Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Annak_18

Czy jestem lesbijką?? zdezorientowana...

Polecane posty

Gość Annak_18

Witam. Mam 18 lat i jestem trochę zdezorientowana. Znacznie później od koleżanek zaczęłam dorastać a jeszcze później interesować się chłopcami... Tak naprawdę do tej pory nie szukałam specjalnie. Chłopak "znalazł mnie sam" i namówił na spotykanie się. Niestety podczas przytulania, całowania się z nim nic nie czułam... Nie było to nieprzyjemne, ale też nie przyjemne. Zupełnie obojętne dla mnie. Pocałowaliśmy się już na drugiej randce, może to więc dlatego że nic do niego jeszcze nie czułam? Z braku uczuć? Nie spotkaliśmy sie wiele razy, jego osoba zaczęła mnie drażnić, w końcu po raz któryś mnie obraził i definitywnie zakończyłam tę znajomość z niesmakiem. Mam 18 lat, wszystkie moje przyjaciółki mają za sobą już wiele związków, seks itp... A ja? jeden chłopak, którego nawet nie polubiłam, do którego nic nie poczułam. Teraz 2 miesiące po rozstaniu zaczynam się zastawiać że może jestem lesbijką?? Dlaczego nie czułam podniecenia? Czy był to wynik tego że zaczęliśmy za szybko, nawet go dobrze nie poznałam, nie polubiłam, czy nie jestem hetero? Kobiety też mnie nie pociągają raczej... Czasem lubię popatrzeć na kształtny duży biust, ale to chyba wynika z tego że sama jestem prawie płaska :|Kilka razy spałam z dziewczyną w jednym łóżku na obozach, babskich wieczorkach itp z racji braku miejsc i nic nie czułam, nie fantazjowałam itp... Nie całowałam się z dziewczyną i chyba bym nie chciała... Czasem lubię popatrzeć na biust albo zgrabne nogi, ale czy to może oznaczać że jestem homo? Nieraz patrząc na jakiegoś przystojniaka myślę sobie ale fajny i wyobrażam że do mnie podchodzi i zaprasza gdzieś... Ale dziwi mnie to że nie czułam NIC przy takiej bliskości z mężczyzną... A może po prostu nie trafiłam jeszcze na swojego? Ale żeby w tym wieku nie odczuwać pożądania... Już nie wiem co myśleć :((( Jak sądzicie, w czym jest problem ze mną?? Czy mogę być lesbijką?

Gość nie szukaj w sobie
na siłę odchyleń. Nie trafiłaś na swojego i tyle. tak to jest jak się "chodzi" z kims bo wypada, bo inni już "chodzą" a nie dlatego, że sama chcesz.

jako lesbijka odczuwałabyś pożądanie wobec kobiet, a podobno nie czujesz go, więc na jakiej podstawie padło to pytanie?

Gość Annak_18
Bo jeśli nie kręcą mnie mężczyźni to może kobiety? Przewrotnie myslę wiem... ale mój brak pociagu wydaje mi si ę dziwny, nienormalny, wydaje mi się że jestem inna... A może to kwestia tego, że obawiam się zbliżeń? Nie chcę uprawiac seksu, napewno nie w ciągu najbliższego roku lub więcej... A związek z męzczyzną prędzej czy później oznaczałby min sytuacje których tak się obawiam... wiem, jeśli kocha zaczeka, ale ja mam już swoje lata i chyba żaden chłopak nie uznałby za normalne że tak się boję seksu i na dodatek nie wiem czy kiedyś się na niego zdecyduję... pewnie kiedyś tak, ale za ile lat nie wiem... Nie wiem dlaczego tak obawiam się zbliżenia z mężczyzną, czy wynika to z faktu że właśnie "to nie jest to" dla mnie, czy z tego że w dzieciństwie byłam molestowana... Ale co ciekawe przez kobietę, więc nie wiem czy ma to coś do rzeczy z moimi relacjami z mężczyznami, zresztą nie odbiło się to raczej na mojej psychice bo zdarzyło się tylko 3 razy i częsciowo była to tylko durna zabawa. Chłopaków się nie wstydzę, nie obawiam się kontaków z nimi "na codzień", tylko że no właśnie, traktuje ich na równi z kobietami, jako tylko kumplów. Czekac na tego właściwego? Ile? Czy zasiegnąc pomocy np psychologa? Nie wiem na ile "te sprawy" w moim wydaniu odchodzą od normy, nie potrafie obiektywnie ocenic, dlatego postanowiłam napisac na forum... W tym natloku myśli przychodzą mi do glowy różne durnoty, np to że może ja jestem lesbijką, tylko jeszcze tego nie wiem? Przypomina mi się że zerkam na wielkie dekolty, oceniam inne kobiety czy są ładne, atrakcyjne, patrzę na nogi, ale pewnie jak większosc innych kobiet? chyba? :|

dżizas, to jeszcze raz drukowanymi LESBIJKA TO KOBIETA, DLA KTÓREJ INNE KOBIETY SĄ ATRAKCYJNE SEKSUALNIE (!!), KTÓRA CHCE UPRAWIAĆ SEKS I DZIELIĆ ŻYCIE Z INNĄ KOBIETĄ, A NIE Z MĘŻCZYZNĄ. dotarło? pociągają cię kobiety? chciałabyś uprawiać seks z kobietą? chciałabyś żeby kobieta była twoją partnerką życiową? zakochałaś się lub chciałabyś się zakochać w kobiecie? nie? to NIE JESTEŚ LESBIJKĄ.

Gość może jesteś
oziębła lub aseksualna poczekaj jeszcze trochę i nie dramatyzuj na zapas

to, że lubisz patrzeć na kobiety o nicznym nie świadczy. To jest estetyka - patrzysz na to, co według Ciebie akurat jest piękne, interesujące. Kobiety bardzo często patrzą na inne kobiety, oceniają je itp. Powiem Ci, że ja naprawdę często słysze właśnie od kobiet, że jestem na przykład śliczna itp. Mało tego, mam ze trzy takie koleżanki, które wręcz bardzo odważnie mi pokazują i mówią to, że im się podobam, mówią wprost, że lubią na mnie patrzeć - a żadna z nich nie jest lesbiją na 100%, to są doświadczone kobietki, w związkach, mężatki, mają dzieci i pociągają je faceci. To naprawdę nie jest niczym dziwnym :) A co do facetów - najwidoczniej tamten Cie nie kręcił i tyle :)

Gość Annak_18
Dzięki, chyba tego potrzebowałam :| Nie, nie pociągają mnie kobiety w sensie fizycznym... Może faktycznie nie trafiłam jeszcze na swojego, na mężczyznę który wzbudziłby we mnie te emocje...

Gość basiiia
hej mam na imie Basia mam 17 lat chetnie pogadam to moj numer gg 17711087

Dziewczyno według mnie dopiero dojrzewasz do tego by być w związku i by zaangażować się uczuciowo, taki rozwój trwa i nikt nie powiedział że musi nastąpić wtedy a wtedy. Kolega z którym się spotykałaś to po prostu chłopak który wpadł ci jak śliwka w kompot a tak naprawdę wcale ci się nie podobał, nie zakochałaś się w nim i miałaś święte prawo nie czuć pożądania ani przyjemności, to całkiem normalny odruch!!! Nie sądź że każdy ładny chłopak musi się podobać i że całowanie każdego ma rozbudzać:) Ty dopiero uczysz się tego wszystkiego i rozumiem że możesz czuć się niepewnie w tym co jest normą a co nie. Uwierz mi, jesteś jeszcze bardzo młodziutka i nie jesteś les :). W twoim wieku zdarzają się nawet fascyncje koleżanką i według psychologów to też jest norma i dopiero po czasie uczymy się tego co można nazwać pożądaniem a co po prostu nadmierną reakcją na to co nam się podoba i co podziwiamy. Pozdrawiam (I nie unikaj teraz dziewczyn które bedą miały nadzieje że jesteś les no chyba że dla czystej przyjaźni;) )

Gość Lusia1993
A ja jestem bi :) Piszcie na maila dziewczyny :*

Gość Natusia16
Moim zdaniem na pewno nie jesteś lesbijką !! :) Odpowiadam na to pytanie ponieważ mnie pociągają kobiety :) NIe wiem dlaczego tak jest ale ... no cóż xD Byłam z chłopakiem i jakoś mnie to nie pociągało :) Aż nagle zaczęły mnie pociągać kobiety chociaż z żadną jeszcze nie byłam :) Tak więc gdyby jakaś miła panienka byłaby zainteresowana to pisać :)

Gość ajapowiemtak
A ja nie powiem tak jednoznacznie jak inni,że NIE jesteś lesbijką. Dlaczego? Bo patrzę na Twoje wypowiedzi trochę bardziej pod względem psychologicznym, ale też osobistym. Bo przypominasz mi trochę siebie. Zbyt często wg mnie mówisz o tym,że spogladasz na kobiece wdzięki. I zbyt często podkreślasz zwłaszcza,że nie mają one dla Ciebie znaczenie seksualnego. Dlaczego tak myślę? Bo ze mną było tak samo. Np.-mówiłam wokół wszystkim,że nie znoszę zniewieściałych facetów,gejów-a prawda była taka,że chciałam zaprzeczyć sobie samej,że tacy mi się właśnie podobają,bo są bliżsi kobiecie. Co raz częsciej oglądałam się za kobietami, ale gdy ktos opowiadał o dziewczynach całujących się na imprezie to udawałam obrzydzenie.Ale udawałam przed sama sobą. To był taki etap wypierania:) Dlatego poczekaj trochę, nie myśl o tym za dużo,nie analizuj. Czas pokaże:)

Gość Natusia16
W sumie powyższy komentarz ma racje :) Ale ta decyzje musisz podjac sama :) Musisz zrobic to co czujesz

Gość karolciaaaaa
tiaaaa, teraz każda kobieta jest albo les albo bi

Gość Natusia16
Wiecie co ja mam tera zproblem i sorry ze pisze akurat na tym forum :( Ale kumpluje sie z klezanka z przeciwnej klasy mam 16 lat a ona bardzo mi sie podoba od ponad roku nie wiem co mam zrobic powiedziec ... raczej nie nie wiem czekam na wasze propozycje ;)

witam:) mam meza i prawie 4 synka........ lecz od jakiegos czasu, czuje pociag do kobiet.......... zaczelo sie to ......... wlasciwie nie wiem kiedy.......... kiedys kolezanka w pracy sie mna zainteresowala. Dawala mi wyrazne znaki ze ja interesuje, nawet niby przypadkiem otarla sie o moje piersi......... I ku mojemu zdziwieniu bylo to nawet przyjemnie, milo ze to kobieta......... Czy jestem jesbijka, nie wiem sama...... Choc jak patrze na kobiety to odczuwam jakies poniecenie.........

Gość XYZABC
Wszystkie jesteście krypto lesbami

Gość PANIENKA WAWA
Witam Was wszystkie.. Ja 100% lesbijką to napewno nie jestem, ale... Mam 21 lat, od 3 lat żyje w związku z mężczyzną. Od jakiegoś czasu zaówarzyłam, że pociągają mnie też kobiety. Z moim facetem jest mi też świetnie i w ogóle, ale pragne też...kobiety:) Związek z kobietą-NAPEWNO NIE! Podobają mi się kobiety ładne, zadbane lecz nie wyglądające jak Ku... Ostatnio byłam w dyskotece z facetem i poznałam fajną laskę. Tańczyłyśmy coraz bliżej siebie, aż w końcu zaczęłyśmy się całowac. Mega cudowne uczucie. Chciałabym poznac się z takimi dziewczynami jak ja, czyli nie prawdziwymi les, a takimi z którymi bym mogła potańczyc, napic się drinka, pocałowac:) Chętnie zorganizowałabym dla wstydliwych dziewczyn:) spotkanie w jakimś klubie w Wawie:)

Gość Marta i Zuza
My osotatnio robiłysmy sobie test z ciekawosci czy jestesmy elsbijakmi - www.darmowetesty.com/czy-jestem-lesbijka/ polecam bo fajnie diagnozuje czy jest sie lesbijka.