Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość serducho000000

kucie serca u dizecka

Polecane posty

Gość serducho000000

moja corka skarzy sie na ,,kucie,, w oklolicy serca,trwa to chwile i przechodzi,co to moze byc?ma 7 lat,wizyta u lekarza dopiero w pt,martwie sie!

kłucie, a nie kucie.Moze ci tylko powiedziec co to jest kardiolog dziecięcy.

Gość serducho000000
???????

Moga to byc nerwobole, jednak u dzieci zdarzaja sie bardzo rzadko.A ta wizyta w piatek to rozumiem ze juz u specjalisty?

Gość serducho000000
narazie u lekarza rodzinnego

Wiesz , po skierowanie od rodzinnego, to moglas bez terminu isc.Chodzi o serce u dziecka.Obojetnie co Ci ten rodzinny powie to domagaj sie skierowania do specjalisty.I rob ten termin jak najszybciej.

Gość serducho000000
dostane skierowanie to zalatwie to od razu w pt

Gość serducho000000
do lekazra mam 13 km,wiec nie dam rady jechac dzis mam 2 dzieci w pt bedize maz to as zawiezie

To fajnie.Jak najszybciej do kardiologa dzieciecego.I nie martw sie na zapas.:) Pozdrawiam i zycze zdrowka dla corki :)

Gość serducho000000
az mi sie palkac chce,tak sie boje,rano przyszla do mnie ze ja kuje,ale polezala [4-5 min,i jej przeszlo,tez mysle ze to nerwo bole,jest bb nerwowym dizeckiem dziekuje za rozmowe

Gość piekneone
Gdy był\am dzieckiem sama pamietam takie "kucie" (oczywiscie ze kłucie) w okolicach serca,przyczyny nigdy nie znaleziono,z sercem wszystko ok do dziisiaj.Kłucie takie samo złapie mnie moze raz na 5 lat,ponoc kazdy to ma od czasu do czasu,to jednak nerwoból,ktory wcale nie musi oznaczac wyjątkowo nerwusiatego charakteru.No i ku pamięci"kujemy do matury",a kłujemy sie igiełką podczas robienia sobie hm hm,np tatuażu;-) :D autorko!Bedzie dobrze z ❤️

Gość serducho000000
2 dni mnie nie zbawi,dzwonilam i zarejestrowali mnie na pt

Oj, nie zbawi nie zbawi.heh , a przed chwila pisalas ze chcialo ci sie plakac jak mala rano przyszla i marudzila ze ja boli.Trzeba bylo jej wtedy powiedziec ze 2 dni ja nie zbawi..:o

Gość poprosze i dla mnie
:o

Witam. Moja coreczka ma 8 lat i też ostatnimi czasy akarży sie na bole włąsnie o okolicach serca. Dlatego jesli bedziesz po wizycie u kardiologa napisz mi co to mzoe byc. Ja oczywiscie też pujde z mala , ale mamy jednego dzieciecego kardiologa w miescie i kolejki nieziemskie. Ja też myśle,z e to moga byc nerwobóle, bo córka to nerwus nieziemski Pozdraiweam

Gość serducho000000
napewno sie odezwe,

Serce NIE KLUJE, kluje W OKOLICY SERCA ale oczywiscie dziecko opisuje to tak jak potrafi... natomiast klucie jako takie moze byc odbierane z rusztowania klatki piersiowej, zeber, chrzastek, kregoslupa piersiowego i najczesciej jest to nerwobol ( szybki wzrost, wiekszy wysilek, przebyta infekcja z czestym kaszlem ) albo pojawia sie u dziecka wrazliwego, nerwowego... powazne choroby serca nie daja takich objawow... jesli nie ma: omdlen, kolatan serca, goraczki o niejasnej przyczynie, wiekszej meczliwosci przy wysilku, sinienia ust i paznokci, dziecko normalnie sie rozwija, prawidlowo rosnie i przybiera na wadze to... spokojnie... oczywiscie wizyta u lekarza rodzinnego wskazana, zeby zbadac dziecko i uspokoic rodzicow:)

Gość serce to nie przelewki
a gdyby te dwa dni mialy zawazyc na zyciu twojego dziecka? skoro ja tak bolalo ze tobie sie plakac chcialo ? ja bym nie czekala ,wziela dzieci i poszla na autobus w koncu dwojka to nie cale przedszkole :P jest tyle mozliwosci ,mozna poprosic sasiada ,zadzwonic do lekarza i zapytac czy nie przyjedzie z wizyta domowa, taksowka a jak nie ma na nia kasy to mozna pozyczyc!! nie wiem jak ludzie z takimi powaznymi rzeczami moga zwlekac,ja bym sie obawiala najgorszego ze mi sie dziecko rano nie obudzi i walila jak w dym do lekarza !!

co do klucia serca ( oklokic serca) ---- jak bylam mala tez mialam bole i okazalo sie po badaniach ze mam zatkany doplyw krwi do glownego doplywu w okolicach serca. Nic groznego-- bo odeslali mnie do domu i do tej pory nic sie nie dzieje a minelo juz ponad 20 lat....

Gość gość
Moja corka tez ma fdosc czesto klucie w okolicach ser ca gdy poszlam z nia do lekarza powiedziala ,i ze kluje i bedzie kluc poniewaz ma skrzywiony krzegoslup. Rzeczywiscie corka ma skolioze i najprawdopodobniej to jest przyczyna gdyz kregi uciskaja na nerwy i pojawia sie klucie w klatce piersiowej.