Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość inka.inka.

Kryspin - imie dla chlopca.

Polecane posty

Gość inka.inka.

moja dzidzia jest ulozona miednicowo, jestem w 33tc i wciaz nie znamy plci. szykujemy wiec imiona i zenskie i meskie. z zenskimi problemu nie mamy, nawet kilka nam sie podoba:) gorzej z imionami meskimi:( nie mozemy sie z mezem dogadac. w koncu po wielu dyskusjach padlo na Kryspina, jednak wciaz nie jestesmy przekonani... co myslicie???

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ostatnio tez sie nad nim zastanawialam ale nie rozmawialam jeszcze o tym z mezem takie inne naawet fajne

Gość griszka
bardzo mi się to imię podoba i jeszcze Tymoteusz

Gość natusia22
mi rowniez podoba sie to imie, i tez zastanawialam sie na nim , lecz pod serduszkiem mam dziewczynke wiec bedzie Nikola. a zastanwialismy sie jeszcze nad Amelia i Milena. a co do chlopca to Kryspin, Dawid, Gracjan.

Gość inka.inka.
mi tez sie Dawid podoba, jednak maz wrzeszczy ze juz starczy Dawidow, bo faktycznie za oknem kilku biega;)

Gość a co to jest
Kryspin? Kryspin — imię męskie pochodzenia łacińskiego, pierwotnie stanowiące zdrobnienie od łac. imienia męskiego Crispus, które powstało z przymiotnika oznaczającego "kędzierzawy". Kryspin po raz pierwszy został poświadczony w Polsce w 1226 roku, w formach Krzyszpin i Kryspin. Możliwe staropolskie zdrobnienia to: Krzysz, Krzysza, Krzyszcz, Krzyszczek, Krzyszczko, Krzyszczk, Krzyszek, Krzyszka, Krzyszko, Krzyszna, Krzych, Krzychna. nietypowo:-)