Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alesieporobilo

chce dzieci, nie chce ślubu

Polecane posty

Gość alesieporobilo

No i co o takim sądzić? Chce mieć dzieci, ale na słowo ślub się denerwuje...

Gość kurkiłło
olej go i już, cwaniaczek!

Gość a po co Ci slub

Gość *** *** ** ** ** ** ** ** **
że ma z jakiejś przyczyny uraz do ślubu? ja jestem rozwódką, z obecnym dzieci bym chciała, ale jak pada słowo "ślub", albo co gorsza "wesele" to dostaje szczękościsku i wzroku rzucającego gromy. tak mam...może mi przejdzie a może nie. a chłopa swego kocham i być bym z nim chciała do grobowej deski.

Gość wytlumacz facetowi
ze moze dzieciom sie nie podobac, ze tatus nie jest mezem mamy ( w dodatku moze sobie znalezc inna zonę). Jesli nie chce slubu, to znaczy jest za wolnoscia, czyli dopuszcza mysl o odejsciu od ciebie. POwiedz, ze nie myslisz o sobie, tylko o dzieciach, dla ktorych takie odejscie mogloby byc znacznie gorsze - po co zaczynac od takich wariantów. Kazda kobieta chce zeby jej dziecko mialo absolutne poczucie bezpieczenstwa i stabilnosci

Gość slub to nie wszystko
jak sie kochacie to bedziecie razem szczesliwa rodzina i bez niego. pozdrawiam

Gość wytlumacz facetowi
po za tym nie portrzebny jest huczny slub, wesele, moze byc cichy, cywilny, jesli nie lubi takich imprez.

Gość alesieporobilo
ale ja go nie chce zmuszać do ślubu. Jak sam nie chce, to go nie będę straszyc, że z dzieci się będą śmiać. Też mi się wydaje, że nie chce się zobowiązać.

Gość wytlumacz facetowi
a ciekawe czym uzasadnia niechec do slubu?

Gość alesieporobilo
generalnie na razie padło "a po co od razu ślub", "wszystkie tylko o jednym", "bo slub wszystko popsuje". Dodam że jest kawalerem.

Gość a co to jest
może go przekonaj argumentami? wspolne nazwisko dla dzieci(trzeba sie tlumaczyc w przedszkolu, szkole, na koloniach - a i dziecko ma klarownosc i jasnosc), wspolne rozliczanie sie z podatku dla ciebie to tez troche gwarancja, ze w razie czego - twoj pan nie wezmie nog za pas i zostaniesz na lodzie

Gość alesieporobilo
wszystko to da się obejść, bo on narazie nie chce ślubu. Generalnie jak będzie pierwsze dziecko, jak już z roczek z dwa będzie miało to wtedy. Nie wiem skąd ten pomysł.

Gość alesieporobilo
Chce ślu, ale jak już będzie dziecko. O co mu może chodzić?

Gość
Chce sobie poeksperymentować: czy będziesz dobrą mamusią, czy potrafisz zająć się nim i dzieckiem, czy nie utyjesz po ciąży, czy Ci się rozstępy na brzuszku nie porobią , czy nadal będziesz taka śliczna i sexi. itd itp. :O Po co Ci taki egoistuś? ;)

Gość alesieporobilo
sama nie wiem :(

Gość wytlumacz facetowi
facet jest nieodpowiedzialny i asekurant. A jesli (tfu tfu) dziecko urodziloby sie z jakas wadą? A jakbyscie nie mogli ( tez tfu tfu) miec dzieci? Wycofalby sie? Mozesz sobie z nim byc na kocia łape, jesli chcesz ( i niech nie gada, ze wszytkie o jednym, bo nie dla siebie chcesz slubu tylko dla dziecka), ale co do dziecka badz twarda - ono powinno miec rodzinę od początku. A nie podoba mu sie - niech spieprza.

Gość
To mu wyraźnie powiedz, że nie zamierzasz być panną z dzieckiem, bo to dla Ciebie byłby ogromny dyskomfort psychiczny. ;)