Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gdysia

do studentów mieszkających w akademikach...

Polecane posty

Gość gdysia

właśnie skończyłam oglądać jeden z tych amerykańskich filmików, którego akcja dzieje sie w akademiku...i mam do was pytanie: czy w polskich akademikach tez tak jest, tez jest taka sama atmosfera, tj ciagle imprezy, pijaństwo i zabawa??

Gość gdysia
bo chetnie wezne facetó na dwa baty

Gość dlaczego qrde
niebardzo-oczywiscie imrezy sie zdarzają ale nie codziennie. Pozatym nikt nikogo na takich imprezach nie zalicza-amerykańskie filmy wyolbrzymiają życie studenckie a pokazany w nich jego obraz jest ostro przejaskrawiony .

Gość gdysia
to miało być śmieszne?? to sie troche nie udało:O

Gość gdysia
do podszywacza*

Gość devotkkka
sex party z 70-letnimi profesorami to w akadamiku standard

Gość gdysia
a moze ktos mi powiedziec jak to jest z mieszkaniem tam? łazienki są w pokojach czy na korytarzach? i jak wyglądają te pokoje?

zaryzykuje stwierdzenie, ze nawet w prawdziwych amerykanskich akademikach nie jest tak, jak to pokazuja na filmach :P choc oczywiscie moge sie mylic, bo w zadnym nie mieszkalam.

Gość gdysia
aaa, i ile sie za nie płaci

co do wygladu akademikow, to przeciez w kazdym moze byc inaczej :D po prostu przejedz sie do akademika w miejscu, w ktorym chcesz studiowac i obejrzyj sobie, albo zapytaj kierowniczki, jak wyglada sprawa lazienek :)

Gość dlaczego qrde
Wszsytko zależy od akademika-w jednych są łazienki na korytarzach, w inncyh w pokojach, ceny też zależa od pokoju i miasta w którym jest akademik.

Gość dlaczego qrde
a gdzie masz studiowac ?

Kazdy akademik jest inny - w jednych masz segmenty, w innych lazienka/kuchnia na korytarzu - jak masz pytania to szukaj w necie o konkretnym akademiku (jak w Warszawie to moge cos opowiedziec - ale tez nei o wszystkich). Generalnie imprezy sa raczej w weekendy (wyjatek Alcatras przy Pl. Narutowicza - ale to juz inna bajka), wiec nie jest tak źle. Gorzej jest ze kazdy moze ci wejsc do pokoju, tzn ciagle ktos przychodzi (jak nie do ciebie to do kolegi/kolezanki) - a to zeszyt oddac, a to cos sie zapytac, a to po sciagi itd. Plusem jest dostepnosc ludzi i materialow (potrzebujesz w nocy piwo - zawsze cos sie znajdzie, potrzebujesz materialy/sciagi/projekt na jutro/cos na egzamin - przejdziesz sie po ludziach z grupy i masz).

Gość gdysia
studiować zamierzam w Krakowie, jestem w 3 lo

Gość ja nie mieszkalam co prawda
a akedmiku ale podczas studiow wiekszosc czasu tam spedzalam ;) I tak - ciegle imprezy, pijanstwo i zabawa to byla norma w tym akademiku ;) Ale wiem tez, ze nie we wszystkich tak jest :P

Gość studentka ....................
mieszkałam przez ostatni rok w akademiku , warunki :/ znośne , łazienka na 8 osób , lodówka na 4 i po 2 osoby w pokoju i płaciłam 255zł za miesiąc , mój pokój miał jakieś 10m2 na 2 osoby ... jeżeli chodzi o imprezy to różnie bywało , od października do kwietnia był względny spokój , ale jak sie zrobiło ciepło to masakra :P jeden wielki hałas 24 na dobę . Z przyjaciółmi znalazłam mieszkanie 2 pokojowe , świeżo wyremontowane , dobrze wyposażona kuchnia , śliczna łazienka :D i wychodzi 250zł miesięcznie na osobę . Nie mam zamiaru wracać do akademika :P:P

Krakow jest duzo spokojniejszy niz Wawa , Poznan czy Lodz. Przynajmniej jesli chodzi o studentow i ich zabawy. Kazdy akademik jest inny - poszukaj zdjec na stronie uczelni lub jakies stronie danego akademika - zazwyczaj im wyzszy standard tym drozej - wiec nic nowego. Najczesciej: #1 pokoj 3-osobowy, gdzie jedno lozko pietrowe i jedno normalne + umywalka (nie zawsze) - a lazienka, prysznic i kuchnia na korytarzu (dwie na pietrze, a wiec ok jednak na 20 pokoi - przy czym w lazience jest kilka kibelkow i prysznicow, podobnie kuchnia) - oplata najtansza na danej uczelni - zazwyczaj ok 300 pln #2 segment - dwa pokoje dwuosobowe (czasem 2 trzyosobowe) ze wspolna lazienka, prysznicem i kuchnia - a wiec jedna kuchnia na 4-6 osob, nie musisz nigdzie chodzic itd - drzwi do pokoju zamykane oddzielnie - tzn masz klucz do segmentu i klucz do pokoju (najczesciej jeden klucz, ale taki ze wszystkie klucze z danego segmentu otwieraja segment, ale zamek do pokoju otwieraja tylko klucze od tego pokoju) - wiec jednka wieksza prywatnosc. Cena ok 370-450 pln - zalezy od standardu