Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość keinnnn bock

Pomoc w gotowaniu

Polecane posty

Gość keinnnn bock

no wiec mam w pracy, zadzwonila ze mam zrobic nadziewana papryke, ja 17 lat i za gotowanie sie nie wzielam jeszcze :O wstyd :O mam jakis przepis z internetu... moze ktos z was zna jakis prosty przepis? albo jesli ktos moze to niech opisze krokm po kroku... bardzo bym prosila..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ale się ktoś nastrugał
a czym chcesz ją nadziać??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość paprykę musisz sparzyc
gorącą woda, ale wczesniej wyczyscic srodek, zrobic farsz i wlozyc do srodka i zapiec. No i zrib kolka tych papry, zebyscie sie najedli.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość paprykę musisz sparzyc
farsz np. z miesa mielonego z innymi wazywami, warto tez to wszystko posypac serem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość keinnnn bock
miesem mielonym i ryzem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość paprykę musisz sparzyc
no to dobrze - łatwo i szybko, ale kilka papryk.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dodaj pieczarki do tego mięsa
ale wcześniej podsmażone z cebulką i do farszu dodaj sobie jajko to farsz nie będzie such po upieczeniu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość matka syna
farsz: mieso mielone z ryzem jak na gołabki moze byc :) odkrawasz goore papryki czyscisz nakladasz farsz zamykasz ta "czapeczka" paprykowa i do piekarnika bez sparzania :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a ile piec

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ile czasu piec te pychotki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość keinnnn bock
ja mam w przepisie zeby gotowac te papryki... ehh to juz nie wiem :p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość matka syna
tak zeby papryka byla juz miekka dokładnie nie wiem bo zawsze na oko robie ,ostatecznie mozesz jedna wyjac i przekroisz i sprawdzisz czy wszystko ok :) Ja je jeszcze polewam sosem pomidorowym :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gotwac nie bo wszystko
wyplynie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość matka syna
nigdy nie gotuje i zawsze jest ok , jak chcesz miec wiecej pracy to gotuj ,pozniej musisz czekac az wystygnie ,tylko nie przegotuj tego bo ci sie rozleci przy faszerowaniu :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość keinnnn bock
wiec jesli mam juz te paryki nadziane to mam je wrzucic do garnka z gotujaca sie woda? :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość matka syna
ja tak nigdy nie robie wiec nie wiem , zapakuj do piekarnika przykryj szczelnie folia aluminiowa to sie udusza :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a w jakiej temperarturze
a kolor papryki - obojętny? A przyprawy?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość posłuchaj kucharko...
nie kładź do piekarnika bo papryki obejdą ze skóry i wszystko przypali się.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość matka syna
ja zwykle w czerwonej robie ale zadrzalo sie w innych ,przyprawy jak lubisz :) a temp 180-200st

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość posłuchaj kucharko...
włóż je do garnka, na spód trochę masła lub margaryny, niech się roztopi, potem dodaj trochę wody, tak do połowy wysokości papryk i jak już powstanie sos, to albo go posol, albo daj kostkę rosołowa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość matka syna
mi sie jakos nie przypala :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość posłuchaj kucharko...
i nie w piekarniku, a w garnku na wierzchu, na gazie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość keinnnn bock
widze ze ktos tu tez pytania zadaje :P mam taki przepis tylko jak pol jajka? :D 8-12 owoców papryki, 1/2 szklanki ryżu, 20-25 dag mielonego mięsa, łyżka zielonej pietruszki, sól, pieprz, jajko 5 dag tłuszczu, 3-4 pomidory, cebula Paprykę krótko obgotować, przelać zimną wodą, usunąć nasiona. Ryż ugotowany na sypko, mięso mielone, jajko i posiekaną zieleninę wyrobić, przyprawić solą i pieprzem. Nadzienie rozłożyć ciasno do przygotowanej papryki. Stopić tłuszcz w naczyniu, dodać drobno pokrojoną cebulę podsmażyć. Ułożyć nadziana paprykę, podlać małą ilością wody, dodać kostkę bulionowa, dusić pod przykryciem około 30 min. Mniej więcej po 20 min dodać obrane ze skórki, pokrojone pomidory. Podając posypać zieleniną.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość posłuchaj kucharko...
ten ostatni przepis jest idealny, ale nie trzeba podgotowywać papryk. Włóż cały farsz w surowe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wspollokatorka.......
wez gleboka patelnie nalej tluszcz na spod i je duz pod przykryciem pozniej dolej troche wody, tak zebuu 1/3 papryki byla zanurzona i nadal je duz..zawsze tak robie pychotka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość keinnnn bock
ok dzieki :) jeszzce bym sie chciala dowiedziec co z ta polowa jajka :P jak mozna polowe dac :P i te papryki ulozyc na patelce wypelniona tuszczem tak? :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość posłuchaj kucharko...
papryki na patelni wypełnionej tłuszczem. Nie wiem co z połową jajka? Kto tak radził?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wspollokatorka.......
tak niehc ten tlusz sie rozgrzeje poloz te papryki chwile poddus i podej woda, chwile tj. ok 5-10min na malym gazie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wspollokatorka.......
norbilas mi ochoty,tez sobie zrobie;D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość posłuchaj kucharko...
i koniecznie przykryj patelnię, żeby para skraplała się na pokrywce

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×