Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chcąca

Tatuaż. Sposób na bezbolesne zrobienie.

Polecane posty

Gość gość
Trzeba cierpić jak chce się "lądnie wyglądać" Prawdopodobnie nie boli na ci/pie

Gość gość
Robienie tatuażu na każdej części ciała boli i jest nie przyjemne. W końcu to duża ingerencja igła w naskórek. Ból zależy od tego czy dane miejsce jest ukrwione i jak bardzo. Ja też miałam ten problem gdy robiłam sobie piercing lub usuwałam pieprzyki. Wtedy koleżanka poleciła mi krem znieczulający z lidokainą. Swoje znieczulenie skóry kupiłam na www.naporost.pl i wiem że nie wszędzie mają ten krem np w drogeriach nie mają. A gdy pójdzie się to lekarza to chce wystawiać receptę i kosztuje wtedy więcej

Gość gość
W dobrej cenie bez recepty sprzedają Swiss Medical ( www.zenn.pl ) do znieczulenia skóry. A najlepsze jest to, ze stężenie składnika wiodącego czyli lidokainy jest prawie dwa razy takie jak w maściach wydawanych tylko na receptę. Ja to sobie kupiłam jak chciałam tatuaż usuwać i obyło się bez bólu.

Gość gość
sposób na tatuaż bezbolesny? taki z gumy, robi się go pod wodą :P 100% bezbolesny ;) a tak serio to mam dwa i nie bolało, chwilami było nieprzyjemnie ale to nie jest ból

Gość gość
Opowieści o bólu podczas robienia tatuażu są mocno przesadzone. Ja robiłam na żebrach, plecach, przedramieniu, stopie i jedynie na żebrach odczuwałam coś jakby dyskomfort. Oczywiście możesz smarować się emlą, ale moim zdaniem to żenada, zwłaszcza dla małego wzoru. Tatuaż trzeba poczuć, jeśli jesteś na to za słaba to zrób sobie henną

Gość gość
Też mam na lopatce i nie bolał a jestem panikara na brzuchu bardziej bolało na miękkiej skuze wiec bez obaw każdy reaguję inaczej więc nie sugieruj się opiniami dosłownie

Gość gość
tatuaz nie boli ;) jedynie dziaranie ktore boli moze w 10 % reszte sama sobie wyobrazasz i stajesz sie bardziej wrazliwa na bol ze stresu ;)

Gość gość
oddychaj gleboko i powoli to nic cie nie bedzie bolalo