacje przyjeżdżam do Wrocławia do przyjaciółki. Wrocław to piękne miasto (moim zdaniem dużo piękniejsze od Krakowa) i bardzo dobrze rozwijające się (najbardziej rozwijające się w Polsce). Ja na twoim miejscu wybrałabym właśnie Wrocław. Poza tym we Wrocławiu uczelnie są na dużo wyższym poziomie od Krakowa. Pozdrawiam serdecznie dr Alicja Mikołajczak.

Gość Anet@25
Moim zdaniem Kraków. Byłam we Wrocławiu, ale długi czas studiowałam w Krakowie i teraz została po studiach. Za Krakowem przemawia: magiczny klimat, zdecydownie największa liczba imprez i wydarzeń kulturalnych w Polsce no i to jest miasto studentow, nie tylko z Polski, ale i z całego świata. Wiele osób przyjeżdza tu np. na Erazmusa. Co do tego, ze Kraków to tylko centrum to sie nie zgadzam, tak moze napisac tylko ktos kto tu nigdy nie mieszkał, Po za najpiękniejszym w Polsce rynkiem, cudownymi plantami i wybrzeżem Wisły, jest magiczny i nastrojowy Kazimierz z niezliczoną ilością knajpek, jest Zakrzówek, są kopce Krakowskie, wspaniałe parki i wiele wiele innych. Mieszkałam juz w wieu miejsach, między innymi w Londynie, ale zawsze powtarzam, ze nie ma lepszego miejca do studiowania niz Krakow!.

Gość student światowiec
icinć-cju-zju w Chinach jest lepsze od tysiąca krakowów i wrocławi

Gość ona890
W Krakowie nie ma juz akademii ekon. tylko Uniwersytet Ekonomiczny:) sama tu studiuje i polecam:) mam kolezanke na stosunkach i nie narzeka ,dziala w wielu kolach tez;)

Gość ona890
wroclawski rynek to nic w porownaniu z magia krakowskiego rynku, knajpek, a Kazimierz wieczorem i noca to juz w ogole magia i odlot;)