Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Paula21waw

usg pochwowe

Polecane posty

mam pytanko....jestem w 10 tygodniu ciazy i póki co moj gin stwierdzil ciaze na podstawie badania ginekologicznego...teraz czeka mnie usg....czy ppierwsze usg zawsze musi byc do pochwowe i czy wogole musi byc takie a nie wystarczy standardowe po brzuszku??? no i czy jest to bolesne???

Gość nie jest bolesne
usg to jak taki mniejszy penis wkładanie penisa cię bolało jak dziecko robiłaś? na dopochwowym lepiej widać

Gość XxX5
nie boli. przez powloki brzuszne robi sie na tzw. pelnym pecherzu - nie jest to zbyt konfortowe

Gość zależy zależy
mnie kazali "przynieść" pełny pęcherz właśnie na usg dopochwowe

Gość Edyta0428
USG dopochwowe nie jest bolesne, jedynie mało przyjemne. Nie ma co porównywać jw. z penisem, bo "co ma piernik do wiatraka" - jedno ma być przyjemnością a drugie koniecznością... Sprawny lekarz szybciutko wykona badanie... Jedyne co mogę jeszcze dodać to to że jest to sytuacja mało komfortowa i dość krępująca... Pozdrawiam

mnie ginekolog tak zagadala, ze nawet tzw nie poczulam, tylko powiedzialam "juz"? :) hehe moze dlatego ze bylam wyluzowana i tak jak pisalam plotkowalysmy sobie, a gienekolog nie zalowala zelu ;) naprawde nic nie boli, nie jestes dziewica to tym bardziej

no faktycznie, ale ja na usg zwykle tez musialam miec pelny pecherz, usg dopochwowe mialam spontanicznie i nie mialam pelnego, gdyz jakos tak w tamtym okresie bardzo bolal mnie brzuch przed okresem i odrazu to zrobila dla spokoju mojego i jej, ale sadze ze gdy jestes w ciazy, to chyba nie musisz miec pelnego pecherza, ale nie jestem pewna :)