Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nati87

Prosze o pomoc!!

Polecane posty

Gość Nati87

Witam!Mam na imie Natalia ,mieszkam w Anglii ,jestem w 32 tygodniu ciąży...mam przepracowane 26 obowiązkowych tygodni żeby należało mi sie macieżyńskie , jednak moja agencja dla której pracuje (ambitions) nie chce przyznać mi macieżyńskiego podajieąc powód taki iż zimą (jest to okres w którym nie bylo zapotrzebowania pracowników agencyjnych ) zdażyło sie 4 lub 5 tygodni że nie pracowalam nie dostając przy tym wypłaty,jednak to nie moja wina była że nie było pracy i nie zerwała ze mną w tym okresie umowy ani nie zostałam zwolniona.Kazano mi iść do JobCenter i tam załatwiać sobie macieżyńskie.Prosze pomóżcie mi co mam robić,czy odpuścić sobie i załatwiać macieżyńskie przez JobCenter czy walczyć o swoje? Ahaa jeszcze chciałam dodać,że tydzień temu będąc w agencji powiedziano mi że należy mi sie macieżńskie i bedą mi wypłacać,wczoraj dostałam telefon z tą negatywną odpowiedzią! troche to dziwne bo najpierw mówią jedno a potem drugie!!!Za 8 tygodni bede rodziła i zamiast siedzieć w domu zamartwiam się bo ciężko jest jeżeli jedna osoba pracuje(mój chłopak).

wedle angielskiego prawa w pierwszym dniu pracy nawet bedac w ciazy przysluguje ci maciezynskie , musisz tylko przepracowac te 26tyg pod rzad . nie wiem czemu wymyslaja takie problemy - choc to w koncu anglia i dlatego ucieklam z niej...

Gość nie odpuszczajjjjj
nie wiem jakie tam panuja prawa itp.. ale nie odpuszczaj walcz o swoje, wejdz najlepiej do topiku ciezarowek w angli tam moze ktos ci pomoze

roznica pewnie tylko z tym macierzynskim jest taka, ze z agencji dostac mozesz chyba przez 6 tygodni 90% swoich srednich zarobkow a potem 117.80 tygodniowo placone od rzadu czy jakos tak. wiec agencja nie placi. a z jobcentre dostaje sie od poczatku 117.80 tygodniowo. chyba ze mneij sarabialas. pogmatwane a i jesli agencja odmawia ci przyznania od nich macierzynskiego musza wypelnic taki formulaz oficjalny nazywa sie on SMP1 Statutory Maternity Pay - gdize musza podac powod i podpisac sie czemu nie mozesz dostac. ja tak mialam bo ja akurat nie przepracowalam wystarczajaco dlugo, ale tam sa tez inne powody tak czy siak jesli nawet mialabys dostawac macierzynskei z jobcentre to musisz ten formularz miec