Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nowicjuszka14

3 pytania o podpaski....

Polecane posty

Gość Nowicjuszka14

1) Od dwoch miesiecy miesiaczkuje.Jakie sa najleosze podaski wg was dla nastolatki? dodam ,ze mam dosc obfite okresy :( Ktore sa najbardziej chlonne i wygodne? 2)Czy koniecznie trzeba uzywac wkladek w pozostale dni cyklu? 3)Dziewczyny,jak wy zmieniacie podpaski? Jak zmieniac w szkole czy gdzie indziej,skoro otwierajac saszetke z podaska strasznie szelesci sie juz nie mowiac o odklejaniu jej :( Krepuje mnie to bo kazdy slyszy...

1) Naturella - ładnie pachną, ja lubie ze skrzydełkami choc ja akurat mam skąpe okresy i uzywam tych cieniutkich, ale skoro masz obfite to uzywaj zwykłych, a jak jest naprawde źle to maxi - coz.. lepsza wieksza podpaska niz plama na spodniach? 2) Jeżeli nie masz dużo śluzu, plamien i brudzen - to po co? 3) Jestes kobietą - każda zmienia podpaske. Ewentualnie spuszczaj wode i szybko odklejaj, ale to głupie.. :O

Gość Nowicjuszka14
?

bella albo always, najlepiej ze skrzydelkami. Nie krepuj sie kazda dziewczyna, kobieta ma okres:Ptaki nasz los:P ja dostalam pierwszy raz jak mialam 10 lat, zbicie nie???:)

Gość Nieszczęśliwa77
Polecam Always Ultra Plus - cienkie, ale dość chłonne Naturella cienkie lub te grubsze, ewentualnie spróbuj z tamponami

1) Always Ultra 2) niekoniecznie, ale jakoś człowiek się tak bardziej konfortowo czuje. 3) toalety, z których korzystasz w szkole raczej są dla kobiet :P więc to normalne, że masz okres i korzystasz z podpasek. no ale moze skoro szeleszczenie Ci przeszkadza, to spróbuj tamponów.

Gość grrgehg
ja stosuje always. wkładka jest dla higieny, nie brudzisz bielizny i jest czyściej. a szeleszczeniem sie nie przejmuj. Każda dziewczyna to robi i nikt nie zwraca na to uwagi. Naprawdę :)

1. Osobiście bardzo polecam Alaways Ultra Plus, bardzo dobre są też Belli (a tańsze:-) ) 2. Wkładek nie musisz używać, to kwestia Twojego komfortu. ja osobiście nie lubię mieć wilgotnej bielizny i zawsze noszę wkładkę, ale jeśli wydzielina Ci nie przeszkadza, to nie musisz ich używać. 3. Każda dziewczyna miesiączkuje, jest to normalne i kobiety o tym wiedzą. Jeśli więc słyszą w toalecie szelest otwieranej podpaski, w ogóle nie zwracają na to uwagi. Tak że nie przejmuj się:-)

Polecam Belle - są małe i wygodne, a teraz też zapachowe. Ja osobiście Always nie polecam, bo dla mnie sa za szerokie i mnie obcierają, chociaż na noc jak najbardziej Always noc! Chcesz zmieniać podpaskę w szkole? Jeżeli się krępujesz, to wychodź do toalety w czasie lekcji. Dam Ci też dobrą radę - jezeli masz obfite miesiączki to zmieniaj podpaski co 2-3 godziny, nie dłużej, szczególnie w szkole, bo jak Ci przesiaknie to dopiero będziesz miała obciach:-) A wkładek uzywaj, nie zniszczysz bielizny a czasami zdarzają się takie upławy, że bez wkładki będziesz się czuła bardzo niekomfortowo. Pozdrawiam! Ps. Dobra wiadomość - po 50 tce okres się kończy:)

Gość sibi
bella niebieska jest ok,always niektóre odparzają.ważne by podpaska przepuszczała powietrze .zmieniaj jak często musisz,nawet w szkole,nie przejmuj się że szeleści,poprostu to olej.

Gość kkkkjjuuuuikk
kiedys uzywalam always i myslalam ze sa najlepsze ;) sprobowałam belli i to była mila odmiana.. sa jakby delikatniejsze ;-) wkladek nie uzywaj we wszystkie pozostałe dni cyklu!! to tez nie jest zdrowe.. ja uzywam ich pod koniec okresu..

Gość poszukaj są topicki
nie używaj perfumowanych wkładek ani podpasek bo one mogą powodowac alergie i stany zapalne zresztą pomyśl logicznie: jesli coś z Ciebie wycieka to nic nie zamaskuje tego zapaszku oprócz kąpieli, użyj wyobraźni: nieświeże krocze plus perfumy równa się smrodek, zresztą w przypadku podpasek reklamowanych jako dezodorujące czy z wyciągiem rumianku to jedynie chwyt reklamowy, w rzeczywistości są perfumowane sztucznymi aromatami które mogą wyrządzic więcej szkody niż pożytku nie używaj wkładek higienicznych na codzień bo one nie przepuszczają powietrza (mają pod warstwą bawełny folię), zatrzymują wilgoc i łatwiej wtedy o jakieś stany zapalne, grzybicę itp ja osobiście lepiej się czuje bez wkładek które "zbierają i zatrzymują" wilgośc niż w samych bawełnianych majtkach które są przewiewne sama porównaj jak "pachną" noszone cały dzień bawełniane majtki a jaki zapach ma wkładka higieniczna po całym dniu noszę wkładki wyłącznie w ostatnich dnaich okresu gdy już nie muszę nosic podpasek lub wtedy gdy muszę stosowac jakieś globulki od ginekologa, które mogłyby brudzic bieliznę

Gość Cale zycie uzywam
Belle ;) Teraz Bella nowa. Ale koniecznie softplaint, nie drainette (sa plastikowe :P ) Jestem zadowolona, nie zamierzam zmieniac ;)

Używam tamponów ale z podpaskami też miałam do czynienia więc polecam Bellę, takie każda pakowana osobno, są wygodne, chłonne i nie maja takiej plastikowej powłoki jak Alwaysy :O Używam wkładek, nie wyobrażam sobie bez, czuję się bardziej czysto i higienicznie A szeleszczeniem się nie przejmuj, każda ma okres więc wie, że podpaskę trzeba odpakować a nie wkładać w folijce :P

Gość blond wlosa
Jak je zakladac dostalam teraz miesiaczki i gdzie po ktora dziurke odp jak njszybciej

Lepsze tampony i jeśli dla Ciebie problemem są szeleszczące podpaski to używaj tamponów, one nie szeleszczą :p

ja też mam obfite i przez pierwsze trzy dni noszę tampony i podpaski a potem już tylko jedno albo drugie. Bella niebieskie są wygodne (te zielone z siateczki mnie obcierają), tampony dobre są "ob" te nowe z siateczką na wierzchu żeby lepiej można było sobie zaaplikować dobre na początek:) a wkładki to indywidualna sprawa jak wolisz mieć brudne majtki.. każda dziewczyna ma okres i nie stresuj się w toalecie:) Dobre tampony są rossmana 80 szt za 14 zł chyba :)

Gość podpaski tylko z siateczka
czyli np. bella zielone, always.. lepiej chlona krew, na tych bawelnianych krew sie bardzo powoli wchlania i zostaje na wierzchu

nie zostaje na wierzchu jak masz skrzepy to na siateczkach też zostaje.. dla każdego cośinnego mnie z sieteczką obcierają:(

Gość Lady Women
1.Używaj Always, są najlepsze. 2. Używaj, ale tylko wtedy, gdy absolutnie musisz, bo one nie przepuszczają powietrza, i pod żadnym pozorem nie próbuj jakichś zapachowych, bo napytasz sobie biedy! 3. Czego się wstydzisz? Że ktoś się będzie z Ciebie śmiał, czy co?

Gość baby blue bell
Ja najbardziej lubię naturellę, i podpaski, i tampony, i wkładki...:) Naturelka ładnie pachnie, jest miła w dotyku i nie masz poczucia, że chodzisz w "pampersie", jak przy plastikowych podpaskach... jest miekka jak bawelniane majtki. Wg mnie zapewnia najlepszy komfort. Z tamponami uważaj, stosuj te najmniejsze, żeby się nie uszkodzić... Wkladek uzywaj pod koniec miesiaczki i wtedy, kiedy masz duzo sluzu... nie musisz codziennie. zmienianie podpasek to bardzo ludzka rzecz i nie trzeba sie przejmowac tym, czy sluchac szelest, czy nie slychac... Zreszta, zapewniam cie, ze tak naprawde to odglos zmieniania podpaski jest batrdzo ciuchutki, jakos nie wyobrazam sobie, ze w szkole, gdzie na przerwach wszyscy szaleja, w lazience panuje az taka cisza;) ktos musialby sie chyba bardzo wsluchiwac;)

Gość copacabana163
ja w czasie okresu robie sobie wagary :D na 2 , 3 dni

Gość Ellie88888
A potem jak się usprawiedliwiasz? Piszesz, że miałaś okres? Przestań... Jak chcesz mieć pod koniec roku dostateczny z zachowania, to proszę bardzo...

Gość Paaulinka;)
Ja używam Belli poniewaz są moim zdaniem najwygodniejsze;) Ale tamponów nieuzywam bo dla mnie są niewygodne;] np always podpaski mmoim zdaniiem są okropne.; / obcieraja mnie,zle sie przyklejaja i nie sa wygodne.

Gość hghg
z belli te droższe pakowane osobno różowe z kwiatkami. Są delikatne i wygodne, i są lekko zapachowe

Gość Nie mam pseudonimu xd.
Ja nie dawno dostałam swój pierwszy okres :D. 1) Według mnie najlepsze podpaski to różowe 'Bella'. Są wygodne i dobrze wchłaniają tę całą wydzielinę i krew. 2) Na to pytanie nie mogę Ci jeszcze w pełni odpowiedzieć. Tak jak mówiłam na początku - dopiero od nie dawna dostałam okres a więc jeszcze nie miałam 'okazji', aby skorzystać z wkładek. 3)Dla mnie zmienianie podpaski tylko na początku było krepujące. Ale teraz to luzik ^^. Po prostu idę do ubikacji, ściągam majtki, odklejam starą podpaskę, zawijam ją (jeżeli mam przy sobie papier lub chusteczkę to zawijam także w 'to') i wrzucam do kubła na śmieci. A jeżeli boisz się, że ten szelest słychać czy coś, to możesz np. odezwać się do koleżanki czy coś XD. A po za tym - to sie tylko WYDAJE, że to słychac. Tak naprawdę jest cicho. A więc nie masz sie czym martwic. Mysle, że pomogłam :D.

Gość kaszanka_is_the_best
1) Ja lubię Facelle z Rosmanna, używałam praktycznie wszystkiego i ze swojego doświadczenia, a miesiączkuję już ponad 14 lat, mogę powiedzieć, ze jeśli podpaski to takie bez siateczki jak w Always bo na dłuższą metę odparzają p*pkę i podpaska zaczyna uwierać i "drapać" Natomiast jeśli chcesz spróbować tamponów, to takie z aplikatorem, np też facelle, są tanie i fajne, albo Tampax. Wymiana tamponu tak nie szeleści ;) Zwłaszcza z aplikatorem. 2) nie musisz, mi ginekolog mówił że czasem trzeba dać skórze odpocząć i nawet chodzić bez majtek, a już nie mówiąc o stringach które przenoszą bakterie z odbytu do pochwy, wywołując grzyby i inne mecyje 3) Jeśli mam tampon- nie ma problemu, bo i tak często nie trzeba zmieniać, ale pamiętam że jak chodziłam do szkoły i nie chciałam żeby ktoś coś usłyszał to... szurałam butami :)

Gość kaszanka_is_the_best
a jeśli martwi cię zapach krwi, noś ze sobą chusteczki do higieny intymnej i wycieraj się przy zmianie podpaski. I tu też polecę Facelle z Rosmanna, bo mają fajną nutkę zielonej herbaty I nie przejmuj się - wszystkie przez to przechodzimy, spowszednieje ci to i zaczniesz takie rzeczy ignorować :)

Gość immortralgirl
ja używam bella normal i tez mam obfite okresy i to starcza. po okresie nie powinno się nosić wkładek bo one mogę powodować podrażnienia okolic bikini. a w szkole nie masz co się wstydzić, logiczne że kazda dziewczyna ma okres i nikt sie z ciebie smiac nie bedzie.