Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ..c.r.e.a.m.

ej jak grupa krwi jest najgorsza

Polecane posty

Gość ..c.r.e.a.m.

bo ja mam najgorszą mam mowila ze jest bardzo rzadka i z moga wyniknac kiomplikacje przy porodzie ale to w tamtych czSach teraz chyba nie???

Gość ewka 2444
chyba jak kobieta ma minus a facet plus

Gość wujek333
0RH-

Gość gibgk
kiedy rh kobiety jest - a faceta + to jest konflikt serologiczny przy rugiej ciazy,ale to bierzesz leki i jest git

Gość gibgk
moja gr to 0 rh-

Gość barbarrraaa
ej a prawda jest ze jak sie juz raz odda krew to juz pozniej trzeba to powtarzac bo wiecej organizm krwi produkuje?????

Gość kto wie bo ja nie
http://www.krewniacy.pl/?action=showArticle&id=106 znalazłam coś interesującego, mianowicie że nie mogą odawać krwi ludzie którzy podchodzą pod ten punkt: • przebywanie w okresie od 01.01.1980 r. do 31.12.1996 r. łącznie przez 6 m-cy lub dłużej w Wielkiej Brytanii, Francji, Irlandii ciekawe dlaczego????

Gość barbarrraaa
no faktycznie--nie mam pojecia dlaczego

Gość ksjshhdhdd
najgorszą grupą jeso O RH -, ponieważ można przetoczyć jej krew tylko od tej samej grupy, a jest jej dosyć mało, AB RH- może otrzymać krew od grup 0-, A-, B-, AB-, więc nie jest tak źle pomimo tego że żadziej występuje niż grupa krwi 0-.

Od lat nie przetacza się innych grup krwi, niż ta którą ma pacjent, więc te informacje są do niczego. Nie ma lepszych i gorszych grup. Najrzadsza faktycznie jest AB Rh- i tyle. I nieprawdą jest że jak się raz odda krew to trzeba cały czas. Nie wiem skąd się biorą takie bzdury :o

Gość Cola z cytryną
Bo tutaj winny jest współczynnik Rh! Wśród ludzi rasy białej około 85% posiada czynnik Rh czyli RH+ Zatem 15 % ma współczynnik Rh-

Gość mentalite24
przebywanie w okresie od 01.01.1980 r. do 31.12.1996 r. łącznie przez 6 m-cy lub dłużej w Wielkiej Brytanii, Francji, Irlandii - CHOROBA WŚCIEKŁYCH KRÓW:)