Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalejdoskop

Opętani numerami

Polecane posty

Gość kalejdoskop

Gość może numerkami
????? :P

Gość to podpórka słabych ludzi

Gość kalejdoskop
@agiie w horoskopy ludzie też mówią ze nie wierzą a na onet.pl czy wp.pl czytają...

wiesz bo to nie jest kwestia wiary ja jak przeglądam jakąś gazate to zawsze czytam horoskop, na onecie czy wp też mi sie zdarza, ale nie to nie znaczy że w to wierze.. bardziej bym się przychylała do wiary w horoskop indywidualny (choć nie do końca bo przecież jest wiele ludzi urodzonych w tym samym czasie a nawet miejscu), czy też w tarota czy karty klasyczne, bo w tym rzeczywiście coś jest, tzn wielu ludziom się sprawdza i na tej podstawie jestem wstanie w to "uwierzyć" niemniej horoskopy gazetowe są pisane pod wpływem chwili i w taki sposób że można sobie do tego przypiąć wszystko.:P do samego horoskopu nie jest

ja np jestem numerologoczną 6 a moja data ur składa sie po dodaniu z samych dwójek teoretycznie powinnam być dzieckiem w czepku urodzonym

szkoda że ten artykuł się nie wyświetla w calości

Gość kalejdoskop
@agiie mi wyśtwietla. jest na 3 podstronach bodajże a to jednak wierzysz w numery :D :P no a co do tego ze urodzeni sa w tym samym dniu... no znam jedną osobę urodzoną 4 X w tym samym dniu tylko inny rocznik i jesteśmy dość podobni do siebie, z taką różnicą że to płeć przeciwna :)

El - może poczytaj dokładnie w karasnoludki, czemu nie?

interesuje mnie to bo ma to w sobie jakąś tajemnice, stąd mam jakieś pojęcie o numerologi itp., ale nie jest to równoznaczne z wiarą w to.

to może wklej 2 i 3 strone bo mi się nie wyświetlają one (tylko jest napisane że nie znaleziono artykułu)

ponadto ludzie to taki gatunek, który lubi mieć wszystko wyjaśnione.. lepiej obwiniać za swoje niepowodzenia i pecha w życiu gwiazdy niż samego siebie. ludzie lubią miec uporządkowany świat.. stąd idea Boga - Bogów od zarania dziejów. Ludzie wierzą w Boga ze strachu. Ale to już inna historia.

aggie, po prostu nazwij rzecz po imieniu - ludzie to olbrzymiej większosci idioci. Tyle w temacie.

dlaczego wszyscy piszą agiie przez dwa g? podszywka ma taki nick

Gość kalejdoskop
faktycznie. mi też już nie działa.

Gość kalejdoskop
Agiie to ze ludzie stosują typowe wyparcie i ze to samochód się popsuł a nie oni go popsuli, albo ze bluzka sie poplamila a nie oni ja poplamili to normalne... numerologia, horoskopy to uzaleznienie wszystkiego od liczb, losu i myslenie "co ma byc to bedzie". troche słabe z punktu psychiki i osobowosci ale jednak ludzie lubia w to wierzyć

jasne że łatwiej, dlatego ja tego ni neguje, zwyczajnie tak się żyje, łatwiej.. że coś nie zależy od nas tylko coś kieruje życiem My mamy kilka dróg do wyboru, a nasza życie jest konsekwencja naszych czynów. Albo jesteśmy kukiełkami którymi ktoś kieruje, ktoś sobie wymyślił domek dla lalek a my w nim gramy.. Takich różnych usprawiedliweiń złego losu jest dużo. Fakt faktem, że łatwiej Nam żyć myśląc że "tak właśnie miało być, a to i tak by się wydarzyło - nie mamy wpływu na to czy tamto" Ja jednak uważam, że to my dokonujemy wyboru, a każdy wybór jest konsekwencją kolejnych wydarzeń. I tak naprawdę wiem to z doświadczenia, wiele zależy od nas samych.