Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kari22

Stopy końsko-szpotawe

Polecane posty

Gość kari22

Błagam pomóżcie!! Jestem załamana!! Wczoraj chciałam kupić mojej córeczce klapki na plażę i zobaczyłam, że ma wykrzywioną stópkę :( (w bucikach z usztywnianą piętą czy na bosaka tego nie widać) Poszłyśmy do lekarza rodzinnego i okazało się, że prawdopodobnie na stopy końsko-szpotawe :(( Umówiłyśmy się do ortopedy na przyszły tydzień. Jestem kłębkiem nerów. Miał ktoś taki problem z dzieckiem?? Jak było leczone?? Jak reagowało na leczenie??

Gość klesni
A w jakim wieku jest dziecko? Leczenie należy podjąc natychmiast! I to u dobrego ortopedy.

Gość upsssss0923
wez sie za to bo jak nie to bedzie kompleks na całe zycie, znam takiego chłapaka i ma takom stope do dzis nie ma nikogo grozi mu bycie samotnym bo nie moze sie przełamac przed kobietami

Gość klesni
Generalnie im wcześniej tym lepiej! Metody leczenia są skuteczne przy założeniu, że nie zwlekamy z rozpoczęciem kuracji. Moja córeczka urodziła się z takimi stopami a leczenie rozpoczętow w 2 tygodniu życia (opatrunki gipsowe).

Gość klesni a nie zauwazylas
ze ten topik ma 5 miesiecy??? jak wy wyciagacie ciagle te stare nieuzywane topiki... i piszecie na nich jakby byly aktualne... nie pojmuje tego :O :O :O w jakim celu to??

Gość klesni
Odniosłem sie do tematu ponieważ niektórzy rodzice/lekarze bagatelizuja np szpotawośc stóp u dziecka a przy tej wadzie ważny jest moment rozpoczęcia leczenia. Im wcześniej (nawet u noworodków) tym lepiej. Mozna uniknąc tragedii...