Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olusiazdw

z mojej pochwy coś wystaje

Polecane posty

Gość olusiazdw

Cześć może zabrzmi to śmiesznie ale to naprawde bardzo poważny temat który boję sie poruczac i wiem o tym tylko ja i moja przyjaciółka... No więc z mojej pochwy wystajom takie dwa dziwne kikutki raczej koloru pochwy troche ciemniejsze moze mam 13 lat i nie uprawiałam stosunku dlatego boje się co będzie za pare lat i nie byłam jeszcze u ginekologa bo się wstydze prosze odpiszcie co to moze byc wyglada nie załadnie i takie dwa kikutki wystajom i przez to nawet nie weim jak wsadzic se tampna ;/ kurcze prosze pomużcie !!! dizeki z góry

Gość aniaaaa258
TO JA MYśLE ZE TO KARSNOLUDKI DWA

Gość bumbleebee
moze masz szynke ;] znaczy wargi mniejsze są większe niż większe :D sama tak mam, nic starsznego. facetom to czasem się podoba, czasem nie.

Gość wujenka27
dobrze ci poradzę: idź do ginekologa, to najwyższy czas. nie musisz bać sie tego lekarza, może poproś przyjaciółkę żeby poszła z tobą. nie sądzę ze to co opisujesz to jakaś anomalia, więc spokojnie. zawsze też możesz skorzystać z http://merlin.pl/Atlas-anatomii_Peter-Abrahams/browse/product/1,355538.html

Gość jwps
Witam malutka z pewnością to co opisujesz to wejście do pochwy.Jest to rzeczą normalną niczym się nie martw.Jeśli nigdy nie uprawiałaś sexu i żadnych penetracji swej pochwy to udaj się do lekarza jeśli będzie to konieczne.Czyli jeżeli postanowisz współżycie Jeśli nie wiesz co i jak zajdz i dowiedz się wszystkiego Lekarz nie musi cię badać tylko mu o tym powiedz że jeszcze nigdy nic

gdzie do ginekologa... znaczy nie wiem, ale moja gin powiedziała, ze do lekarza sie idzie jak się rozpocznie współżycie. bo co Ty zrobisz dziewicy? Ni to wziernik włozyć, ni palce, zeby sprawdzić narządy wewnętrzne.

Gość samijo
bzdety piszecie . dziewice bada się przez odbyt. i w wieku 13 lt to juz pora pojsc pierwszy raz do gina.

Gość zrób zdjecie bo
nie wiadomo o co chodzi

Nom jak czytałam, ze pzrez odbyt. ale byłam u gin ostatnio i wlasnie tak mi powiedziała, ze dziewice nie. więc ja już nie wiem.

Gość jwps
Cześć normalnie idziesz i o wszystko się wypytujesz napisz se na kartce co chcesz wiedzieć bo zapomnisz na bank.Powiedz że to twój pierwszy raz i że jesteś zestresowana.Dla tego czytasz pytania z kartki.Wszystko będzie ok ale jeśli nie chcesz to nie musisz się badać wszystko zależy od ciebie gin nie jest tylko od badania ale i też od udzielania rad (ale dobrych)Życzę powodzenia.

Gość qsedwa
idź do gina, bo moze to tylko taka Twoja uroda, ale moga to być też kłykciny - nie jest prawdą, ze można się nimi zarazić tylko przez stosunek.

Nieprawda. Dziewice bada się przezpochwowo (chyba żeby budowa błony wybitnie nie pozwalała), USG przezbrzuszne można spokojne zrobić (czasami nawet przezpochwowe), cytologię takoż. Nie mówię, że autorka ma iść do ginekologa, ale nie straszcie jej niepotrzebnie.

Gość Bada sie przez odbyt
? A ja myslalam, ze przez gardlo. Litosci...

Gość Liwi29
O rany ale namieszałyście. Po prostu dziewczynce urosły wargi sromowe i nie wie co to jest. I od razu wysyłacie ją do ginekologa? Czy wy wszystkie pierwszy raz byłyście u ginekologa w wieku 13-14lat??? I prawdą jest, że dziewice bada się przez odbyt, chociaż nie zawsze. Jak pierwszy raz byłam u gina (19lat), to byłam badana przez odbyt, to nic strasznego. Olusia nie przejmuj się tymi wypowiedziami, wszystko z tobą w porządku. Wejście do pochwy otaczają wargi sromowe, które w okresie dojrzewania rosną i ciemnieją. Oczywiście, że mogą "wystawać".