Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rrrrrrrrrr

moj pies ciagle lize sobie lapy...

Polecane posty

Gość rrrrrrrrrr

zaczyna mnie to dobijac w nocy nie da sie spac bo slychac jego mlaskanie:O obrzydza mnie to... tej nocy prawie wogole nie spal tylko gryzl lapy...glownie tylnie...dodam ze kilka tyg temu mial zapalenie ucha i dostalismy od weterynarza krople....i mu przeszlo a teraz te lapy:O co to moze byc?? jakas alergia czy co??

Gość to moze byc wszystko
jak ktos tu napisal: grzybica, alergia itp... A najlepsze, ze wet tez nie wie (moj pies tez tak ma) :(

Gość vvvvv
to może być psia choroba sieroca

Gość złota pantera
Może mieć za długie pazury i jak chodzi to go boli

najprawdopodobniej ma swiad, konieczna masc przez min. 2 tygodnie

Gość bssfdbdfb
może też sprawy nerwicowe i w sumie nic dziwnego, skoro opiekun pisze że go to obrzydza :S życzę ci, tak gorąco, od serca, żebyś ty była chora i wszystkich dookoła to obrzydzało

Gość mama krecika
Krecik tez intensywnie lize łapy az sa mokre plamy na łózku..nie ma widocznych ran ani stupow nic, po prostu intesywnie je czysci. mnie to n ie obrzydza!!! tylko martwi, bo moze to ma podloze nerwicowe? Krecik am 14 lat z czego 10 lat spedzil w schronisku martwie sie i ide z tym do weta

wczoraj też prosiłam was o jakąś radę w sprawie psa,każdy mnie olał,ale na jakieś durnoty każdy odpisuje,a teraz mój pies jest podłączony do kroplówki,a o 15 ma operację.Dziękuję wszystkim za pomoc

wczoraj też prosiłam was o jakąś radę w sprawie psa,każdy mnie olał,ale na jakieś durnoty każdy odpisuje,a teraz mój pies jest podłączony do kroplówki,a o 15 ma operację.Dziękuję wszystkim za pomoc Czy Ty jesteś zdrowa na umyśle? Obwiniasz ludzi z kafe o to, że Twój pei jest ciężko chory :o żal

grey eyes-może ty masz coś z mózgiem nie tak,jeśli go w ogóle posiadasz-prosiłam o radę,wsparcie,zresztą co będę tobie tłumaczyć-chcesz to przeczytaj moje posty z wczoraj

mój kolega weterynarz mówi, że to taka nerwowa psia metoda "zalizania" bólu, cos go musi bardzo boleć i stara się lizaniem łapek ten ból jakoś zwalczyć. Co można poradzić, moż jakieś szczegółowe badania weterynaryjne.

a wracając do tematu może być to alergia, moja suczka często gryzła łapki, miała często jakieś problemy skórne :o

Gość nude nussle
to może być nerwicowe też

Gość gg554
nudzi mu sie

Gość palalaka
heh mój też, ale przednie :P Ma białe futerko, trochę przykurzone... łapy się aż świecą, tak je czyści :P

Gość anula260485
mysle ze tu mowa o pazurkach ma pewnie długie i go bola przy chodzeniu albo cos mu tam wlazło zobacz

Jak to duży pies, to może mieć problemy z sercem. Ostatnio oglądałam jakiś program o psach i mówili, że jak pies liże łapy to to może być serce, bo krew nie dociera do końca łap i cośtam się w nich odkłada i dlatego psa łapy bolą.

przecież autorka pisze, że piesek miał zapalenie ucha środkowego. Pewno ma niedoleczone i go boli, i lizaniem chce zagłuszyć , bolenie. Takie są psie zwyczaje i zachowania, trudno by odpowiedział, wizyta u weterynarza wskazana.

właśnie o to chodzi, że liże łapki, stara się odwrócić uwagę by pewno w tej jego psiej głowie , lizaniem łapki, odwraca uwagę od bolącego ucha. Mój piesek jak miał zapalenie ucha w lato, to w ogródku łapkami wygrzebywał piach i chłodził sobie boolącą głowę.

bmblondyn no ale coś robił, ze tak powiem z głową :P moja jak miewała zapalenie ucha drapała się i piszczała przy okazji :o

Gość buldożek
Cos w tym jest! Mam buldożka, który obecnie przechodzi zapalenie uszu. Zauważyłam, ze od paru dni tak intensywnie liże łapy, że aż mnie to denerwuje. Tylko, że jesteśmy już prawie po leczeniu, tabletki, krople, codzienne czyszczenie i myślałam, ze najgorsze mamy już za sobą :(

Gość DesireGTI
właśnie od paru dni moja jamniczka nie potrafi wchodzić po schodach, ma 8 lat. Od paru dni też leży smutna, piszczy czasem, ogon podkulony, na schodach trzeba ją nosić. Jak się położy, to co chwile zmienia pozycję, wierci się, nie umi sie ułożyc. Cos ją boli, chyba kręgosłup czy coś. I też juz pare dni zauważyłam, że sytasznie sobie liże łapy, aż gryźie czasem aż, a pazury miała obcinane z miesiąc temu. Też ktoś mi już mówił, że to przez to, że psu brakuje witamin, albo że go coś boli. Jutro do weterynarza!

Gość gość
Lizanie łap psa nie musi oznaczac choroby skórnej, może to być powodem nadwagi bądz wieku psa i wtedy zaczyna lizać łapy bo bola go stawy

Gość gość
a jeżeli pies gryzie łapę do krwi bądz nawet do kości (a takie zachowanie nie jest spowodowane żadną chorobą) trzeba zmienić karmę dla psów na inna

Gość gość
ja mam podobny problem w nocy nic innego nie słychać tylko mlaskanie,zastrzyki brała,maścią łapy smarowałam pomogło na chwilkę ,myślę że to ze złości bo ostatnio częściej zostaje sama w domu :-(

Gość gość
Mój pekińczyk jak lizał natrętnie łapki miał za długie pazurki i to nie te, które się ściera schodząc, tylko ten jeden od wewnętrznej str łapki. Urażał go i wbijał mu się w poduszeczkę. Z resztą autorko, forum na Kafe nie jest odpowiednim miejscem na takie porady, bo raczej nie spotkasz tu weterynarza, który obejrzy Twojego psa. A odwlekanie tylko pogorszy sprawę