Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość egoiste

Pasozyty w organizmie a trądzik

Polecane posty

Gość egoiste

Z trądzikiem walczę już ponad 10 lat. Raz z lepszym a raz z gorszym skutkiem. Nie będę wypisywał co dokładnie brałem bo pewnie lista jest podobna do waszej :) Ostatnio zacząłem brać liść oliwny + pic sok z pokrzywy. Liść ma właściwości antygrzybiczne natomiast pokrzywa oczyszczające i wzmacniające organizm. Po kilku tygodniach nastąpiła naprawdę spora poprawa. Skupienie pryszczy które miałem na prawej stronie żuchwy prawie zupełnie znikło i co najważniejsze nie powstają nowe podskórne gole które nie da sie wycisnąć :/ I tak zacząłem sie zastanawiać czym tak naprawdę jest wywołany ten trądzik. Czy to możliwe aby jakieś pasożyty znajdujące sie w organizmie wywoływały trądzik ? Jakie jest wasze zdanie ?

Gość weraaaaa
tez mam z tym problem od nastu lat, teraz mam 23 lata i wciaz z tym walcze i mysle ze mozesz miec racje , zamierzam w najblizszym czasie porobic odpow. badania i sie przekonac czy nie mam jakiegos pasozyta bo czy to normalne przez tyle lat miec tradzik?:/

Gość egoiste
ja mam już 25 :] co czytałem artykuł o trądziku, pisali ze przechodzi z wiekiem - do 25 roku :] tym bardziej ze to nie wygląda na normalny młodzieńczy trądzik.

Gość egoiste