Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nietypowa

mój zapach

Polecane posty

Gość nietypowa

hejka, pisze do was ponieważ nie mam pojecia co z tym problemem zrobic. Zaczełam "pachnieć" , nazwe to po prostu dosłownie, moczem.W życiu nie miałam czegos takiego. To się zaczeło tak 3-4 tyg temu. Bardzo mnie to krepuje i stresuje ponieważ moja praca polega na ciagłym kontakcie z ludzmi.Zaczełam pić wiecej wody, nawet żurawine zaczełam popijac myslac ze moze mam cos nie tak z układem moczowym, ale to nic nie daje. Godzinę po prysznicu ja juz wyczuwam tę woń. dezodoranty nie pomagają, a ja mam serdecznie tego dosyć.Zrobiłam badania ogólne krwi, moczu i tarczycy ( ostatnio chudnę i rece mi sie trzęsą), ale wyniki mam ok.Nie biorę zadnych antybiotyków. co mam z tym zrobic? Nie mam czasu żeby po lekarzach biegac. uwierzcie mi ze to jest bardzo męczace.Pomózcie.Za kazdy odzew będe wdzięczna.

Gość sesese
?????ale skad wydobywa sie ten swad??

Gość badałaś cukier
???? Podaj wyniki z moczu !

Gość
Poziom cukru zbadaj.

Gość jozefina b.
gnijesz :o

Gość nietypowa
hahahha nie gniję, przynajmniej jeszcze nie teraz. A zapach z całego ciałka, tak mi sie wydaje przynajmniej.wynik badania wpisze jak go znajde

Gość nietypowa
a cukru nie badałam, hmmm a na co mogłoby to wskazywac? tzn co by sie mogło z tym cukrem wiązac?

Gość nietypowa
noi wiem ze dziwne i przez to tym bardziej upierdliwe;)

Gość ldldldldlld
A inni też ten zapach czują?

wlasnie, pytalas sie chociaz jednej osoby czy tez to czuje? bo jesli nie, to mozliwe, ze masz jakies wechowe urojenia... ;]

Gość nietypowa
to niee urojenia, niestety. To jest też wyczuwalne przez inne nosy;)nie tylko bliskich mi osób. Inaczej nie robiłabym z tego problemu. A to moje wyniki z ogólnego badania moczu: glukoza : nieobezcna bilirubina : nieobecna ciała ketonowe : nieobecne ciężar własciwy: 1,020 krew: ujemny ph: 6,0 białko : nieobecne urobilinogen: 0,2 E.U./dl azotany: nieobecne leukocyty: ujemny barwa: żółta osad moczu: bez zmian aaa i dzięki za to że piszecie:).

Gość masz bardzo oslabiony organizm
brakuje ci witamin, zacznij brac witaminy, jedz duzo owocow, szczegolnie jablek, odpoczywaj. unikaj ciezkich potraw, na jakis czas zmien diete, jedz lekko i nie tlusto. smazone odstaw na jakis czas. powninno byc ok. cukier nie ma tu wplywu jesli nieczujesz sie senna. to zwykle oslabienie jak sadze, ale na wszelki wypadek sprawdz tarczyce, zrob badania na poziom hormonow (bierzesz tabletki?). przejdzie, nie mart sie!

Gość nietypowa
nie biorę teraz tabletek hormonalnych.A po czym wnioskujesz ze to osłabienie? mi tez to przyszło na myśl.Jesli chodzi o objadanie się to akurat tego nie robię, raczej niedojadam:(.a potrawy smażone hmmmm kiedy to było hahah. Ostatnio obiad jako osobny posiłek nie funkcjomuje w moim jadłospisie. Nie mówiąc juz o ciepłym posiłku:(.ahh. Smniadanie tak, w pracy tez cos a potem to juz kolacja.Tarczycwe mam chyba ok, przynajmniej tak wskazuje wynik : tsh 1,149 qlU/ml a norma to : 0,35 - 5,50 .Fakt jem mniej niż zazwyczaj owoców i warzyw.Moze faktycznie to jest to.

Gość I.M.
Może wybierz sie do nefrologa,to lekarz od nerek.Raczej bez jakiegoś powodu zdrowotnego taki problem nie wystepuje.

Gość długo pisałaś te wyniki
ale ja upieram się żebyś zrobiła badanie na poziom cukru - właśnie jeśli chudniesz i trzęsą Ci sie ręce.A potem zobaczysz co powie lek.I kontaktu.Dziwię sie że przy badaniu brakło tego wyniku !

Gość nietypowa
jabłka hmm uwielbiam :) mniam , mniam

Gość nietypowa
badania robiłam prywwatnie i nie chciąłam wtedy glukozy, myślałam ze to nieistotne. Mój lekarz rodzinny pracuje w godzinach mojej pracy, wiec sama porobiłam te badania zeby jak juz do niego pójde mógł je miec przed oczyma.

Gość nietypowa
długo pisałam , no tak, mam chwilowo mały bałagan w papierzyskach;) ale teraz w teczuszki posegreguję

Gość natiwet
oznacz mocznik i kreatynine we krwi

Gość hush
dla mnie to wygląda jak chore nerki. Osoby z ich niewydolnością często "pachną moczem (to chyba ma związek z wydalaniem mocznika przez pot).

Gość nietypowa
idę się dotlenić, dziekuję dziewczyny za wypowiedzi, jutro zrobie ten cukier tak na wszelki wypadek i wracam (chocby na siłe) do moich poprzednich nawyków żywieniowych.miłego popołudnia .papaaaa:)

Gość babeczka z piekiełeczka
tez mi sie wydaje ze to za duze stezenie mocznika ,nie koniecznie musza byc to nerki ale moze byc oslabienie organizmu lub po prostu odwodnienie .

Gość olus678
Moja ciocia miała podobny problem,jednak u niej spowodowane to było piciem takiej specjalnej mikstury z oleju,cytryny i aloesu.. Organizm po prostu zaczął jej się "przeczyszczac" i dlatego tak pachniała,ale po jakims tygodniu to minęło, widocznie u Ciebie też tak jest,pijesz dużo wody,wiec organizm pozbywa się toksyn, nie martw się,to nic poważnego ;)

Gość kiedyś też
poczułam od pewnej osoby zapach moczu,gdy się pocila.I wiesz co?? ona odchudzała się stosowała drastyczną diete,stąd ten smród,byla anorektyczką

Gość nietypowa
cześć dziewczyny, dzieki za kolejne wpisy.Badan dodatkowych jeszcze nie zreobiłam , ale z tym odchudzaniem i osłabieniem to byłoby nawet sensowne.Wprawdzie ja sie nie odchudzam ale schudłam nagle ok 6 kilo + wysiłek fizyczny i stres, i ogólne rozstrojenie organizmu, hmmmm to mogłoby byc to ( to pewnie reakcja na nową prace ). Jednak tę glukoze, mocznik i kreatynine zbadam.POZD :):):)