Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość colombinka

Jak pozbyc sie zapachu papierosow z tapicerki hustaweczki dzieciecej?

Polecane posty

Gość colombinka

kupilam na allegro, miala byc w stanie bdb, byla w troche gorszym , ale najgorszy jest ten smród - wypralam tapicerke w wannie w duzej ilosci proszu, wietrzyla sie na balkonie i nic - zero skutku - smierdzi jak smierdziala - jak w przedziale dla palących. Co robic?

moczyc przez 2-3 dni ja tak kupiłam krzesełko do karnienia i też śmierdziało jak nie wiem :O matko, jak sobie przypomnę ... fuuuuj wyprałam dwa razy, moczyłam w wannie i trochę zeszło ale najbardziej pomogło ustawienie na tacce odświeżadza AirWick kóry pryskał co 18 albo 32 min :) potem sprzedałam :P a znajoma zadowolona i jeszcze pytała czym czyściłąm bo jej się zapach podoba ;)

Gość bosz...........
to pomyslcie ile biedne dzieciaczki sie musialy nawdychac dymu z fajek jak az krzeserlka śmierdza!!!! :O przecież to zbrodnia! Sama palę,ale nigdy przy dzieciach do cholery!

Gość colombinka
dokladnie to samo pomyslalam, co przezywal poprzedni dzieciaczek, ze ta hustawka tak cuchnie. kurcze, normalnie sfrajerzylam - hustaweczka nawet niczego sobie, ale jak tu zyc z tym smrodem, moczyc 2 dni raczej sie nie da, pryskac nie chce bo to przeciez dla dziecka - chemikalia nie wskazane.

smród papierosowy ciężko wyprać. Namocz na prawdę na pare dni w proszku i płynie jakimś i wypierz jeszcze raz. Szkoda mi na prawdę tego dziecka. Sama palę- ale nigdy w domu. Jestem dziwnym palaczem, który nie uznaje papierosa w domu.

Gość colombinka
troche boje sie namoczyc bo w srodku jest jakies usztywnienie i nie wiem, czy to przypadkiem nie jakas dykta, szybkie pranie nie zaszkodzilo, a juz zamoczenie na 2 doby moze skonczyc sie tragicznie.

kup vanish do tapicerek i dywanów. on ma intensywny zapach i moze pokryje zapach papierosów.

Gość bosz...........
a jaką masz tą hustawkę-może podaj linka do podobnej to będę usilnie myśleć :D jak by Ci pomóc. U mnie w domu tez sie nie pali.Ja - lato,zima,deszcz,snieg, wiatr---zawsze balkon :) a jak się wkurzam jak wiatr wieje to chyba rzuce ;) i dobrze na tym wyjde.

Jeszcze wpadłam na jeden pomysł. Kup płyn do dywanów co czyści i pochłania zapachy. Może sie nada??

Gość masakrycznie
jak mozna palic przy dziecku :O moja szwagierka i szwagier pala, ale tak masakrycznie, zwlaszcza ona :O wyobrazcie sobie, raz podjechali pod nasz dom, bo szwagier cos tam chcial i on wysiadl z auta i gadal ze mna na progu, a ta idiotke zapalila fajke w aucie i zamknela drzwi! :O a w srodku dwoje malenkich dzieci :O boze tak jakby nie mogla wysiasc na ten czas, i tak auto stalo nigdzie nie jechali :O co za idiotka, co za matka :O:O zal dzieci:O

ja to chyba mam pecha bo kupowałam też praktycznie nie używany wózek (nie od tej samej osoby, wózek użyty może 1-2x) i nie mieli przy sobie okrycia na nogi więc na następny dzień przyniosła mi je ich córka i znowu ten smród :O kurde, ludzie nie mają wyobraźni :O na szczescie wystarczyło wyprać i już nie śmierdziała ale tu gdzie mieszkam strasznie dużo osób pali przy dzieciach :(

Gość colombinka
u mnie hustawka stoi na razie na balkonie i wietrzy sie, dzis pokropil ja na dodatek deszcz :/ ale to palenie to rzeczywiscie makabra nie mowie juz o takiej scence, jak przechodzilam kolo porodowki, a tam dziewczyna pod szpitalem stoi z brzuchem na porod i pali fajke razem z rodzicami (chyba to jej rodzice byli, bo starszy facet i kobieta) - tego widoku to nie zapomne. a tak to fajki w parku, na balkonach my nie palimy, zato dym wchodzi przez okno do pokoju malego, bo sasiedzi kopcą gromadnie na balkonie pod nami, i obok zreszta tez :/

Ja czasem popalam, ale nigdy w obecnosci dziecka, a juz napewno nie w domu. Ale tesciowa musialam raz opieprzyc, bo wyszla dobra babcia na swieze powietrze z wnusia i dmuchala jej prosto w wozek :O

Gość wyrzuc to cholerstwo
Ja bym to wyrzucila - no bo jaki masz wybor - albo smrod petow albo jakies silne chemikalia :0 fuj ja bym mojego dziecka w to nie posadzila

jedynie rozwiązanie dla mnie to soda... ale uprzedzam że może odbarwić materiał - choć jeśli ją najpierw wysypiesz na suchy materiał, pozostawisz aby wciągneła zapach to nie powinna odbarwiać, ale gwarancji nie daję... jak to nie pomoże to możesz przeprać jeszcze raz z dodatkiem sody ale tu też może Ci odbarwić materiał... a jak to nie pomoże to zostaje Ci niestety ale śmietnik :(

Gość colombinka
po balkonie nie jest juz tak najgorzej, juz sie maly chętnie huśta i nawet przed chilką zasnal w niej. i tak ma pecha ta hustawka, bo rano machnal na nią marcheweczka i zaświnił, wiec wkrotce nowa przepierka :)

Gość gość
Kup sobie też woreczki zapachowe od Pachnącej szafy. Mysle ze to też zmieni zapach na taki delikatniejszy i od razu poczujesz różnice.

Gość gość
temat sprzed 6 LAT!!!

Gość gość
Faktycznie tez jestem za takimi zapachami i przyznam szczerze ze dla mnie własnie te wszystkie od Pachnącej szafy sa takim idealnym rozwiazaniem.

Gość gość
Ja uwielbiam te idz woreczki zapachowe. Sama w swoim aucie mam 2 i naprawde długo ale bardzo delikatnie pachną.

Gość gość
Kupcie sobie saszetki zapachowe do butów Pachnąca szafa. Są naprawde swietne i bardzo skuteczne. Ja tylko tego używam do butów.