Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

asiulinek1989

świnoujście - co, gdzie, jak ?

Polecane posty

cześć ;] za miesiąc jade na urlop do Świnoujścia. Byłam tam już kiedyś więc mniej więcej znam rejon. Ale może byliście tam, lub mieszkacie i macie jakieś ciekawe miejsca godne polecenia dla mlodej parki ? (ja 19 lat, on 21 :) ) zaplanowaliśmy już jednodniową wycieczkę do Międzyzdrojów (chyba PKP się najbardziej opłaca podjechać, niż busem?), oraz rejsik do Niemiec (chyba Adler Shiffe, kursuje 4x do Niemiec(do Bansin) i można wysiąść tam i wrócić rejsem który nam najbardziej odpowiada). A wiecie może jak tam z dotarciem do Ahlbeku? chodzi mi o piesze przejście graniczne. WIem że tam jedzie kolejka od granicy, a tuż przy granicy jest jakiś las. Ale czy gdyby przejść przez to piesze przejście, to tam tą drogą do centrum Ahlbeck jest daleko, czy spokojnie można dojść tam pieszo ? i potem spowrotem :)) kiedyś (pare lat temu jak byłam na obozie) to byłam na wycieczce do rezerwatu żubrów i jezioro turkusowe. czy można tam jakoś ze świnoujścia(centrum, okolice portu) dojechać? i ile by to kosztowało ? Aaa... latarnia morska (po wschodniej stronie wlotu do portu) można tam jakoś łatwo dojść od dworca pkp? i czy można ją zwiedzać ? ile kosztują bilety? jeśli znacie jeszcze jakieś fajne i warte odwiedzenia miejsca w Świnoujściu to piszcie !

Gość spadówaj

Gość spadówaj
i tak ci nikt tu nie pomoze:classic_cool: wiec idz pobiegaj

skąd ta pewność ;] jeśli jest na forum ktoś z tamtych okolic lub ktoś kto był to może podzieli się swoim zdaniem ;] kulturalni też są na tym forum, nie tylko ty ;]

Gość spadówaj
jeszcze tu jestes?:o wypad z forum :] nienawidze Joasiek wiec baj baj maszkaro

Witaj ;) Ja w tym roku również myślałam o Świnoujściu ale w końcu znaleźliśmy świetne domki w Mikoszewie :) Powiedz mi ile kosztuje przepłynięcie promem właśnie do Niemczech?? PS: Ja również 19 a on 21 :)

wejdź sobie na stronę : http://www.swinoujscie.pl/312 ja właśnie tu znalazłam oferte z której chce skorzystać. koszt rejsu do Niemiec w obie strony to 28zł, wysiadasz gdzie chcesz i potem wracasz o której godzinie Ci pasuje (z tego rozkładu. My np popłuniemy rano o 11 a wrócimy z Bansin o 17). do tego pare euro na jakieś jedzonko jak sie zgłodnieje (lub jedzonko wziąść ze sobą to euro niepotrzebne) :) myśle że to nie jest drogo a jako urozmaicenie pobytu to fajna sprawa :) jest to fajne, pare lattemu byłam właśnie na takim rejsie tej firmy (co prawda to był obóz więc jechało stado dzieciarni ;] ) i wysiedliśmy w Ahlbeck i było super, troche tam pospacerowaliśmy i wróciliśmy późniejszym promem). W tym roku płynę dalej - do Bansin. mam nadzieje że sie nie zgubie ;]

Świnoujście to obecnie miejsce, gdzie starzy Niemcy przyjeżdżają się kurować do sanatoriów i uzdrowisk. Jeździłam tam od drugiego roku życia i nie polecam. Coraz mniej kawiarni, knajpek. Miejsc gdzie można wyjść, szczególnie gdy jest się młodym. Jedna dyskoteka, ale mała i niebezpieczna. Same dancingi dla starszych. Po 22 nie ma tak w ogóle życia. Plaża też już nie należy do atrakcyjnych. Jak chcecie, jeźdźcie. Ale nawet moi 46 letni rodzice czują się tam jak UFO. Stanowczo nie polecam.

ja w świnoujściu czesto bywam i mi niemcy nie przeszkadzają. knajpki wystarczą mi te przy promenadzie. jesteśmy spokojną parą więc na dyskoteki i tak byśmy nie chodzili więc ich brak nam nie przeskadza. Martyna19 - a wiesz może jak i czym dojechać do rezerwatu żubrów i jeziora turkusowego ? pare lat temu tam byłam, ale to byłam na obozie więc mieliśmy swój autobus. a chętnie bym się tam wybrała z chłopakiem. od centrum świnoujście jechało się jakieś 20-30 minut. tylko niewiem czy pociągiem, albo busem jakimś tam sie da dojechać czy trzeba mieć swój transport.

dodam ze to jezioro o żubry są gdzieś w okolicy miejscowości Wapnica w wolińskim parku narodowym. jak tam dojechać ze świnoujścia ??

Gość gość
W Świnoujściu na promenadzie przepięknie gra Indianin Alexandro. Jego muzyka, flety, ruchy - MAGIA. Jeżdzę tylko po to żeby Go posłuchać i pooglądać przez kilka godzin codziennie ;-) Gra z sercem, w indiańskim stroju wygląda groźnie ale to niesamowicie sympatyczny i skromny człowiek. Jego muzyka jest tajemnicza, przepiękna, magiczna, zapada w pamięci.