Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bell892

Pomóżcie,jak dobrać idealny stanik?

Polecane posty

Gość bell892

Naczytałam się na jakiejś stronie,że najważniejszy jest obwód,bo to ona a nie ramiiączka podtrzymuje biust i dlatego musi być bardzo obcisły.Pod biustem mam 73,w biuście 87.Jaki to rozmiar?Nie znam się na tym kommpletnie,bo i tak zawsze przymierzam kilka zanim kupiię,a nigdy jeszcze nie miałam idealnego

Gość kie ka
obwód na pewno 65 ,nie większy

Gość kie ka
a miseczka D ,E

Gość bell892
Taki mam poprosić w sklepie?Bo ponoć ma być ciasny zapięty na najlużniejszą haftkę

Gość bell892
Wyszło mi 65F.Jak taki poproszę w sklepiie to mne wyśmieją,na oko nie mam takiego dużego biustu ;)

Gość chcę być rudaaaaaaa
może nie wyśmieją, ale popatrzą jak na ufo :O:(. Smutna rzeczywistość... mi wychodzi 70D, niby standardowy rozmiar - a ile się naszukać muszę. Nawet triumf czy atlanic nie za bardzo taki mają :O.oczywiście nie musze dodać, że cycki mam mikro, więc jak proszę o D - to też błagalnym wzrokiem szukającym rozumu patrzą na mój biust :O, ehhh

Gość zapytaj hodowce
a coz to za rozmiar 70G_ tak mi wyszlo

Gość jdbvwh
75GG (34GG) bryt 75L- polski :O

Gość kie ka
noo ja powinnam nosić 60C/D i nie ma szans zeby w polskich sklepach taki dostać a biust mam mikroskoopijny :) poszukaj na allegro albo internetowych sklepach.

Gość chcę być rudaaaaaaa
ło matko, nie rozumiem, czego się tak dziwicie :O jakbyście przeczytały to co jest na tej stronie od "Czy wiesz, że tylko 5% Polek nosi dobrze dobrany stanik?" to byście wiedziały o co kaman 🖐️

Gość klassi
Ja miałam problem z dobraniem odpowiedniego stanika, ale odkąd zmniejszyłam obwód i powiększyłam miseczkę to nie mam już problemów zakupem nowych modeli. Często kupuję na jakiś aukcjach przez internet i bez mierzenia udaje mi się dobrać idealny biustonosz :)

Idealny stanik dobierze dla ciebie chyba tylko doświadczona brafitterka. Warto wybrać się do dobrego salonu z bielizną w tym celu.

Gość hddjjddj
pokaz zdjecie cyckow to ci powiem.

Gość hddjjddj
sorki myslalem ze to ogolna dyskusja a nie zdrowie :P

Gość matylka
To prawda najlepiej się wybrać gdzieś, gdzie dobrze dobiorą stanik, później zakupy bielizny idą o wiele łatwiej. Ja odkąd się porządnie zmierzyłam i zmieniłam podejście do rozmiarówki bieliźnianej znajduję szybciej dobrze trzymające modele,. Ostatnio nabyłam sobie jeden od nipplex. Pomimo tego, ze ma cienkie szelki to dzięki temu że ma dobry obwód i zapięcie trzyma mi dobrze piersi.