Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość garnier od dziś

malujecie włosy w domu? help

Polecane posty

Gość garnier od dziś

Hej;) zwykle maluję włosy u fryzjera, ale teraz się wkurzyłam, bo bardzo szybko pojawiają się odrosty i przyznam się, że szkoda mi kasy. Kupiłam farbę Garniera czarny kolor. Zrobiłam test alergiczny jak kazali, ale mam pytanie: czy tą farbą ktos z was malował też brwi? i pytanie nr dwa ile czasu trzymacie farbę i czy im dłużej będę trzymać tym będzie mocniejszy kolor?

na ulotce masz wszytsko na ten temat ile trzymac a brwi sie nie maluje rzadna bfarba do wlosow tylko henna

Gość ayeee
ja nigdy nie farbuję u fryzjera, zawsze w domu. nigdy nie farbuję ale jeśli Ty to robisz to polecałabym raczej hennę niż farbę. a co do mocy koloru - faktycznie, im dłużej trzymasz tym jest on mocniejszy. ja zazwyczaj trzymam krócej niż polecają ponieważ szybko łapie mi kolor i często zdarza mi się, że wychodzi ciemniejszy niż ten na opakowaniu. poza tym to nic trudnego :] jeśli tylko masz odpowiednią ilość farby to łap się za to i wio. nie ma sensu wydawać na fryzjera. chyba, że używa lepszych farb, profesjonalnych, co jednak robi różnicę. pozdrawiam :)

Gość malować to se możesz obrazy
a kudły to sie farbuje :P

Gość ayeee
zjadłam słow "brwi" w drugim zdaniu :P tak więc "nigdy nie farbuję brwi ale jeśli Ty to robisz to polecałabym raczej hennę niż farbę"

Właśnie, nie można farbować farbą brwi. Nie maluje się włosów, włosy się farbuje. Farba musi mieć czas na zadziałanie, ale im dłużej ją trzymasz, tym bardziej niszczysz. Masz wszystko w ulotce poza tym :D

Gość garnier od dziś
dzięki;) wiem że jest napisane wszystko na opakowaniu i właśnie np jest napisane: nie trzymać dłużej niż 35min. maluję się na czarno i moja fryzjerka choć robi to dokładnie, to nic nie poradzi, że po 2-3tyg już mi włosy odrastają;/ dzięki dziewczyny:):* a co do brwi: wiem, że henną, ale to tez włosy i pomyślałam, że co szkodzi spróbować:P

Gość garnier od dziś
farbuje, ok:)

Gość garnier od dziś
a z brwiami spróbuję... może się nic nie stanie?

Gość pyza908
zdarzylo mi sie malowac włosy w domu tyle ze zawsze cale a nie same odrosty i na kolor brazowy ktory nie wyglada tandetnie jesli pomaluuje farba ze sklepua nie z salonu .Farbe trzymam poł godziny.Ale odrazu ci mowie ze czarny kolor nie wyjdzie Ci tak ladny farba kupiona w sklepie jak farba ktora posiada fryzjer.Jesli pomalujesz same odrosty napewno bede one mialy inny odcien niz caly kolor wlosów ,bo profesjonalne farby znacznie roznia sie od tych ogolnodostepnych.a jesli pomalujesz cale wlosy zmienisz znacznie kolor calych wlosow.Odcieni czerni jest bardzo wiele a te sklepowe wygladaja nieladnie i tandetnie poztym wlosy po takiej farbie nie sa tak ladne jak po profesjonalnej ,no i oczywiscie kolor szybciej schodzi.Wiem ze wizyta u fryzjera wydatek ale dla ladnych wloskow lepiej nie robic tego samemu.Oczywiscvie decyzja nalezy do Ciebie:)Pozdrawiam

Gość ayeee
opary z farby mogą podrażnić Ci oczy, skórę wokół nich itd. dlategojest napisane, żeby nie używać do farbowania brwi i rzęs. spróbuj henny bo jeszcze sie uszkodzisz.

Też mnie to niemiłosiernie wkurza. :o Mijają 2 tygodnie a ja już mam kilka mm odrostów. A bardzo tego nie lubię, bo brzydko to wygląda, więc też jestem zmuszona farbować włosy co 3 tygodnie, bo przecież co 2 nie będę. :p Ale z jednej strony powinnyśmy się cieszyć, że tak szybko rosną nam włosy. :D

Gość ayeee
możesz po prostu sama użyć farby profesjonalnej, takiej, jakiej używają fryzjerzy. do kupienia w hurtowniach fryzjerskich.

Gość stanie się
bedziesz miala co najmniej przez tydzień wielkie czarne brwi,bo farba ze skóry bardzo ciężko schodzi

Gość nina 2122
ja farbuje paletta wlosy i brwi.i nic sie nie dzieje,tylko króciutkio trzymam na brwiach farbe

Gość garnier od dziś
no własnie, co fryzjer to fryzjr;/ ja naturalnie mam ciemne włosy, a od 2lat już maluje je u fryzjera na czarno. A teraz mam ten problem, że w sobotę wyjeżdżam na urlop i moja fryzjerka nie miałą czasu na malowanie. Więc kupiłąm farbę... Pomaluje całe włosy, bo macie rację; jak wezmę same odrosty to będzie kicz, a tak może ładnie wyjdzie. Będę trzymać 40min;]

Gość stanie się
ja maluję włosy ciemnym brązem i wtedy wychodzi mi piękny naturalny czarny kolor,który nie wygląda tandetnie

Gość garnier od dziś
ja się cieszę;] ale jak widzę odrosty to zaraz coś mnie bierze;/ a 15zł to nie 70, więc ryzykuje;] o będzie to będzie;) zawsze przeciez w razie czego to to nie jest na zawsze:)

Gość pyza908
no tak moze uzyc takiej farby ,aczkolwiek hurtownie fryzjercie ktore sprzedaja farby np matrixa czy goldwell nie sprzedaja towaru po pierwsze pojedynczo ,po drugie nie sprzedaja osoba nieposuadajacym roznego rodzaju certyfikatow fryzjerskich ,lub dokumentow iz dana osoba prowadzi dzialalnosc gospodarcza (zaklad fryzjerski ).Ogolnie sa to produkty trudno dostepne poza szamponami odzywkami i preparatami do stylizacji wlosow.Mozesz poproscic swoja fryzjerke aby sprowadzila ci taka farbe z hurtowni jednak nie zawsze sa one do tego chetne bo przez to bedziesz mogla malowac wlosy sama profesjonalnymi farbami przez co ona traci klijentke.Poszukaj tez na allegro moze cos znajdziesz ,choc tam nie zawsze jest topewny produkt:)

Gość pyza908
Nie wszystkie fary kupione w sklepie wygladaja tandetnie -jelsi chodzi o brazy podobaja mi sie .Ale nigdy nie pomalowalabym wlosow blonden lub czernia kupiona w sklepie bo naprawde sa mieladne .A jkai kolor wychodzi to sprawa indywidualna.Pomalowalas brazem i wyszedl czarny ktory ci siepodoba , pomalowalabys czarna farba tez by wyszedl czarny ale przypuszczam juz nie tak ladny jak po brazie.

A może jest gdzieś w pobliżu sklep z akcesoriami i kosmetykami fryzjerskimi? :) Bo w mieście, w którym "urzęduje" moja fryzjerka jest takowy sklepik. I są tam nie tylko nożyczki, grzebienie itp. ale także profesjonalne kosmetyki do włosów. :) Pytałam jej kiedyś co nakłada na moje włosy, że są takie mięciutkie i błyszczące, a ona wtedy zapisała mi na kartce jakich kosmetyków użyła i wysłała mnie do tego sklepiku. ;)

Gość garnier od dziś
dzieqwczyny pomalowałam włosy;) bardzo ładny kolor mi wyszedł, trochę po prawej stronie podspodem niedokładnie pomalowałam;/ ale naszczęście normalnie tego nie widać. teraz i tak na urlopie jestem to jak wrócę do pracy to znów będę mogła pomalować. Trochę mi tam przebijają bordowe pasemka które miałam. Nie wiem, czy to teraz poprawić? tj kupić jutro farbę? czy już tych włosów narazie nie katować??? Dzięki odżywce która była w zestawie, włosy są bardzo błyszczące i miękkie;) rewelacja;)

Gość garnier od dziś
to znowu ja. Powiedzcie tylko czy można jutro pomalować kawałek włosów jeszcze raz? czy szkoda włosów?