Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Śpiąca królewna...

Śpię około 11 godzin!

Polecane posty

Gość Śpiąca królewna...

Witam... Mam straszny problem... Kładę się spać o 24 (szybciej mi się nie udaje choć czasem planuje że się położe o 22). A budzę się o... 11, 12 lub 13!! Dziś spałam do 13. Mam 16 lat. Nastawiam sobie budziki i mimo że dzwonią co pare minut przez 3 godziny ja na nie nie reaguje. Po prostu wyłączam. Mama lub brat wchodzą rano do pokoju i mówią coś do mnie (budzą mnie niby) ale ja po wstaniu z łóżka nic na ten temat nie wiem. Muszę mieć mobiliizacje jakąś żeby chcieć wstać... Np. w roku w szkolnym wstaje bez problemu bo wiem, że trzeba... Albo jak sie z kimś umówie rano to też wstane, albo jak trzeba iść do kościoła albo miasta. Ale w tygodniu?! Robie sobie plan dnia od 9 ;P Ale nie potrafie wstać... Co mam z tym zrobić?? Help

Gość erwerwerewr
a spij co sie martwisz:D

Gość Z Gdańska i okolic
Ej ty wyżej jest sie czym martwić ;P Jeszcze sobie rozum prześpi ;P

Gość fajna.karolcia91
Nie martw się. Jeżeli do szkoły zawsze wstaniesz a śpisz tak tylko we wakacje to nic się z tobą nie dzieje. Sen jest podobno bardzo zdrowy. Wszystko jest z Tobą ok:) Ja mam 17 lat i też sobie lubię czasem dłużej pospać, szczególnie teraz w wakacje, bo w roku szkolnym nie mam lekko. Niekiedy mam do szkoły na 7.15 i nie ma zmiłuj, muszę wstać, więc do snu wykorzystuję wakacje:):):)

o jezy ja spie czasami po 15 godzina na dobe:P gorzej sie tylko odzwyczaic :D

ja tez zasypiam o ok 24,i wstaje gdzies o 11,30 i jakos sie niczym nie martwie ;PP gdyby nie mama,spalabym gdzies o godzine dluzej. Sa wakacje,trzeva korzystac ;P

Gość paszczuszka
jak byłam w szkole, to na wakacjach odchodził istny cyrk czytałam książki, a z mnie wciagały, to czytałam, aż przeczytałam do konca - nawet jak to było do 6 rano i odpowiednio potem spałam - do 15 na przykład mama była wkurwiona, ze sobie rozregulowuje organizm no ale to tylko na wakacjach :P

Gość Biały Niedźwiedź
Zbadaj czy nie masz cukrzycy (poziom cukru we krwi). Ale najprawdopodobniej tylko odsypiasz zmęczenie po ciężkim roku szkolnym :)

Gość comtessa
śpij na zdrowie, pójdziesz do pracy to ci się skończy, ja śpię po 5 godzin, masakra :o

Mam 21 lat i mam od roku to samo. Teraz tez dopiero co wstalam. I juz powoli zaczyna mnie to wkur...c. Czuje sie jakbym przesypiala swoje zycie. Czasem biore sie za siebie i prosze chlopaka zeby zrzucil mnie o 10 z lozka, ale zawsze konczy sie to awantura. Budzenie mnie rano zawsze budzi we mnie agresje:) Co ciekawe kiedys musialam wstawac do pracy o 5 nad ranem i nie bylo zadnego problemu, nawet wtedy kiedy szlam spac o 2:) No to teraz sie chyba doigralam i organizm nadrabia stracone godziny snu. ehhh..

Gość moim zdaniem powinnaś się
zbadać, morfologia, cukier plus TSH. To, że kiedyś wstawało się normalnie może oznaczać że kiedyś nic się nie działo, a teraz rozwija się choroba. Może to być tez brak ruchu, zła dieta, nieodpowiednia higiena snu, a może rzeczywiście potrzebujecie więcej snu niż przeciętny człowiek, który spi po 8 godzin dziennie.