Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 szumidoko艂alas

Jak radzi膰 sobie z szumami usznymi? czy ktos to ma????????????

Polecane posty

Go艣膰 szumidoko艂alas

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 szumidoko艂alas
od roku mam szumy uszne badania nic nie wykaza艂y a mnie szumi tak ze juz tego nie wytrzymuje. czy ktos poradzil i przyzwyczail sie do tych szymow. jak je poprostu olac????????????? Pom贸偶cie!!!!!!!!!!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pr贸bowa艂e艣 艣wiecowania
?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szumidoko艂alas
swiecowania nie robilemale lekarz powiedzial zeby to zignorowac i sie przyzwyczajc ale kjak kurwa sie przyzwyczic jak szumi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szumidoko艂alas
z艂apalem to w czasie wakaccji podczas nurkowania i mysla艂em ze przejdzie ale do tego czasu nic. szumi bez konca

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szumidoko艂alas
chodzi mnie o to zeby ktos powiedzial czys ie przyzwyczail do tego kurestwa i tyle

Udost臋pnij ten post

Wejd偶 na ( szumy w g艂owie i uszach itd.tam wszyscy maj膮 taki problem , nie jeste艣 jedynym kt贸ry potrzebuje pomocy , poczytaj sobie te posty i na swoj spos贸b wyci膮gnij z tego wnioski!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szumidoko艂alas
dzieki alda znalaz艂em ale tam tego duzo. przeczytalem kilka i tylko wali膰 g艂owa w m贸r moze przejdzie, ide do pubu tam tego kurestwa nie s艂ysze. pozdro:-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dzwoni膮ca cisza
Wcinam si臋 dlatego, 偶e do 艂ez rozbawi艂 mnie "szumidoko艂alas" (jego pseudo). Faktycznie ch艂opie nie przejmuj si臋 je艣li badania s膮 ok. Piszesz, 偶e idziesz do pubu, tam czujesz si臋 lepiej. Je艣li cz臋sto i d艂ugo s艂ucha艂e艣 g艂osnej muzyki lub non stop s艂uchawki w (na) uszach, mog艂o doj艣膰 do uszkodzenia s艂uchu, kt贸rego przykre skutki to w艂a艣nie szumy w jednym lub obydwu uszach. Ja tego nie robi艂am a mam to samo (w jednym) i 偶yj臋 z tym od lat. Badanie audiometryczne i inne niewiele wykaza艂y, by膰 mo偶e to skutek niedoleczonej grypy. Faktycznie kiedys si臋 do tego przyzwyczaisz i przestanisz zwraca膰 uwag臋. Ale nie przesadzaj z decybelami. Pozdro

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ale jakie badania s膮 ok
Co mia艂e艣 robione za badania ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szumidoko艂alas
mialem robione badanie kture zlecil lekarz krew i cos takiego ze mialem na uszach s艂uchawy i naciska艂em wtedy kiedy slyszalem d藕wiek i ekg czy eeg m贸zgu i wszystko ok. co oni mysleli ze mi pad艂o na m贸zg? a ty dzwoniaca ciszo jak to ola艂as? ja mysla艂em 偶e jak zjem likarstwa to przejdzie a tu kurwa nic tylko szum i szum a chce jechac na mazury i nurkowac. chyba sie pochlastam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to 偶adne badanie pod szumy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szumidoko艂alas
a co trzeba zbadac. mnie lekarz mowi艂 ze mam sie przyzyczji膰 i juz. niech mnie ktos napisze czy sie do tego idzie przyzwyczajic czy nie a jak tak to ile takie przzwyczajenie trwa bo mie juz cholera bierze. prubuje nie myslec o tych pierdolonych szymach ale jak jestem sam to sie nie da nie myslec i sie wkurwiam ze ja to mam. a spac to nie moge przez to. ale widze ze nie wiele osub to ma bo niewiele tu pisze

Udost臋pnij ten post

Witam !szumidoko艂alas ! Tak to 偶adne badania pod tym k膮tem , poczytaj sobie dok艂adnie na wskazanym forum jakie trzeba wykona膰 badania.Nie wolno w Twojej sytuacji skaka膰 na g艂贸wk臋 , bo tym samym podnosisz ci艣nienie w艣r贸dczaszkowe i mo偶esz sobie uszkodzi膰 naczynia krwiono艣ne w czaszce czy w pobli偶u ucha itd.pozdro!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szumidoko艂alas
no kurde to mam juz byc starcem. bylem na tym forum alda co wskazalas ale poczytalem kilka postow i nie chce mne sie czytac wiecej. tam pisza o jakis gwo藕d藕ach miskach bioterapeutac h a mnie sie nie chce 艂azic do takich. alda jak mozeszto w skrucie napisz co jesz ce mam zbadac. ale kurwa to nurkowanie to m贸j konik.pozdro

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szumidoko艂alas
jak ktos moze to niech mnie napisze. teraz spadam bo dorabaim na budowie bo studiuje. przepraszam za bledy ale od zawsze jestem dyslektykiem. pozdro

Udost臋pnij ten post

O nie mylisz si臋 tam s膮 m艂ode dziewczyny , kt贸re borykaj膮 sie z tym .Skoro dla Ciebie to nie warto czyta膰 to i te偶 nie warto Cie ponagla膰 ,pozdro !!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 testtesttesttest
馃憚 :classic_cool:

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dzwoniaca cisz
Witam. Szumidoko艂alas pisze, 偶e mia艂 robione eeg i badanie audiometryczne tonalne. To s膮 podstwowe badania, ktore nale偶y wykona膰. Ale Tw贸j problem przyczynowy tkwi prawdopodobnie w nurkowaniu. Tysiace stron napisano odekompresjach i skutkach nurkowania. Jesli nie nurkujesz ze sprz臋tem, Twoje cia艂o wynurza si臋 z wody szybciej i w艂a艣nie mo偶e doj艣膰 do uszkodzenia s艂uchu. Zn艂am go艣cia, u kt贸rego z "niewinnej" dekomprezji z膮b trzonowy roztrzaska艂 si臋 w kawa艂ki. Sa r贸偶ne organizmy, ale fizyka jedna.Z tego, co sie orientuj臋, jakim艣 cudem mo偶esz jeszcze pozbyc sie dolegliwo艣ci. Potrzeba czasu. Niemniej nie wolno ci nara偶a膰 wra偶liwych bebenk贸w i ksteczek s艂uchowych na dodatkowe niekorzystne bod藕ce (np. decybele-wk艂adaj mi臋kkie stopery je艣li jeste艣 mimo woli nara偶ony na ha艂as,kupisz w aptece, ok.1,50 zlotego). Powinienes na d艂u偶szy czas zrezygnowa膰 z nurkowania, inaczej mozesz sobie pog艂ebi膰 i utrwali膰 wad臋. Lekarze zalecaj膮 s艂uchania ton贸w lekko przyg艂uszjacych 贸w szum - muzyka, rozmowa. U mnie symptomy trwa艂y troche d艂u偶ej, zanim sie utrwali艂o, nie zwracam w tej chwili na to uwagi. U Ciebie wyst膮pi艂o nagle, masz wi臋c moim zdaniem wi臋ksz膮 szans臋 na samoistne ustapienie pod warunkiem, 偶e nie B臋dziesz szala艂 z zag艂uszaniem szum贸w. Zdr贸wka 偶ycz臋, dz.c

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dzwoniaca cisza
Nie r贸b niczego na w艂asna r臋k臋, n.p. woskowania, czy przep艂ukiwania

Udost臋pnij ten post

No to pos艂uchaj !!!mam dzisiaj dzie艅 dobroci nad z.........mi ! Kiedy艣 by艂am ratownikiem , super czu艂am sie w wodzie , a偶 sta艂o si臋 co si臋 sta艂o.Skakalam z kajaka na g艂贸wk臋 i p臋klo naczy艅ko , a z tego naczy艅ka utwo偶y艂 si臋 GUZ.Trwa艂o to kilka lat jak wreszcie doszli do tego za pomoc膮 rezonansu magnetycznego.Teraz nie slysz臋 na to ucho i zanim go wykryli uszkodzi艂 mi znacznie cz臋艣膰 ko艣ci czaszki .pozdro!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dzwoni膮ca cisza
To, 偶e ludzie nie pisz膮 o swoich dolegliwosciach, wcale nie znaczy, ze ich nie maja. Znam naprawd臋 sporo os贸b w najbli偶szym 艣rodowisku(w r贸偶nym wieku), kt贸rym od lat szumi , 艣wiszcze lub dzwoni w uszach z wi臋kszym lub mniejszym nasileniem, ale ci膮gle. I 偶yj膮, usmiechaja si臋, funkcjonuja normalnie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dzwoni膮ca cisza
Alda ma racj臋, jesli dolegliwo艣ci nie przejda po jakims czasie, a masz mozliwosci, zr贸b rezonans albo tomografie

Udost臋pnij ten post

dzwoni膮ca cisza !dzi臋ki , szumidoko艂alas i na dobranoc Ci powiem 偶e jeste艣 nieodpowiedzialnym m艂odym cz艂owiekiem,pozdro!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szumidoko艂alas
witam! witam!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szumidoko艂alas
ucieklo mnie jak zaczo艂em pisa膰. alda, alda 藕le mnie zrozumiala艣 ja nie chce mowi膰 偶e tam s膮 starcy, ato co napisalem to o sobie ze skoro mnie szumni to ja jestem stary kuraw mac to co ja mam teraz zrobic. jade za klika dni na mazury z towazychem i mam tam siedziec. chyba musze. napiszcie mnie jakie badane robici i zrobie jak wruce. terzaz lece na budowe czesc

Udost臋pnij ten post

szumidoko艂alas ! Przede wszystkim zacz膮膰 szuka膰 przyczyn臋 tych szum贸w .Zkontaktowa膰 si臋 z dobrym laryngologiem i wymusi膰 na nim skierowanie na tomograf , a jak si臋 uda by艂oby super to na rezonans magnetyczny .Po tym badaniu powinno by膰 ju偶 co艣 wiadomo .Ja Ci nie b臋d臋 m贸wi艂a co Ty masz ro bi膰 , na mazury jed偶 ale zachowaj ostro偶no艣膰 ! Pami臋taj 偶e te szumy nie wzi臋艂y si臋 z ( piaskownicy )r贸b jak chcesz to twoje 偶ycie !pozdro!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 garderobianka
Specjalizuje si臋 w tym Klinika Szum贸w Usznych przy Instytucie Fizjologii i Patologii S艂uchu w Warszawie. Dzia艂a od kilku lat, ma fachowy personel, do艣wiadczenia i dobre efekty. Prawie 80 proc. os贸b leczonych w tej klinice metod膮 habituacji skutecznie uwolniono od uci膮偶liwych szum贸w w uszach. Plac贸wka ta przyjmuje pacjent贸w z ca艂ej Polski, a zar贸wno badania, jak i leczenie s膮 bezp艂atne. Potrzebne jest jedynie skierowanie od otolaryngologa. Osoby nieubezpieczone mog膮 natomiast skorzysta膰 z porady odp艂atnie (wizyta kosztuje oko艂o 50 z艂, a konieczne badania - ok. 200 z艂). Przed zakwalifikowaniem do leczenia t膮 metod膮 konieczne jest wykluczenie przyczyn organicznych, np. guz贸w i chor贸b ucha 艣rodkowego.

Udost臋pnij ten post

garderobiana dzi臋ki bardzo ale on ma porozmawia膰 z tymi osobami co korzysta艂y z tej kliniki i mog膮 poszieli膰 si臋 spostrze偶eniami na forum ( szumy w glowie i uszach itd )ale on twierdzi 偶e nie warto i 偶e sami starzy ludzie tam opisuj膮 swoje do艣wiadczenia , ale to ca艂kowita bzdura.Przesz艂y one d艂ug膮 drog臋 z r贸偶nych stro kraju aby tam si臋 dosta膰 !pozdro!

Udost臋pnij ten post