Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boliiiiii

Bóle menstruacyjne a praca jak sobie radzicie?

Polecane posty

Gość boliiiiii

Właśnie dziś :( wybierałam sie do pracy (pierwszy dzień) praca taka ze poprostu przychodzisz i zostajesz na dniówkę, cały dzień na stojąco przy sortowaniu ubrań do hipermarketów i w autobusie dostałem okres, ból niesamowity, zdezerterowałam, pojechałam do domu. Umieram poprostu, mam 27 lat, nie rodziłam (ponić po porodzie jest lżej). Jak Wy sobie radzicie w takich sytuacjach? Gdy pracowałam w szkole myślałam ze zwariuje, piski dzieci, ja musiałm byc skupiona na 100% a tylko myślałam jak nie zemdlec:( w ostatniej pracy nawet w styczniu chodziłam w krótkim rękawku takie dusznosci miałam, słabłam, na studiach nie wiedziałam co do mnie mówią normalnie az w uszach piszczało od bólu. Byłam u mojego gina z tym jestem przebadana i diagnoza taka: poprostu ma pani taka urodę :( wiem że to mam to po mamie, jej nawet po urodzeniu 2 dzieci nie przeszło. Jak złagodzic te bóle, da sie cos zrobic zebym jutro już mogła isc do pracy? mnie tak boli z 4 dni :((((( Ps. chormony odpadają, będziemy sie starali z męzem o dzidziusia wiec ;)

Gość jak hormony odpadają
to niestety nie wiem , miałam to samo co ty i dzieki hormonom mogę normalnie funkcjonowac

Gość boliiiiii
Odpadają niestety w chwili obecnej, ale po urodzeniu dzidzi moze sie zdecyduje. Dużo lepiej sie czujesz po leczeniu?

współczuje ale i ja mma czasem takie bóle radzę brać dwa ibupromy (jak dla mnie najsilniejszy przecibólowy) i popić gorącą wodą i koniecznie zjeść, bo bez zjedzenia nie chce sie rozpuścić :) tez mam duszności. odruchy wymiotne, kołatanie serca, dźwięczenie w uszach. :(

Gość boliiiiii
Pianka, przyznam szczerze że ierwszy raz słysze o sposobie z goraca wodą, zawsze popijalam ciepłą kawa bo kofeina przyspiesza i zwieksza działanie leku, może z ta woda to nie głupi pomysł. Biorę NUROFEN który jest równiez na ibuprofenie, bo ibupromu u mnie nie moge kupic, to chyba polski produkt a na mnie też cudownie działał!!

Gość boliiiiii
a ciepłe kąpiele, co myślicie? można zemdlec, a ja sama w domu siedze :( ale moze szybciej przejdzie?

TEZ TAK miałam ,TERAZ JESTEM W CIĄŻY TO CIESZE SIE ZE NA PARĘ MIESIĘCY MAM spokój I PONOĆ PRZEJDZIE PO PORODZIE TYLE ZE PO PIERWSZYM TEZ NIE przeszło:( WIEC TO TYLKO TAKIE GADANIE ginekolog.

Gość madzia23niemcy
mialam to samo wymioty i straszne bole mi pomaga wczesnie wziety ibuprom max teraz jestem w ciazy wiem mam spokoj:)

Gość madzia23niemcy
ciepla kapiel lub termofor z ciepla woda na brzuch nie popijaj leki kawa tylko woda

Gość megrayan
pyraliginum i tylko to pomaga

Gość wez
buscopan albo aulin

tabletki anty są najlepsze - też tak miałam - a teraz problem z glowy - na twoim miejscu zmienilabym lekarza - jak to taka twoja uroda? A może to endometrioza? Trzeba zrobić usg- najlepiej dopochwowe - może storbiel - różne moga byc przyczyny - bo że boli to nie jest normalne.