Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość łydka

pierwsze opakowanie tabsów i dziwne uczucie w łydce

Polecane posty

Gość łydka

mam pytanie, otoz ginekolog przepisał mi kontracpt, dzisiaj wzielam 3 tabletke, zadnych skutków ubocznych jednak od wczoraj mam takie dziwne uczucie w łydce tuz pod zgieciem, to nie jest bol ale hmm... czuje tak to miejsce, wiem moze troche panikuje ale coz troche sie boje badz co badz to ingerencja w swoj organizm..... prosze o normalne wypowiedzi ;)

Czy to jest uczucie takiego jakby dretwienia? Bardzo prosze Ci odstaw te tabletki poniewaz prawdopodobnie robi Ci sie zator. Nie zartuje, niektore tabletki anty powoduja zakrzepy np. Ovysmen

Gość łydka
no własnie nie wiem, dretwienie to mi sie kojarzy z tym tak jak np. dretwieje reka.... a to jest takie troche innne uczucie, a basy biore bo mam nolesne miesiaczki....a jak bym jutro nie wziela tej tabletki to myslisz ze to ustapi? tak hmm...odrazu

Gość łydka
ej ludzie odpowiedzcie bo ta wypowiedz powyzej troche mnie przerazila....

Gość ja tam mialam
przy yasmin, ale skonczylam opakowanie nastepnego jednak nie rozpoczelam. Lepiej nie ryzykowac

Gość ja tam mialam
acha i moje bole ustapily dopiero po paru dniach, po ok miesiacu wszystko wrocilo do normy tzn, zyly sie schowaly:)

Gość Jakie to tabletki
podaj nazwę

Gość alabama whitman
najlepiej zrobisz,jak zadzwonisz do swojego lekarza,opowiesz mu o swoich dolegliwosciach

Gość łydka
no własnie mam zamiar iść do lekarza tylko ze to dopiero jutro albo we wtorek (zalezy jak mnie przyjmie) i nie wiem odstawic te tabletki? a nazwa to kontracept

Gość uspokój się
i nie sluchaj niedouczonych panikar. Zrób sobeibadanie krwi na krzepliwość (APTT, INR) i będziesz wiedziała czy zwiekszyła Ci się, czy nie. na co dzień łykaj magnez z b6 i nie panikuj:) pilnuj badań krwi co rok!

Gość przyszla studenta
ja tak mialam przy diane 35 ale przeszlo po miesiacu i teraz czasem sie pojawia gdy pale:)

Gość przyszla studenta
za duzo...

Gość łydka
a ile te badania moga kosztowac i czy moge je zrobic w zwyklej przychodni? pracuje od 9 do 17 i mam troche ograniczony czas ;/ wiec lepiej by mi bylo skoczyc do przychodni, mniej ludzi.... tylko tez panikuje, bo nigdy mnie tak noga hmm... nie bolała

Gość uspokój się
możesz wszędzie. Jeśli wynik nie będzie ok, maszeruj do lekarza. Palenie wieloktornie zwiększa ryzyko poważnych chorób przy tabletkach anty.

Gość uspokój się
koszt - myślę, że koło 8-10 zł max za jedno :)

Gość łydka
to nawet nie tak drogo ;) z tym ze ja nie pale wiec to odpada....

Gość łydka
no dobra a jak wyniki wyjda dobre to co? mam to tak zostawic? i mam dzisiaj brac ta tabletke? jejku juz samam nie wiem co robic...

Gość MALENKA ISKIERKAAAA
to może być zator, niestety od tego można umrzeć

Gość uspokój się
brać i nie sluchać maleńskiej iskierki z maleńkim mózgiem :)

Gość łydka
ja doskonale zdaje sobie sprawe ze to moze byc zator jakby tak nie bylo to bym nie panikowala, tak przestudiowalam ulotke ze zanm ja chyba na pamiec....

Gość zalezy na czym ci zalezy
jeśli na zdrowiu, to daj z tabsami spokój. Ja miała to samo i lekarz kazał niezwłocznie je odstawić

Gość łydka
no własnie chyba jednak wole sie meczyc te dwa dni w miesiacu i faszerowac przeciwbolowymi i troche pomeczyc....i raczej sprobuje umowic sie na jutro prywatnie do lekarza, bo do tej baby juz nie pojde, nie wywarła na mnie najlepszego wrazenia.....

Gość łydka
ok. wzieła m aspargin, moze cos pomoże, naczytałam sie tyle o tych bolach łydek ze szok....w dalszym ciagu nie wiem co robic. Bo to nie jest silny ból a ni nic takiego. Moze jednak ie przerywac i isc do lekarza na wszelki wypadek....