Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezdecydowana....hmm

plastry czy pigulki? co lepsze?

Polecane posty

nikt nie odpowie?

Gość prezerwatywy
hormony zawsze są podejrzane

jade na gumkach 2 lata i ciagle boje sie z chlopakiem ze wpadniemy,.. wiec zastanawiam se co lepsze czy tabletki czy plastry?

Jedno i drugie ma plusy i minusy. Musisz wiedzieć, jakie masz obciążenia organizmu. Plastry są na pewno wygodniejsze i trochę mniej obciążają wątrobę.

no wlasnie ja nie chce obciazac watroby... aczkolwiek wiecie jak z samopoczuciem po plastrach u pigulach? ludzie roznie mowia .

Gość prezerwatywy
ja stosuję prezerwatywy od 8 lat, a po doświadczeniu z pigułami, mówię: nigdy więcej hormonów, jeśli nie będzie to konieczne ze względów zdrowotnych np. tarczyca itp.

a czemu a co sie dzialo po pigulkahc?

Gość prezerwatywy
Wg badań: u doświadczonych par, które już nabrały wprawy w używaniu prezerwatyw skuteczność tej metody praktycznie równa się skuteczności tabletek antykoncepcyjnych. Po dwu latach z pewności ty i twój partner uzywacie ich prawidłowo i można przyjąć, że jesteście doświadczeni w tej materii. Współczynnik "wpadalności" podczas uzycia prezerwatyw najwyższy jest u par bez doświadczenia, które częściej popełniają błędy przy ich użyciu. Anne Szarewski, John Guillebaud "Wszystko o antykoncepcji" wyd. Medycyna Praktyczna

Gość prezerwatywy
Wątroba do regeneracji :-O i szkoda gadać. A zawsze nim ich nie brałam byłam za tabletkami 😭 Na własnej skórze się nauczyłam. Każdy lubi się przekonać na własnej skórze. 🖐️

Gość plastry mniej obciążają
wątrobę i żołądek, do tego nie musisz obawiać się biegunki, czy wymiotów jak przy pigułkach. Ale są droższe, w okolicach 50-60 zł. A ludzie różnie gadają bo różnie reagują, akurat tym się nie sugeruj, jedna będzie się źle czuła, inna lepiej, a jeszcze inna zupełnie nie odczuje kuracji hormonalnej.

podobno tez wogule nie ma sie ochoty na seks?

Gość własnie podobno
każda reaguje inaczej, niestety nie dowiesz się dopóki nie spróbujesz. Zresztą może tutaj odgrywać rolę psychika, no i brak starań partnera

Gość Offelia
Ale plastry kosztują i to nie mało. Dla mnie zdecydowanie za dużo. Dlatego stawiam na tabletki!