Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KAmix

jak leczyć przekłuty pępek ?!

Polecane posty

Gość KAmix

witam :) wczoraj przebiłam pępek ;d u koleżanki,ale robiła to tysiąc reazy , przebijała mi w ręawiczkach a wenflon otwortzyła przy mnie,wiec mam takie pytanie wie ktoś jak leczyć mam pępek? tą mascia tribiotyk czy jakoś tak,czy wodą utlenioną? po ilu dniach mam sciagnac plaster? mogę się opalać w ogole :)) proszę o szybką odpowiedz ;)

Gość trzeba było się wybrac
do specjalisty...tam warunki sa sterylne, i specjalista poinformowałby Cie, jak dbac o higiene koleżanka taka specjalistka i nie wie??? ja wiem jedno, pepek gosi sie nawet do 6 miesięcy, więc nie ma z tym żartów, tym bardziej, że moze wystapić wiele powikłan, w tym uszkodzenia wewnetrzne, gratuluje pomysłu:(

Gość kamix
specjalistka owszem, ale chialam się jeszcze popytać tutaj ;] moze się goić różnie, zależy od organizmu.

Gość no oczywiscie dlatego
napisałam, że do 6 miesięcy, co oznacza dokładnie to, że różnie od organizmu a odkładnie od jego budowy zależy to ile będzie sie goił, i czy wsytąpia powikłania..z tego co widze jednak kolezanka nie pojnformowała Cie jak leczyć? nie naskakuje, ale naprawdę dziwię sie, a póxniej jest płacz, bo szkoda więcej kasy na specjalistę

Gość hmm..twoja koleżanka
ma salon? albo gabinet? jesli nie, to żadna z Niej specjalista, i złamała co najmniej kilka punktów bhp

Gość dziewczyna prosila o pomoc nie
o opinie! po co po niej jedziecie, a co was to obchodzi, gdzie zrobila kolczyk?mogla nawet go zrobic na smietniku i nic wam do tego, jej zycie, jej pepek i jak sie wda zakazenie-rowniez jej wiec sie walcie. nie przejmuj sie- mi sie pepek goi nawet nie caly miesiac! tez przebijalam u kolezanki, mam rowno i mam idealnie na 1cm zlapana skore (nie powinno byc ani mniej ani wiecej) a pepek smarowalam mascia tribitic- ona kosztuje chyba niecale 2zl saszetka, polecam! pozdrawiam

Gość przemywaj pepek rumiankiem
i woda utleniona i często smaruj maścią tribiotik

Gość wybaczcie ale noż mi sie
otwiera w kazdej kieszeni, jak słyszę takie opinie ( a mam ich w tej chwili 6 kieszeni) tu nie hodzi o to, że jexdzimy, ale o to, że jednak koleżanka nie jest żadnym specjalistą, jak widzimy nie dośc, że łamie zasady bezpieczeństwa i higieny, to jeszcze sa laski, które to popieerają bo co? bo żal im kasy?? bo sa leniwe i nie chce sie im poczytac o niebezpieczeństwach? nie najezdżałabym na nia, gdyby zrobiła coś co mi sie nie podoba,a le gdyby to nie zagrażało jej ale nie potrafie akceptowac braku poszanaowania dla siebie i własnego ciała

HYBA;)))))))) no a tak ogolnie- chcesz, dmuchaj, chuchaj, cmokaj na siebie... ale od innych wara..nie popierasz tego- nie rob tego, CO CIEBIE OBCHODZA INNI..KRYTYKANCI sie znalezli,a wiesz za ile rzeczy pewnie my bysmy cie potepili ??

aha sorki, nie napisalas HYBA tylko HODZI.. ;P

Gość wiesz co jakbys sie
przypatrzyla mojej wypowiedzi dalej widzialabym ze zjadlam wiecj literek, wiec to nie jest wynik nieznajomosci zasad ortografii nie dmucham na siebie i nie chucham, ale nie szkodze swiadomie wlasnemu zdrowiu, bo o tym mowie, nie mowie, zeby zalozyc na siebie klosz i pod nim siedziec ale to juz chyba jest swiadome dzialanie? nie mow, ze laska nie wiedziala co robi, poza tym mam niejasen wrazenie ze bronisz sie sama pod inn pomaranczka?? godne podziwu, nie naskoczylam na ciebie, ale powiedzialam wyraznie, ze nieodpowiedzialnie postapilas, i tyle

nie rozmawiamy chyba o zasadach ortografii?? ale o tym nieszczęsnym pępku? ja tez czasem coś zjem, a że nie czytam póxniej swojej wypowiedzi wychodzi jak wychodzi - koleżanka ma kompleksy i leczy je tutaj? ja osobiscie przekłuwam swoje ciało w miescach do tego przeznaocznych, niestety dziewczyny tu maja racj,e że autorka topiku postapiła nieodpowiedzialnie, i nikt nikogo tu nie obraza, ale wyraża własne zdanie macie jakąs manie? leczycie kompleksy? wyzywając innych? nasmiewając się? czujecie sie wtedy lepiej? to tylko świadczy o Was samych - i chyba nie musze mówić, ze nie najlepiej

aha, żeby nie było, że po was jeźdze, co już jest stadnardem na kafe w przypadku odmiennego zdania: napiszcie prosze, jakie sa plusy przekłuwania pępka , np u kolezanki? pytam całkowicie powaznie

Gość olus678
Mi osobiście pępek się zagoił w niecały miesiąc.teraz nawet jak go mocno pociągne to nic mi nie leci,i nawet aż tak mocno nie boli... A jeśli chcesz się kąpać np. to radzę nakładać plasty Tegaderm ,wpisz w google i zobacz jak wyglądają. Ja się tam opalam i nic mi się nie dzieje. Przemywałam przez 2 tygodnie samą wodą utlenioną i wszystko sie idealnie zagoilo (pomimo niektorych teorii ,że woda utleniona zatyka dziurki itp.. Jesli będziesz nim ruszać to nic Ci sie nie zatknie.) ;)

Gość jestem zainteresowana
tymi plusami, teraz jakos żadna nie ma nic do powiedzenia?? a przedtem szczekaczki niezłe

Gość zanka01
co to kogo obchodzi co kto robi , głupiutkie dziewczęta ,nie krytykujcie nikogo popatrzcie na siebie .ja przebiłam pępek u kosmetyczki 8 miesięcy temu i do tej pory mam problemy .a było wszystko zrobione jak należy!!!!Spróbuję tym rumiankiem DZIĘKI!!!

Gość kaila7
A sranie w banie mi tez kolezanka przebijala nic sie nie stalo a pepek sie goi po 2 dniach bo jak bedzie bolal 2 dni to znaczy ze sie goi i wszystko ok :) nie trzeba wcale bulic 7 dych za przekluwanie jak kolezankoa to robila duzo razy tak jak moja i jakos H.I.V.-a nie dostalam