Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Angels

wydzielina śluzowa,pomóżcie !!

Polecane posty

Gość Angels

Hej! jaki kolor powinna miec wydzielina śluzowa? boje sie,że coś ze mną nie tak bo mam taką brązowawą a nigdy takiej nie miałam ! proszę o odpowiedzi

Gość ruinaaa
ciemno niebieską, prawie granatową

Niejednokrotnie jednak upławy świadczą o stanie chorobowym i są jedną z najczęstszych przyczyn zgłaszania się kobiet do ginekologa. Upławy chorobowe najczęściej są bardziej obfite. Mają inny kolor: żółtawy, zielonkawy, różowy oraz nieprzyjemny zapach. Mogą im towarzyszyć niemiłe doznania w czasie stosunków płciowych, częste oddawanie moczu, czy bóle podbrzusza. Obecność niepokojących objawów u partnera (bóle, świąd, pieczenie, zaburzenie w oddawaniu moczu) może również wskazywać na chorobowe (zakaźne) pochodzenie upławów. Powodują uczucie dyskomfortu, pieczenia i świądu. Czasem występują stany podgorączkowe i dreszcze. Przyczyną zakażenia są drobnoustroje przenoszone drogą płciową (np. Gardnerella vaginalis, Neisseria gonorrhoeae, Chlamydia trachomatis, Trichomonas vaginalis czy Herpes simplex - wirus opryszczki typ II, płciowy). Innym źródłem upławów może być zakażenie drożdżakami (Candida albicans) lub często spotykane u kobiet w okresie przekwitania zanikowe zapalenie pochwy (spowodowane zaburzeniami hormonalnymi). Występują one przede wszystkim w zakażeniu pochwy i sromu. Przewlekłe używanie tamponów czy podkładek higienicznych utrudniające odpływ wydzieliny i dostęp powietrza do pochwy może wtórnie spowodować rozwój beztlenowców i wystąpienie Bacterial vaginosis. http://www.kregoslup.polbox.pl/pages/choroby_kobiece.htm

Gość Angels
dodam,ze jest to wydzielinaz ucha, Facet ruchal mnie w ucho

Gość Angels
ale co mają upały do tego? myślisz, że to może być wina temperatury?

Gość Angels
'Angels' nie czytajcie co ona/on pisze! to nie ona założyła ten temat !! tylko ja,na imie mam Ania ;]

Gość ja ja ja
Może okres ci się zbliża. Wydzielina w żadnym wypadku nie powinna być brązowa. Może być przezroczysta lub biała, na majtkach zasycha w postaci białych lub żółtawych śladów. Konsystencja i ilość jest zmienna i zależy od fazy cyklu. Nie powinna mieć nieprzyjemnego zapachu ani smaku.

Gość Angels
okres mi sie własnie skończył :/ ze 3 dni temu :(

Gość ja ja ja
To może są jeszcze jakieś pozostałości po okresie. Odczekaj kilka dni. Ja po zakończeniu okresu jeszcze 2-3 dni mam śluz z domieszką krwi, zasycha na brązowo. :)

Gość Angels
dziękuje Ci bardzo ;]