Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zoleczka

klopoty z pamiecia brak koncentracji co zrobic?

Polecane posty

Gość Zoleczka

od jakiegos czasu mam klopoty z pamiecia i nie moge sie skupic na jednej rzeczy co mam zrobic? czy cos moze pomoc?

Gość cbadef
zmierz ciśnienie krwi, zrób badania morfologiczne, może brak ci magnezu?

Gość idż do neurologa masz poważny
problem i nie ma zartów , to mogą być poważne problemy z AEM!

Gość Zoleczka
juz bylam u lekarza i wszystkie wyniki sa dobre a neurolog kazal mi brac milorzab japonski , mialam takie bole glowy ze miesiac na zwoln. bylam , bole glowy juz prawie przeszly ale dalej mam klopoty z koncentracja:/

Gość brak lecytyny
brak lecytyny

Gość zaresipa23457789
gdy jesz ,lub jadłaś zupki chińskie to masz problem po zjedzeniu 10 szt miesiecznie jest to już problem ale są tacy cosie nimi żywią na okrągło to po roku możesz nie kojarzyć kim jesteś

Gość derbe
te zupki chinskie sa niezdrowe ?

Gość brak lecytyny
zupki chińskie to trucizna nie tylko chińskie, knorra itp

Gość czekający sprawiedliwości
Tak to prawda ten rząd nas karmi chińskimi wynalazkami żebyśmy nie kojarzyli że jasteśmy otumanieni

Gość stasia 9090
tm świństwem niech karmi minister rolnictwa wnuki,a nam niech nie wciska że ma wszystko pod kontrolą

Gość Przerazacie mnie
i jestem przerażona ,jadłam kiedyś to świństwo i mam problemy z pamiecią a nie wiedziałam dlaczego????

Gość jeremienko
W tym przypadku można upatrywać powodów takiego stanu w złej diecie i braku odpowiedniej ilości snu. Na gorszą kondycję, że tak powiem, umysłu wpływa duża ilość konserwantów, sztucznych barwników i wzmacniaczy smaku. Warto zatem je usunąć z diety i zacząć się zdrowo żywić. Można się też wspomóc jakimś suplementem, np. sporo dobrego słyszałem o Actibionie - zawiera ekstrakty z żeń szenia i zielonej herbaty, które wspomagają koncentracje i delikatnie pobudzają.

Gość JanetteBuk
Wszystko zależy jaki jest powód tych problemów? U mnie był to stres, studiowałam i nie miałam gdzie mieszkać. Wszystko się nawarstwiało i przytłaczało mnie. W końcu wzięłam się za siebie i kupiłam sobie pożywkę dla mózgu Formentor Plus, który sprawił, że zaczęłam myśleć pozytywnie i stałam się bardziej skoncentrowana. Znalazłam mieszkanie, zdawałam egzaminy i wszystko było ok.

A próbowałaś suplementów diety? Polecam Bilomag plus :). Kupuję go przez internet w drogerii zyj zdrowo :), ale z tego co zauważyłam inne rzeczy na pamięć i koncentrację też mają :).

Gość ciotka klotka 876
ja bym zaryzykowala rabenhorst pamiec i koncentracja. to niby dla dzieci jest,ale sprobowac nie zaszkodzi, moj szwagier po kilkudniowych namowach zony zaczal to pic bo prace zawalal i jest lepiej , ostatnio nawet o moich urodzinach pamietal :p

Gość gośćPaulina
Zacząć się zdrowo odżywiać i stosować magnez plus żeń szeń! Sprawdziłam takie rozwiązanie, Bardzooo skuteczne :) Brałam co do żeń szenia gold complex, głównie ze względu dobry skład i aż trzy różne odmiany w środku z dodatkiem magnezu i pieprzu czarnego. Moim zdaniem bardzo zdrowe i efektywne rozwiązanie ;)

Gość manioszekk
Magnez na początek, dietę sobie znajdź w internecie z produktami, które wspierają pamięć, a dodatkowo od siebie Ci polecam tabletki na koncentrację Mind Up jak się ostatnio na egzaminy uczyłem i potrzebowałem maksymalnej koncentracji to spełniły swoją rolę, znacznie mi pomogły.

Gość gość
a co z lecytyną? nagle już nie potrzebna bo jest bilo mak+

Gość spongen

Nie tylko lecytyna jest potrzebna do dobrego funkcjonowania pamięci, równie ważny jest kwas foliowy, żeń szeń, niacyna, moja mama jak zaczęła mieć kłopot z zaamiętywaniem to brała przez parę miesięcy geriamoc. Ja jej pomogłam te witaminy znaleźć, u mamy była duża poprawa.