Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

panna em

Kobietki za kierownicą

Polecane posty

Gość suczka spluczka
hey wariatko a skad wiesz ile lat prawko mam he... no a jak zapomnieli to jeszcze lepiej.....

`suczka spluczka hey wariatko a skad wiesz ile lat prawko mam he... no a jak zapomnieli to jeszcze lepiej..... ` wariatko i chooj :D spójrz na siebie prymitywna kobieto. a jak ci coś nie pasuje to wyjdź i tyle... ło ten filmik to przegięcie... dziewczyna się stresowała, wiadomo, ale instruktor też był nieuważny... powinien zahamować

Gość suczka spluczka
😭 ale mi dowalilas 😭

hej, mogę się przyłączyć :)? kierowcą jestem od roku, mieszkam w Łodzi :) nie byłam na poprzednim topiku, ale chętnie sobie z Wami pogadam :)

pitahaya witamy 🌻 to może na początek opowiesz nam, jak wyglądała Twoja nauka jazdy? :)

na początku koszmar, wyjeździłam ok 15-16 godzin nie potrafiąc nadal opanować samochodu, najgorsze że myliły mi się nawet kierunkowskazy :) na szczęście miałam wyrozumiałych instruktorów, i nie stresowali mnie, nie krzyczeli, tylko spokojnie tłumaczyli :) później było coraz lepiej, ostatnie godziny już szły mi całkiem nieźle, i w końcu zdałam za pierwszym razem :) w sumie cały mój kurs trwał 3 miesiące, wliczając w to miesiąc oczekiwania na egzamin praktyczny :)

hej wszystkim babom za kierownicą :) kierowcą jestem już 3,5 roku... (albo dopiero :P ) też mieszkałam w łodzi, ale pół roku temu się wyprowadziłam.... pitahaya --> powiedz mi jak sobie radzisz z jazdą po Łodzi? bo mnie dobija to, że co odwiedzam moje miasto, to gdziekolwiek pojadę, to przynajmniej 3 razy wita mnie znak "zakaz ruchu" (czy jak on się tam fachowo nazywa :D)

no coz, fakt dobijajace sa w lodzi te wszystkie remonty, co rusz to zmienai sie ruch :o

teraz faktycznie jest ciężko, bo sporo ulic remontują, najgorzej było zdecydowanie w okolicach Kościuszki. Ale musiałam się przyzwyczaić, bo jeżdżę codziennie przez prawie całe miasto, chyba się już do tego przyzwyczaiłam :)

przeraża mnie to, bo teraz wracam na wakacje po pół rocznej nie obecności i obawiam się, że będę się poruszała po tym mieście znowu jak niepełnosprawna, z komórką przy uchu, wydzwaniając do znajomych "przepraszam, ale się spóźnię, nie mam pojęcia ile... jestem tu i tu... powiedzcie mi, jak mam do choooolery tam dajechać, bo znowu mi każą zawracać!!!"

pitahaya myślę, że tą szczerą wypowiedzią dodałaś otuchy co niektórym przyszłym kierowcą :P że można się tego nauczyć. póki co wszystko idzie mi w miarę ok, muszę jednak chwilę pomyśleć jak zmieniam bieg z 4 na 2, ale daję radę :D

mała_mi > niestety tak to zwykle wygląda :) nauczyłam się wychodzić z domu godzinę przed zajęciami/spotkaniem bo kiedyś zdarzyło mi się spóźnić na egzamin bo stałam 45 minut w korku

panna em --> słuchaj silnika, on Ci wszystko powie i nie będziesz musiała się zastanawiać, który bieg wrzucić... wiem, że to przychodzi z czasem, ale lepiej się tego uczyć od razu... mnie np. uczyli zmieniać biegi na szybkość i co z tego... przesiadłam się po egzaminie z beznyny na diesla i d**a blada... system przestał działać...

ja jedyny problem mam z biegami jak mi skrzynia szwankuje i przestaje zmieniac boegi na wyzsze :o no ale tymczasem ejstem zmuszona jezdzic automatem :o

jeśli chodzi o słuchanie silnika to instruktor każe mi się wsłuchiwać, kiedy ruszam (jak silnik warczy puszczam powoli sprzęgło). A co do biegów z 1 na 2, z 2 na 3 i z 3 na 4 problemu nie mam, ale odwrotnie np. z 4 na 2 owszem :O no, ale to dopiero 3 jazda, jeszcze się nauczę ;)

ellinka > a dlaczego jesteś niezadowolona z automatu? Ostatnio miałam okazję pojeździć samochodem z automatyczną skrzynią biegów i jak dla mnie jest super, nie zgaśnie, nie trzeba co chwilę zmieniać biegów, bardzo wygodne :)

owszem wygodne, tylko niestety moja skrzynia ejst po wymianie i juz nie jezdzi tak jakbym chciala.

ojej mi się marzy samochód z automatem... typowe dla leni, ale bardzo wygodne :P i nie ma tego cholernego sprzęgła

macie, z tirem :D ale z jego winy :D i raz zaraz po odebraniu prawo jazdy próbowałam przestawić swój dom samochodem.... ale o dziwo oba okazały się nieugięte :D

mnie ostatnio pan "kierowca od 30 lat" pozbawił lampy, zderzaka i połowy maski, więc jak widać niektórzy faceci też nie potrafią jeździć :)

a mi ostatnio pani wjechała w tyłek... nie zachowała odstępu i okazało się, że mam lepsze hamulce niż ona ;)

ja ost cofalam bo znalazlam miesjce na parkingu- i bylam pzekonana ze nic nie jedzie (spojrzalam w lusterka kilka sekund wczesniej) i dobrze ze w pore spojrzalam za chwile znowu bo stal za mna maluch :P

Ja nie, ale koleżanka, która jeździ ze mną jechała wczoraj na kacyku... gdyby nie to, że instruktor wykręcił jej kierownicą-wjechałaby w inne samochody na parkingu (zrobiła za duży łuk), jeździła też zbyt blisko krawędzi krawężnika, gdzie były poustawiane samochody (kolejna interwnecja instrukotra, bez niej pourywałaby innym lusterka) :P

Ja stanęłam za takim białym busem przy wjeździe na parking, przed nim był szlaban, czekał aż ten szlaban się podniesie. I nagle facet zaczął wycofywać, zanim zdążyłam zatrąbić to przód mojego samochodu był zgnieciony :P eh, lusterka nie gryzą :)