Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

munnecabrava

Kleszcz!

Polecane posty

Hej! Właśnie wyrwałam sobie kleszcza. I niewiem czy w całości wydaje mi isę że tak bo jak go wyrwałam to jeszcze nogami ruszał. A miałam go na zgieciu nogi wiec do końce pewna nie jestem nic czarnego tam nie widze. Aleee mam taki guzek mały znaczy zgrubienie czerwone. Dziad jeden juz troche siedział. Powinnam pójść do przychodni poprosić żeby sprawdzili czy nie ma po co robic afery. ? Pytam bo kiedys mialam bolerioze i mnei dwa lata leczyli i nie umieli sobie poradzić

Gość 3kropki
Ja tez miałam kleszcza co prawda malutkiego ale i tak poszłam do przychodni aby dla pewnosci oni wyjeli mi go w całosci. Po wyjęciu miałam taki czerwony lekko wypukły slad ale to mi znikło po krótkim czasie. Mimo wszystko kleszcz to nie byle co i ja na Twoim miejscu poszłabym do przychodni.

Ja też miałem wczoraj kleszcza w penisie.Wyrwałem go ale jego główka została.Dzisiaj mi spuchł,ale mój narzeczony jest z tego zadowolony ;)...Ostrzeżenie: nigdy nie sikajcie w lesie!

Gość love gienia
ja bym dla pewnosci poszla do lekarza, zwlaszcza jak piszesz mialas wczesniej borelioze

Gość love gienia
bolerioza:)

Gość love gienia
hehhe dobrze bylo to pierwsze;)

Gość aldona7
Niech w końcu będzie zima i się temat kleszczy skończy na kilka miechów. Raz miałem boreliozę i nikomu nie polecam – masakra. Na kleszcze mam taki przyrząd jak KleszczOUT. Dobrze odsysa kleszcza, tak że nic już w ciele nie zostaje. To najlepsza rzecz jaką można zrobić przy pierwszej pomocy, a nie żadne smarowanie masłem.

Gość martaolink
Dobrym pomysłem jest KleszczOut jeśli ktoś ma obawy że kleszcz mu się może wbić. Ja dużo czasu spędzam w lesie albo na rowerze albo biegam albo jeszcze nordic walking więc parę godzin tygodniowo spędzam i mi się ta pompka już ze dwa razy przydała.

Gość milenkax
Z kleszczem to najlepiej sobie poradzić tak żeby go wyciągnąć w całości, żadne masła i inne takie nie pomogą, ja mam pompkę Kleszczout – sterylna, dokładna, wyciąga kleszcza w całości.

Gość gość
Można sobie pomóc przy kleszczu pompką KleszczOut i też jak pszczoła mnie chapnęła którymś razem to ładnie wyssałem truciznę tym.

Gość gość
KleszczOut od Sanity kupowałam rok temu i ciągle działa tak samo dokładnie, zasysa mocno, ale bez jakiegoś bólu czy podrażnień na skórze.

Gość gość
Tej wiosny już stwierdziłam że cos do wyciągania kleszczy kupię i padło na Kleszcz Expert, jak na razie jestem zadowolona, zamrożenie działa, nie boli, a można faktycznie delikwenta w ciagu chwili rozbroić ,już taki zamrożony żadnych wirusów nie przekaże

Gość gość
Ja zainwestowałam w olejek Kleszcz Stop od Sanity z miodłą indyjską w składzie i zobaczymy, póki co parę razy byliśmy rodzinką w plenerze i żadne kleszcze się nie zaczepiły

Gość gość
Jest epidemia kleszczy teraz w miastach, ja postanowiłam że w tym roku jakoś się zabezpieczę i kupiłam Kleszcz Expert. Już mi się raz przydało u synka, cała operacja przebiegła sprawnie, najpierw klik i wymrożenie kleszcza a potem pensetą już poszedł lekko

Gość gość
Bardzo mi pomaga Kleszcz Expert jeśli chodzi o kleszcze, bo wcześniej to po prostu wyciągałam pęsetą, teraz jest lepiej bo go sobie najpierw zamrożę i dopiero wtedy łapię i usuwam

Gość gość
Sanity ma w ofercie praktyczny przyrząd do wyciągania kleszczy KleszczOut. Uniwersalna pompka bo też nadaje się do zaciągania jadu choćby po żmiji.

Gość gość
Mi też w tym sezonie udało się kilka razy usunąć kleszcza przez Kleszcz Expert i sobie chwalę metodę. Prosta szybka i bezpieczna

Gość gość
Też stwierdziliśmy z zonka ze najlepiej kupic cos ochronnego na kleszcze zeby po prostu nas unikaly jak jestesmy gdzies w lesie/parku/łące itp. Płyn Kleszcz Stop poki co zdawal egzamin i oby tak dalej. Bo z kleszczami to jest problem od lat, pojawia się ich co roku wyjatkowo dużo.

Gość ada

Profilaktycznie na kleszcze stosowałam w zeszłym roku Kleszcz STOP i widocznie działało bo nic się do mnie nie przyplątało a dużo czasu spędzałam w plenerze, na działce itp.

Gość njkk

Również jestem zadowolona z tego jak działa Kleszcz ekspert. Szybka i higieniczna robota. Można w zasadzie jednym pryśnięciem zamrozić kleszcza w całości a potem samo wyciąganie pęsetą idzie już jak z płatka. Kleszcz zamrożony to kleszcz niegroźny, który już nie jest w stanie niczym zakażać.

Gość adam

Ja zawsze jak wybieram się do lasu albo nawet na grilla to zabieram ze sobą Kleszcz STOP. Psikam siebie i dzieciaki i zawsze jest spokój. Nigdy nie znaleźliśmy żadnych kleszczy po używaniu tego odstraszacza.

Gość ada
Dnia 23.04.2019 o 15:00, Gość njkk napisał:

Również jestem zadowolona z tego jak działa Kleszcz ekspert. Szybka i higieniczna robota. Można w zasadzie jednym pryśnięciem zamrozić kleszcza w całości a potem samo wyciąganie pęsetą idzie już jak z płatka. Kleszcz zamrożony to kleszcz niegroźny, który już nie jest w stanie niczym zakażać.

tez polecam

Gość iki

Jeśli ktoś podobnie jak ja ma problem z tym, by usunąć kleszcza w całości to zalecam sobie kupić KleszczOUT – odkąd z tego przyrządu korzystam problemu już nie mam, za każdym razem jestem w stanie bez większego kłopotu usunąć kleszcza w całości więc w moim przypadku rzeczywiście sprawdza się to bardzo dobrze – polecam innym.

Gość akii

Na kleszcze w sumie znajdzie się sporo różnych preparatów więc jak dobrze poszukasz to pewnie coś uda się wybrać. Kleszcz STOP czy inny preparat to w sumie większego znaczenia nie będzie miało. Najważniejsze, żeby dany środek rzeczywiście się w praktyce dobrze sprawdzał.

Gość ert
Dnia 5.09.2019 o 13:19, Gość iki napisał:

Jeśli ktoś podobnie jak ja ma problem z tym, by usunąć kleszcza w całości to zalecam sobie kupić KleszczOUT – odkąd z tego przyrządu korzystam problemu już nie mam, za każdym razem jestem w stanie bez większego kłopotu usunąć kleszcza w całości więc w moim przypadku rzeczywiście sprawdza się to bardzo dobrze – polecam innym.

Tez polecam