Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vicki_ricki

JAK WYWOLAC OKRES ????

Polecane posty

Gość vicki_ricki

mam do was pytanie ! Od zawsze mialam neregularny okres, potem zanikl mi na pol roku przez to ze sie odchudzalam . Obecnie przytylam jakies 4kg minely 3 miechy a okres nadal nie wraca :( bralam na poczatku talbetki z niska dawka hormonow- dla kobiet w okresie menopauzy. Wtedy okres sie pojawil... ale jak je odstawilam to znow nic 😭 pije 2x dziennie krwawnik i lykam tabletki sojowe... co moge zrobic zeby odzyskac okres???????????????? moze wy znacie jakies sposoby !!!!! pzdr

Gość eee teges no jakbym
miala taki problem to pewnie wybralabym sie do ginekologa ;)

Gość dawaj nr i nazwisko twohego
ginekologa. zadzwonię i zapytam go skoro ty nie potrafisz...

Gość vicki_ricki
bylam juz nie raz u ginekologa ... to wlasnie od niego dostalam recepte na hormony. PAni ginekolog pow. mi ze musze przytyc bo nie bede miala okresu. Przytylam a go nadal nie ma............i coz zrobic w takiej sytuacji?!?!?!?

Gość lejdiiiiiiiiii
czy ktos zna jakies ziola na wywolanie okresu? krawnik pije ale nie daje rezultatow :/

Gość czarna malwa pij
wywoła okres napar "kwiat czarnej malwy"

Gość lejdiiiiiiiiii
naprawde ? a skad o tym wiesz? pomoglo Ci ?

Gość czarna malwa pij
piłam kilka dni przed okresem , i potem brałam gorące kąpiele i okres przyszedł o 1 dzien wczesnie

Gość luteina 50
dopochwowa, jest na recepte

Gość lejdiiiiiiiiii
o kurcze musze jak najszybciej ta malwe kupic w zielarskim... moze mi pomoze !

Gość 4 kg to pewnie za mało
Tkanka tłuszczowa ma duże znaczenie w układzie hormonalnym kobiety. ginekolog miał rację przytyj ile teraz ważysz przy jakim wzroście? ile masz lat?

Gość lejdiiiiiiiiii
mam 174 waga 58 lat 20 ale chce wazyc 54 kg kiedys wazylam 50- dlatego nie mialam okresu

a miałaś jakieś badania robione? bo wiesz, ja przy wzroście 165 kiedyś ważyłam 46 teraz ważę 43kg i okres zawsze miałam regularny

Gość lejdiiiiiiiiii
to bylo tak zanim zaczelam sie odchudzac - 58kg mialam robione badanie hormonow. Wyszlo ok. potem schudlam do 51 i okresu nie mialam 1,5 roku. Teraz znow waze 58 i znow nie ma okresu :(

Gość lejdiiiiiiiiii
teraz jak bede wazyc 54 to ide raz jeszcze na badanie wszystkich hormonow i bedzie wiadomo z czym jest problem....

Gość uhm
Dziewczyno! nie miałaś PÓŁTORA roku okresu?! zmień gina, bo obecny, jak widać, nie umie Ci pomóc ;/ to poważne zaburzenia, zacznij je leczyć jak najszybciej, bo może się to skończyć źle, może nawet niepłodnością :( miałaś robione badania na poziom hormonów, krzywą cukrową? usg jajników? przepisywanie tabletek \"na wyczucie\" jest najgorsze, co może zrobić pacjentce ginekolog. zmień go, bo zwyczajnie olewa Twój stan zdrowia.

Gość uhm
A, sorry, nie doczytałam Twojego ostatniego postu. Mam nadzieję, że wyjaśni się Twoja sytuacja, pzdr

Przeciez bierze sie luteinę i okres z reguły sie pojawia.ja waze 42 kilo:( przy 158 cm wzriostu i normalnie mam okres,tyle że fakt faktem teraz próbuję przytyc wiec nie wiem jak będzie:/ bo wzrost wagi tez może pozmieniać gospodarke hormonalną.