Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TERESA2532

lubie kręcone włosy

Polecane posty

Gość TERESA2532

Mam wlosy lekko krecone.Czy znacie jakies sposoby aby zwiekszyc skret wlosa?Po zastosowaniu pianek wlosy moje wygladaja jak po trwalej, sa posklejane.Nie lubie krecic wlosow na walki, papiloty.Szukam sposobu naturalnego zwiekszenia skretu wlosa.Bede wdzieczna za pomoc.

Gość bassi77
ja też mam lekko kręcone włosy,do ramion.Wcześniej stosowalam piankę lub żel ale one bardzo sklejają włosy i trudno je potem rozczesać.Teraz robię tak,że myję własy ,rozczesuję i pozwalam im samym wyschnąć.Robią się fajne loczki,tylko nie mogę rozczesywać ,bo mam potem siano.

Gość wiki6
ja też mamnaturalnie kręcone włosy długie poza ramiona mam na ich punkcuie bzika zawsze pośięcałam im dużo czasu są dni że układaja sie swietnie kręcą się bardzo ładnie a sa też i takie dni ze jestem na nie wkurzona szczegolnie przed i podczas okresu bywaja kłopotliwe ja używam do nich kosmetykow firmy loreal profesjonak szampon odzywka i maska lub matrixa tez caly zestaw tak jak loreal chce tez wyprobowac kosmetyki do wlosow kreconych kreastase kazda odzywke badz maske trzymam pod folia i recznikiem minimum 30 minut bywa ze robie sama rozne maseczki wlosy krecone wymagaja odpowiednich kosmetykow

Gość i.m
tez mam kręcone włosy.Po umyciu nakladam piankę koniecznie do włosów kręconych,jak troche podeschną to susze suszarka,głowa w dół i ugniatam.Dopiero wtedy mam fajne loczki

Gość i moje falują
Z natury mam włosy lekko falowane, podatne na układanie i też lubię mocniejszy skręt. Próbowałam wałków i papilotów ale robiła mi się owca, probowałam moczyć, spryskiwać wodą ale wychodziło siano, po suszeniu 'do góry nogami' miałam szopę nie do rozczesania, wcierałam żele i pianki i wyglądałam jak niedoczesana mokra włoszka i jedynie nakręcanie wilgotnych, maźniętych jedwabiem w płynie pasemek na palec daje efekt fajnych loczków, takich sprężystych korkociągów. Ale kurde, to trwa 20 min po każdym umyciu :P