Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaaaaal

pomijam fakt ze byla pijana

Polecane posty

Gość aaaaaaaaaal

http://wiadomosci.onet.pl/1788982,11,item.html Ja tez kiedys wypadlam z wozka. I kiedys tez znajomy taty podrzucil mnie i lupnelam glowa w sciane. Jako niemowlak... Juz nie robmy kalek z tych dzieci - nikt mi tom,ografu wtedy nie robil!! Nawet nie bylam w szpitalu ;)

nie chodzi o fakt, ze wypadla z wozka, a ze matka byla PIJANA! nie chodzi o to, ze uderzylo glowka w sciane, a o to, ze TAKA MATKA STWARZA REALNE ZAGROZENIE DLA ZDROWIA TEGO DZIECKA.. nastepnym razem sie schleje i je zabije.. bo coś tam

Gość aaaaaaaaaal
ale mi chodzi o to: "Dziecko trafiło do szpitala. Lekarze nie wykryli u niego poważniejszych obrażeń, we wtorek jednak zostanie na wszelki wypadek przebadane tomografem"

Gość aaaaaaaaaal
to ludziom po wypadkach samochodowych zaluja badan, a dziecku po walnieciu sie w glowe robia "na wszelki wypadek"? Im starsze dziecko tym mniej wazne? Aha... rozumiem :O

a przepraszam bardzo, gdzie zaluja tych badan?? Bo u nas w szpitalach za kazdym razem robia wszystkie niezbedne przeswietlenia... i jeszcze do Twojej wiadomosci... czy Ty wiesz jakie niemowle ma kruche kosci? Ze ma jeszcze nie zrosniete ciemiaczko?! I pewnie nie wiesz czym gorzi takie uderzenie malucha w glowe...

Gość myervin ty k u rwo
autorko tego topiku kretynko zajebana robia to na wszedlki wypadek czy jest wszystko w porzadku z tym dzieckiem bo jesli wypadl tej k u rwie co ja nazywaja matka z wozka to mogl wczesniej wypadac jej wielokrotnie rozumiesz jebany tumanie?

Gość no znam przypadki bardzo
czeste zalowania takich badan... Poza tym przeciez mowie, ze jako niemowle 2 razy powaznie lupnelam w sciane i nic mi nie bylo... Juz innych urazow nie licze. Natomiast na wypowiedzi ponizej poziomu w ogole nie zamierzam reagowac :)

Gość myervin ty k u rwo
ale zrozum ze skoro tam matka byla nachlana to moze to byc nie pierwszy taki przypadek tłuku zajebany wiec moze lepiej ze zrobili takie badanie szkoda ci czegos?? o co walczysz?? o co masz pretensje

Gość aaaaaaaaaal
I tak czekaja nas zmainy w sluzbie zdrowia... Coz niezle przednie taki szpital pewnie :D 💤

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
no bo przeciez to zasluga tuska zyjemy w koncu w kraju pelnym milosci to i szpitale obrodzily w sprzet i uslugi

Gość xyz.....
syndrom dziecka potrzasanego - uszkodzenia struktur mózgowo- maczyniowych u małych dzieci w wyniku potrząsania. Tym bardziej w wyniku uszkodzenia. Małe dzieci mają nie rozwinięte do końca niektóre układy dlatego badania robią prędzej dzieciom niż dorosłym. ale najpierw wypadałoby troszkę poczytac i sie dowiedzieć niz wypisywać bzdury, prawda?

Gość aaaaaaaaaal
Taaaak - druga Irlandia ;)

wiesz co... chyba zrobili bląd ze Ciebie tez nie zbadali... jednak przydalaby sie ta tomografia w dziecinstwie, bo najwyrazniej masz cos nie pokolei...

Gość xyz.....
miało być uderzenia zamiast uszkodzenia

Gość aaaaaaaaaal
Niezapominajka---> Wiedzialam, ze kiedys to uslysze ;) Nie martw sie. Nie zmarnowali na mnie cennych pieniedzy nawet po wypadku samochodowym :P

lekarze wiedza kiedy robic badania.. :O ciekawe czy gdyby twoje dziecko, malutkie uderzylo glowa w sciane, to nie chcialabys zadnych badan, bo przeciez kiedys ich nie robiono... :O

Gość aaaaaaaaaal
oczywiscie ze bym chciala... Tylko czemu jednym robia, a innym nie. Czemu nie tak dawno slyszalam o kobiecie, ktorej dziecko umarlo na rekach, bo nie miala skierowania do szpitala? :O

Gość czyli jesteś za tym zeby
robili wszystkim czy żeby nie robili nikomu ?

Sluchaj zdazaja sie pomylki, nikt nie jest idealny, ale po to wlasnie robia te badania, aby wykluczyc wszystkie mozliwe zagrozenia... chyba powinnismy sie cieszyc, ze chociaz o to dziecko dbaja? I ze jemu nic nie grozi, bo jest pod dobra opieka lekarska?

nie generalizuj! nie wszyscy lekarze są z powołania, nie wszyscy sie przejmują, nie wszyscy stawiaja na pierwszym miejscu pieniadze, a ludzkie zycie! powinno sie dziekowac temu lekarzowi, ze zatroszczyl sie o tą dziecinke, że zadbał o nią.. a tego co skazał dziecko na smierc - potępić...

Gość aaaaaaaaaal
Oczywiscie, ze mi chodzi o to by robili wszystkim. I nie chodzi o mnie, bo stara jestem i moge umrzec, zwisa mi... Ale dlaczego jednemu dziecku robi sie "na wszelki wypadek" a drugie umiera w poczekalni przychodni? :(