Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hojox

odstawiam pampersy dziecku..a na spacerze?

Polecane posty

Gość hojox

no właśnie,szyblko sie nauczyła robic do nocniczka, woła sisi i siada na nocnik sama.Na spacerze też woła,ale jak ją probuje wysadzac to placze bo jeszcze nie potrafi tak sie załatwiać.Ma 1,5roku.Co robic?

nie zmuszaj to po 1:) jeśli sama już siada to superrrr mój miałam 2 lata jak zaczął dopiero siadać...cierpliwości,

zazdroszcze :(:( moja nijak nie chce zalapac sikania na nocnik a pieluchy ją odparzają i uczulają :(:(:(:(

Gość hojox
ndyja-niestety ,ona wie,ze trzeba powstrzymywać siusiu.Jak jesteśmy na spacerze to też powstrzymuje i chyba ją po prostu boli bo sama nie zrobi juz siusiu do pampersa.Muszę wtedy zmykac szybko do domu:(

Gość hojox
polecam nocniczek z pozytywką:) ja moją córkę uczyłam stopniowo.Najpierw sadzałamją tuż po obudzeniu zawsze wtedy udało się zrobic siusiu)A jak foczka zagrała to robiliśmy BRAWO!!! a mała była dumna jak paw.MAMAMANI-powodzenia.Jeśli masz np ogrodek to w upaly puszczaj małą bez pampersa i majteczek!

hojox ja juz przez tydzien próbowalam i sie poddalam... raz malą posadze na nocniku wysika się na nocnik ja jej bije brawo a ona aż sie smieje w glos taka szczesliwa... potem wstaje... i sika na podloge obok nocnika wiec jej pokazuje i mowie ze sikamy na nocniczek i znow sadzam a ona wtedy krzyczy wrzesszczy i sie wygina... efekt byl taki ze sikala wszedzie- na nocnik, obok nocnika i nic jej nie ruszalo :(:( po tygodniu zmywania podlogi poddalam się :(:(

MaMAni-pzrez tydzień?? Co tak słabo. Nie zakładaj wogóle papmersów, niech sika w majty i po jakimś czasie sama poprosi. Pokazuj mokre majtki i zaprować na sedes i powiedz że te siki powinny tutaj sie znaleść

Aha laska i jak juz mała powoli czasem robi na nocnik to nie zaprzestawaj nauki, badź twarda

juli chyba tak musze zrobić... ale czarno to widze... a czy mozliwe jest to ze ona jest jeszcez za mala na takie sikanie? no i wlasnie co wtedy kiedy gdzies jedziemy? u nas przejazd przez miasto samochodem to okolo godz jak jej nie zaloze pieluchy niewytrzyma tyle i nasika w fotelik smaochodowy...?

wiesz u mnie gładko poszło choć późno. Może jest za mała. u mnie po tygodniu już spał bez pampersa i prosił na spacerze. Ale...on ama 2 lata więc jest już duży

MaMani, ja myślę, ze może być za mała. Ale może nie, potzreba tylko cierpliwości. U nas po dwóch dniach lania gdzie popadnie, zarządzilam przerwę, a po paru tygodniach zastosowałam metodę, która na Bączka podziałała rewelacyjnie. Kiedy się zsikał w majty, leciałam z nim na nocnik, choc już było wiadomo, ze nie zrobi tam ani kropelki-sadzałam go i biłam brawo za siku. Parę takich akcji i robił sam. Po dwóch dniach chodził bez pieluchy na podwórku, robił do nocnika i nie było problemów. Pojawiły sie na początku tego roku, ale to juz inna historia. W trakcie nauki miał 22 miesiące.

no wlasnie... a moja ma 15 miesiac... pszczola ja zolzki nie moge posadzic na nocnik :( jak juz sie zsika w majtki to idzie dalej jak ją sadzam to sie zanosi od placzu... z rana super sika na kibelek i nie ma z sadzaniem zadnych problemów ale jak sie zajmie zabawa to po sikaniu... poczekam do sierpnia i zaczne jeszcze raz... nabedziemy tez nocnik z pozytywką... moze to coś pomoże.

mamamani-słyszałam,ze dziecko kontroluje powstrzymywanie moczu dopiero ok 18miesiąca.Więc może Mania się denerwuje ,bo zwyczajnie w świecie nie panuje jeszcze nad tym kiedy robić siusiu.

mamusia muminka pewnie tak... tylko mania ma problem z pupa :( jak tylko odtsawiam leki to ma całą czerwoną :( badania moczu wyszly dobrze. wroicilismy do najdroższych pieluszek- oryginalne pampers... nic nie pomaga :(:(:( strasznie ją to swedzi i jak tylko zaloze jej pieluche to sobie ją chce zdjać i sie podrapac :(:( juz nie wiem co robic. lekarka powiedziala ze trzeba ją uczyc sikac na nocnik bo innej rady nie ma :(:(

Mój ma 9 miesięcy i sika na nocnik nie zawsze zdążę go wysadzić ale z reguły staram się pilnować. WIęc nie mówcie że 15 miesięczne dziecko jest za małe, tu niestety im później tym gorzej przełamać w dziecku opór, Tylko konsekwencja i cierpliwość. A na pewno nie po tygodniu prób, ja przyzwyczajałam młodego miesiąc.

Gość ciekawska maminka
ciekawy temat, ja wlasnie dzis obudzilam sie z mysla, ze zaczne moja poltoraroczna corcie uczyc nocnika. problem w tym ze nie bardzo wiem od czego zaczac :O a poza tym - co z kupa? chyba z kupa nie jest tak lekko jak z siusianiem....?

Mamani a mogę spytać co ci się urodzi? chłopak czy dziewczynka? ;-)

Gość Linetka
Zekanna, nie masz racji. Wszystko musi nastapic we właściwym czasie. Dziecko panuje nad zwieraczami dopiero po ukonczeniu 18 miesięcy, to że Twoje dziecko siusia do nocnika nie wynika z jego świadomosci, a z Twojej woli. Moja koeżanka była nadgorliwa w tym temacie. Sadzała Kubę od wieku 7 miesięcy i tez chwaliła sie jak Ty. Teraz Kuba mam 22 miesiące i ucieka przed nocnikiem, bo po prostu sie zniechęcił. Siusia w majty po kątach. Moją małą zaczęłam sadzać właśnie po ukonczeniu 18 miesiecy (jest to najlepszy czas, każdy lekarz to powie), po 5 tygodniach zaczęłam sam wołać "Si", biegnie do nocnika, pomagam zdjąć pampresa czy majtki i po kilkunastu sekundach jest już siusiu. W tej chwili ma 20 miesięcy. MaMani poczekaj jeszcze trochę, Twoje dziecko ma jeszcze czas. Czasem nadgorliwość może szkodzić, czego przykładem jest unikanie nocnika przez prawie dwuyletniego synka mojej koleżanki.

Gość Linetka
MaMani, mojej małej zakładałam zwykłe majteczki, gdy sie zsiusiała piszczała, wtedy pokazywałam, jej że si musi być w nocniku i sadzałam ją na nocnik, po paru dniach miała odruch siadania na nocnik, po każdym zsiusianiu się w majty. Był to pierwszy sukces, aż któregoś dnia przypadkowo zsiusiała sie do nocnika (było to 20-30 min. po wypiciu butli soku). Popłakała sie, ale biłam jej brawo, całowałam. Po kolejnych dniach znów sukces, bo przypadkowo zrobiła siusiu w nocnik, ale była zadowolona, gdy biłam brawo. Potem to już sama biła sobie brawo, aż w końcu zaczeła robić sisiu w nocnik na moje zawołanie, co musiało być zakończone wspólną radością. Teraz sama przychodzi do nocnika robić si i nadal sie cieszy jego zawartością. na noc zaklądam ciągle pampersy, ale chyba niepotrzebnie, bo nad ranem pielucha jest sucha, a siusiu natychmiast po przebudzeniu trafia do nocnika.

karolka będzie chlopczyk linetka moze z racji tej czerwonej pupy lepiej jej bedzie w tetrze. wlasnie wypila caly kubek kompotu wiec ją za chwilke posadze na nocnik i zobaczymy co z tego wyniknie :) a co do zakladania zwyklych majteczek to moja nie piszczy... nie zauwaza ze robią sie mokre. nasika i idzie dalej...

mamani ;) a próbowałas używac pudru do pieluszek? moja też jest uczulona na kilka rodzajów pieluch, a zwłaszcza na pampersy ten absorbent ja strasznie uczula :O i ja stosuję na zmianę oliwkę i puder przy przewijaniu i jest oki. a powiem ci że sprowadzalam juz cuda z zagranicy i dupa, wiecznie miałą tyłek podrazniony :O a co za tym idzie, był płacz przy przewijaniu :( teraz dziecko jak zrobi siusiu czy kupke to nie drze mi sie w niebogłosy - tylko co najwyzej szarpie pieluszkę , bo jej to przeszkadza :D:D:D spróbuj starych metod. ja juz szału dostawałam, i sobie pomyślałam, kurde no, przeciez bardzo biedni ludzie też mają dzieci i wątpię aby im kupowali kremy na pupe po 50 zł na tydzien i maści co chwila todroższą - więc zaryzykowałam i dobrze trafiłam. może sprobuj, najwyzej wrócisz do tego co nadal używasz :)

celixx mam penaten w domu to spróbuje. malej pupe leczy tylko jedna rzecz- kąpiele w kochmalu... zadne masci nie pomagają a mam juz cuda- robiona, linomag, sudokrem, niwee, clotrimazolum czy jak mu tam... cale pudlo smarowidel do pupy :D:D:D

Gość Linetka
MaMani podejrzewam,że nie jest to uculenie na pieluchy, tylko mocz jest za kwaśny. Może po prostu dziecko zbyt mało pije? Sama zauważyłam, że mała miała zdrową pupę, gdy dużo piła, mocz był prawie bezbarwny, a gdy nie chiała pić, siusiala mało, ale mocz był ciemny i agresywny dla skóry - odparzenie murowane. Zawsze bylam wierna tym samym pieluchom, a odparzenia mimo tego pojawiały się i przyczyną własnie był zbyt kwaśny mocz.

Mamani u mnie jest o tyle dobrze że młody nie chodzi :) i dopiero poznaje otoczenie więc wszystko go ciekawi. Sadzam go na nocniku przed komodą i pozwalam suwać szufladami, albo daje w łapki coś czego nigdy nie miał. My mamy nocnik grający i jak mały zobaczył że jak nasika to gra, to jest po problemie, czasami wysadzam go nie w porę bo za wcześnie to wtedy bardzo stęka tak chce aby nocnik zagrał. Bo niestety u 9-miesięczniaka jest problem że nie potrafi trzymać i nie potrafi sygnalizować. Ale np. przed spacerem go wysadziłam i przyszliśmy do domu to byłam zdziwiona a on miał suchego pampka i wysikał się na nocnki. A propo pupy to opisałaś jak wygląda to u Mani i tak samo wyglądało to u zanjomaje coreczki, okazało się że miała jakiegoś pasożyta. Lekarka też mówiła że to przez pieluchy. Ona nie wytrzymała i sama dała kupę dziecka do badania koszt ok 30 zł i wyszło. Lekarka była zdziwiona. Może to sprawdźcie, bo szkoda jej męczyć.

linetka mala pije jak smok. a mocz jest przejzysty jak woda i nie pachnie prawie wcale mocznikiem. pytaląm o to lekarki to powiedziala ze to wląsnie dlatego tak jest ze mala duzo pije... miala robiony mocz ogolny i posiew bo kiedys mielismy problemy z pewną bakterią... wyszlo ze jest czyściutko i nic sie zlego nie dzieje... to raczej cosik z pieluchami ... zekanna dzieki za inf. bedę musiala zrobic jej te badania bo ja juz nie mam sily... wiecie ile mam pieluch w domu? z kazdej paczki uzylam dwie pieluszki i odstawiam... juz kombinuje jak kon pod gore i te tanie i te drogie .... szkoda gadać...

Mamani- a może ty używsz pieluch Sleep & Play?? Ten wkład zapachowy uczula większość dzieci. Ja sama bym też nie mogła chodzić cały dzień z \"perfumem w majtkach\"

julli uzywalam już: dada (i po nich sie zaczelo) slip&play bylo dobrze ale znów wrocilo wick tipi pampersy hugisy super flex bella happy... mam to wszystko w domu ponapoczynane... :-/