Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hrhrhr

jak zdobyć receptę na clorimazolum...

Polecane posty

Gość hrhrhr

nie idąc do ginekologa? czy mógłby mi ją przepisać lekarz chorób wewnętrznych? chodzi mi oczywiście o globulki dopochwowe...

Gość hrhrhr
clotrimazolum*

Gość hejhej*
kup sobie maśc jest bez recepty, działanie takie samo.

Gość hrhrhr
nie jest takie samo działanie. tabletki mają większe stężenie klotrymazolu i dlatego są na receptę...

Gość kasia kasiaaaa
moze Ci przepisac lekarz rodzinny, ale lepiej by bylo wiedziec czy to grzyby czy bakterie bo leczenie nieco sie rozni

Gość hrhrhr
kasia. tak wiem, ale koleżanka miała identyczne obajwy i też nie poszła do gina, receptę załatwiła i dziś jest już zdrowa... nie mam jeszcze 18-nastu lat i po rpstu nie jestem gotowa, żeby iść już na badanie :O (wiem, głupie tłumaczenie). Pójdę jeśli te tabletki nie pomogą i jeśli skończę 18 lat, czyli za 2 miesiące. lekarz rodzinny może wypisać receptę na lek, który stosuje się przy grzybicy pochwy? nie wiedziałam... myślałam, że dany lek może przepisywać tylko dany specjalista... a jeśli dostanę pustą receptę z pieczątką i podpisem do wypełnienia to co należy zrobić? wpisać tylko nazwę leku i datę czy jakieś numery seryjne leku czy cos?

Gość dkkfkfkklalala
Może ci przepisać lekarz pierwszego kontaktu. Powiedz mu, że masz nawracającą grzybicę, zdiagnozowaną i leczoną u ginekologa, ale akurat ginekolog jest na urlopie. Ja zresztą jestem w stanie wyciągnąć clotrimazol w aptcece na taką samą gadkę, plus obietnica doniesienia recepty (o której zwykle nikt nie pamięta).

Gość kasia kasiaaaa
objawy-czyli swedzenie i pieczenie sa czesto takie same i dla grzybow i dla bakterii

Gość hrhrhr
dkflakaka niestety nie wiem, jak to będzie z farmaceutą w moim rejonie... jest raczej nieugięty i na da się na to nabrać :O kasia chodzi głównie o upławy... sporo naczytałam się w necie i powiem Ci, że albo grzyb albo rzęsistek (zależy od dnia cyklu, upławy są od żółtych serowatych i o kwaśnym zapachu po plynne zielonkawe o stęchłym zapachu). A clotrimazolum jest i na grzyba i na rzęsistek... znam jedną dobrą kobietkę, która mogłaby mi przepisać... lekarz z zamiłowania, bierze 5zł za wizytę prywatną, ale to lekarz od chorób wewnętrznych... więc nie wiem, czy przejdzie

Gość hrhrhr
up

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
recepte może wystawic kazdy lekarz, stomatolog i weterynarz równiez.

Gość dkkfkfkklalala
"lekarz rodzinny może wypisać receptę na lek, który stosuje się przy grzybicy pochwy? nie wiedziałam... myślałam, że dany lek może przepisywać tylko dany specjalista..." No daj spokój. Każdy lekarz może wypisać każdy lek. Idź i powiedz mu jak ci napisałam wyżej. Grzybica jest przewlekłą, nawracającą przypadłością.

Gość nie wiem jak to jest
ale w Kraku - pyta pani mgr czy dać w kremie cotrimazolum czy w kapsułkach - bez recepty:o

Gość hrhrhr
każda forma clotrimazolu w globulkach czy kapsułkach jest na receptę... tylko nie maść.. więc nie wiem ocb, chyba jej się coś pomyliło :O w ogóle w UK clotrimazolum nawet ten 500mg jest bez recepty... :O

Gość hrhrhr
a jeśli dostanę pustą recepetę do wypełnienia, oczywiście z datą, pieczątką i podpisem to wystraczy tylko wpisać `clotrimazolum 100mg 1*6 tabletek` czy jak?

Gość Ujadający Piesek Leszek
Kazdy lekarz ci wypisze jak ładnie poprosisz (czyt.: dasz mu dóópy).

Gość hrhrhr
zwłaszcza jeśli to będzie pani doktor... :O a do takiego się właśnie wybieram...

Tylko powiedz że do zastosowań ginekologicznych juz po tym jak będziesz miła :P

To będzie tak a niespodzianka dla lekarza :P

Zreszta on tez będzie mógl ci coś powiedziec już po - clotrimazolum jest bez recepty :)

Ale jak bardzo chcesz komus dac d... to zawsze możesz pani aptekarce :P

Gość hrhrhr
nie, nie chcę koniecznie dać komuś doopy, a jeśli twoje myślenie tylko do tego się ogranicza to spieerdalaj na erotyczny :O a clotrimazolum w globulkach jest niestety na receptę... więc nie zabieraj głosu jeśli się nie znasz...

no po to sie czasem przydaje dóópa :P

dobra juz koniec na temat pupy, każdy lekarz ci zapisze. najszybciej chyba rodzinny.

Gość hrhrhr
Ujadający Piesek Leszek dobra juz koniec na temat pupy, każdy lekarz ci zapisze. najszybciej chyba rodzinny. mimo Twoich wcześniejszych odchyleń dzięki :P

Gość hrhrhr

Gość lekarzlekarz
Żaden lekarz nie da pacjentowi pustej recepty do wypełnienia. A receptę może ci wypisać lekarz rodzinny, wystarczy poprosić. Najwyżej się nie wyleczysz i i tak będziesz musiała iść do gina.

Gość hrhrhr
tak wiem, że lakarz nie da mi pustej recepty, ale mam znajomego kolegę [nie lekarza], który mógłby mi załatwić pustą z pieczątką :P ja liczyłabym bardziej na to, że lekarz rodzinny wyświadczy mi tą przysługę. a jeśli nie uda mi się wyleczyć clotrimazolem to oczywiście pójdę do ginekologa

Gość nie nie nie nie nie
Za taką receptę od kolegi możesz iść do pudła...fałszowanie recept jest tak samo karalne jak podrabianie innych dokumentów, np. czeków. A kradzioną czy skanowaną receptę można poznać od razu, wszystkie kody są w bazie danych.

Gość hrhrhr
ok, ok :P jutro idę do lekarza poprosić o wypisanie recepty ;) jest to starsza, bardzo fajna kobietka specjalista do chorób wewnętrznych (trochę się kojarzy z grzybicą :P) więc mam nadzieję, że jak poproszę to mi się uda. oCzywiście idę z mamą, zeby nie było, że nieletnia ;)