Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stellla

rozstępy w ciązy

Polecane posty

Gość stellla

witajcie. chciałam zapytać bardziej doświadczonych kobiet jak wyglądają świeże rozstępy? wiem, że niby świeże są koloru fioletowego, a później jaśnieją do perłowego, ale czy jest szansa że można nie zauważyć tych świeżych? jestem w ciąży, w 33tyg, jak dotąd ominęła mnie ta niemiła niespodzianka, ale ostatnio czuje jak mi się skóra na brzuchu naciąga, swędzi :( smaruję się dwa razy dziennie kremem przeciw rozstępom, ale wiadomo, że i tak mogą się pojawić. koleżanka mi powiedziała że teraz mogę ich nie zauważyć, a po porodzie jak brzuch spadnie to wówczas będą widoczne- czy jest taka możliwość??????? i gdzie one głównie występują poniżej pępka czy na całym brzuchu?? dziękuję za poważne odpowiedzi.

Gość mnie wlasnie wyszly rozstepy
na piersiach. Są blade i cienkie, może z biegiem czasu zrobią się czerwone ale mam nadzieję, że nie. Ogólnie nie wydaje mi się, że rozstępy mogą być widoczne dopiero po porodzie to jakaś bzdura. Jak nie masz teraz to po porodzie nie pojawią się znikąd! A co do ulokowaniu rozstępów, to moja siostra miała na całym brzuchu. Praktycznie od piersi w dół, całe boki. Potem uda. Jest pół roku po porodzie i rozstępy nadal są widoczne. A pojawiły się dosyć późno bo w dziewiątym miesiącu. Ja jestem w czwartym i bardzo się boję, bo takie blizny są u nas rodzinne.

Gość akukukukukuku
to prawda, że mogą się pojawić dopiero po porodzie, a raczej zacząć być widoczne. teraz, kiedy skóra jest naciągnięta możesz ich nie zauważyć ale kiedy dzidziuś już wyjdzie a skóra na brzuchu będzie luźniejsza to może się okazać, że są. rozstępy są bardziej widoczne, gdy skóra traci na jędrności. ja tak miałam z pośladkami. zanim schudłam wydawało mi się, że mam je tylko na \"boczkach\" ale potem okazało się, że są na większej części pośladków. i musiały już być od dawna, bo są perłowe. świeże rozstępy są czerwonawe, foletowawe, to te stare robią się perłowe, nie odwrotnie. gdy są jeszcze nowe jest szansa, żeby je trochę zmnijeszyc, chociaż całkiem ich nie usuniesz. dlatego staraj sie dbać o skórę, nawet, jesli im nie zapobiegniesz to z pewnością troche zminimaluzujesz ich atak. pozdrawiam i życzę zdrowego dzidziusia :)

Gość stellla
dziękuje dziewczyny za odpowiedzi. zostało mi już tylko 1,5 miesiąca i chciałabym bardzo żeby mnie jednak ominęły. podczas kapieli czy prysznica leję na siebie oliwke, później smaruje sie kremami. nie przytyłam duzo na razie 9 kg i prawie wszystko w brzuch, ale czuje czasami jakby miał mi juz peknac :) jakby juz więcej tej skóry nie było. zobaczymy jak to bedzie.

Mi wyszły dopiero ok 37 tyg też czułam jak skóra się naciąga teraz są czerwone Mam nadzieję że ciebie to uniknie

Gość stellla
nie wiem kogo ignorantko wyzywasz od głupich cip, ja akurat smaruje się od samego początku. miłego dnia!!!

ja smarowałam się całą ciążę VISCHY i gucio mi pomogło. Najgorsze jest to, że gdybym miała rozstępy na brzuchu to bym się cieszyła, ale nieee, moje rozstępy pojawiły się na nogach tzn. na udach. Na brzuchu nie ma ani jednego, a najgorsze jest to, że miesiąc po porodzie, jak zaczęłam bardzo chudnąć to mi wyskoczyła jeszcze na rękach. Pomyślcie co ja muszę przechodzić teraz. Jestem załamana i założenie dla mnie spódniczki lub bluzki z krótkim rękawem to dla mnie katorga. Teraz jestem taka normalna z wagą, przy 166 cm ważę 60 kg, a muszę się zakrywać jak totalna grubaska Życzę Ci aby ominęły Cię te wstrętne rozstępy, bo mi na nogach przez 1,5 roku po porodzie nie zrobiły się perłowe (jak Wy to ładnie piszecie), tylko nadal są sine. Jestem załamana

Gość do tej co wyzywa
ja sie smaruje od poczatku ciazy dobrymi kosmetykami, dolewam sobie oliwki do kapieli a i tak mam juz 6 rozstepow na brzuchu i troche na piersiach, a to pewnie nie koniec bo to 30 tydzien i mala rosnie ciągle, wagowo przytylam 4 kg od poczatku ciazy wiec nie wyzywac sie tu bo i ciebie to moze spotkac i bedziesz wtedy plakac :P

Gość lolelej
A mnie siostra poleciła krem Gerbera, bo jest dobry i tani, teraz jestem w 36 tygodniu i nie widzę u siebie żadnych rozstępów. Oby się nie pojawiły!

u mnie się pojawiły tak w 32 tygodniu. Dostałam prę kresek na udach i parę na piersiach a na brzuchu zero. używałam od 4 miesiąca Mustela potem jeszcze smarowałam się oliwką

Gość Wkurzają mnie
ludzie głupi a wszystkowiedzący. Nieważne czy smarujesz się od 3 m-ca, czy też zaczynasz później. Prawdopodobnie ważny jest rodzaj skóry i predyspozycje genetyczne. Zaczęłam używać kosmetyków przeciw rozstępom ok.6 m-ca, nie mam ani jednego rozstępu. Myślę, że gdybym nie używała w ogóle, to rezultat byłby ten sam.

Gość Wkurzają mnie
To o głupich a wszystkowiedzących było oczywiście z myślą o pani lubiącej rzucać epitetami.

Gość lalalala2020
ja przez całą ciążę smarowałam się 3 razy dziennie , a 3 tyg przed porodem zrobiły mi się rostępy i są do dzisiaj ... Najpier były takie małe ,zauważylam czerwone kreski ,w ciągu kilku dni powiększyły się strasznie... Rozstępy robią się najzęściej pod koniec ciąży jak brzuszek opada na dól i skóra jest wtedy maksymalnie rozciągnięta. Ja cały czas smaruję się na brzuchu ale ciągle są koloru czerwonego :( ( a miesiąc temu urodzilam )

Gość Isabel..
Hej dziewczyny! Mnie też niestety nie ominęły te okropne rozstępy! :( Smarowałam się od 4 miesiąca kremem Vishy,ale on mi raczej nie pomagał i zaczęłam używać tańszego- ziajka. może i trochę pomaga ,ale nie za bardzo...Jestem w 37 tyg i jak patrzę na te głupie rozstępy to od razu wpadam w zły nastrój. Czemu to tak musi być!!??? i już chyba nie wierzę w to,że jest jakiś super sposód na pozbycie się tych brzydactw :(

Gość Isabel..
Niektóre kobitki nie mają ich wo gółe bo to zależy od rodzaju skóry.Te z jasną karnacją raczej wszystkie mają rozstępy i nieważne czy bedą się smarować nawet drogimi kosmetykami..

Gość buuuu ;[
a ja jestem w 8 miesiacu ciazy i mam okropne roztepy na brzuchu i piersiach i troszeczke na udach to jest okropne . Stosowalam rozne kremy i nic to najwyrazniej dalo ale to chyba z przyrostu tak duzej wagi bo mierze 1.67 a waze juz z 85 ;/;/ ;[ ; [ ; [ ; [ pozniej chce schudnac jak to skutecznie zrobic.?? zastanawiam sie czy karmic piersia [ jak bd taka mozliwosc ] czy nie.?? pomozcie;/

Gość mamkaaaaaaaaaa
mi sie w pierwszej ciazy porobily na udach i nawet na lydkach!!!!!!!!!! a na brzuchu ma tylko 2!!!! a bym wolala miec na brzuchu a nie na nochach;(:( no ale nic, teraz jestem w 2 ciazy w 9 miesiacu, pilnowalam zeby sie nie objadac tak jak w 1 ciazy i nie mam zadnego rozstepu!!! a w 1 ciazy mialam od 6 miecha, wiec od diety tez zalezy, wtedy duzo przytylam ale teraz tylko 6 kg

Gość alaaa ma kotaaaa
fajnie by było jakby to od diety zależało :/ ja przytyłam 9kg a rozstępy i tak są , pierwszy na brzuchu pojawił si,e dopiero teraz w 38tc

U mnie nie można nie zauważyć rozstępów :) Najbardziej swędział mnie brzuch, który też jest oczywiście najbardziej rozciągnięty, a na nim- ani jednego rozstępu. Przed ciążą miałam 65 cm. w pasie, teraz- 33 tc, mam 104 cm. Ale skórę na brzuchu miałam chyba najbardziej wyćwiczoną. W pierwszej kolejności wyszły mi rozstępy na biodrach- tam gdzie przesunęły się gości biodrowe, bo widzę że wyraźnie się rozszerzyły, bardziej od strony pleców. Potem uda- i tam pojawiają się do tej pory, myślę że to już ewidentnie kwestia sporego przybrania na wadze + leżenie- najbardziej uda i pośladki mi przytyły. Na pośladkach mam niewiele, za to biodra na kościach biodrowych wyglądają dokładnie tak jakby tarką z grubymi oczkami zjechać skórę, raz przy razie. Na udach- od stawów do połowy ud regularnie krechy jedna przy drugiej. Dwa tyg. temu wyszły mi rozstępy- bardzo delikatne- na lewej piersi (ogólnie lewą stronę mam bardziej zjechaną). Ogólnie nie najlepiej, ale liczę na to że brzuch się uchowa :) Smaruję się różnymi, droższymi kosmetykami od początku, chyba niewiele to daje. Kiedy przytyłam jako nastolatka w wieku ok. 14 lat, jak zaokrągliły mi się kształty, też miałam trochę rozstępów, teraz praktycznie niewidoczne.

Gość roztsetpy nie dla wszystkich
witajcie dziewczyny,pamietajcie ze kazda z nas jest inna ma inne predyspozycje i genetyke etc,nie ma co sie obrzucac epitetami czy oceniac badz krytykowac.w wieku dojrzewania bardzo skoczyly mi piersi do obwodu 110cm ale na ciele cagle bylam szczupla i strasznie dziewczeca,po duzym biuscie zostaly tylko brzydkie rozstepy choc teraz calkeim perlowe,mialam je rowniez na posladkach,obecnie jestem w 26 tyg ciazy przytylam 9kg i nie objadam sie za dwoch(choc to ksiazkowo-ta waga) mozna by powiedziec ze zmuszam sie nawet do jedzenia po to aby dostarczyc dzidziusiowi i sobie witamin etc.od poczatku ciazy smaruje sie BioOil na rozstepy i jak narazie ich nie mam,ale wiem ze sie przed nimi nie uchronie,miala je moja mama i moja siostra.nie pomoga kremy (choc naiwnie wierze ze moze jednak) moze dieta odpowiednia,duzo plynow etc ale ja nie lubilam nigdy pic duzo i teraz w ciazy tez nie czuje pragnienia.slora juz zaczyna mnie swedziec i mam wrazenie ze juz wiecej si enie rozciagnie a tu jeszcze tak duzo do konca zostalo.moja polozna ostatnio powiedziala,ze mam calkiem duzy brzuch jak na 26 tyg ale jak patrze po zdjeciach na forum to nie do konca sie z jej opinia zgadzam.Przyszle mamy i te obecne,choc staram sie podchodzic do zycie z pokora to te rozstepy tez mi sie nie podobaja i psuja mi humor ale posiadanie dziecka jest silniejsze niz przez jego brak,brak rozstepow.Mysle sobie ze juz za 20 lat nie bedzie mialo to znaczenia,a moze nawet wczesniej bo moje lata swietnosci minely i jakos je przezylam z obecnymi rozstepami to teraz w wieku 35 lat kolejne lata tez jakos wytrwam...pozdrawiam

Gość monisia0991
jesteście nienormalne... to po co zachodziłyście w ciążę? mi wyskoczyły na brzuchu i piersiach miesiac przed porodem. przytyłam 15 kg i tez sie martwilam, ale jak zobaczyłam mojego synka to przestalam sie tym przejmować

Gość gość
Jestem w 8 miesiącu i smarowałam się od początku ciąży 3 razy dziennie a rozstępy i tak mam na brzuchu i bokach także nie ma reguły na to ile razy i czym będziesz się smarować. Jeśli skure masz podatną na rozstępy to i tak będziesz je miała. Mi się niestety nie udało ich uniknąć pomimo wszelkich starań. MASAKRA

Gość gość
Witajcie. Jestem w 37 tc i dopiero kilka dni temu zrobiły mi się rozstępy, wcześniej mój brzuszek był piękny i skóra nie była bardzo rozciągnięta wiec myślałam że mnie to ominie. Niestety jak juz się zrobiły to nie jestem w stanie ich policzyć :( są małe i cienkie ale dużo ich! Pewnie zrobiły się przez opadniecie brzuszka. Dodam że smaruje się kremem i oliwka 2x dziennie od 6 tygodnia.

Gość gość
Mi się zrobiły 3 tyg przed terminem kolo pępka. Są lekko fioletowe

Gość gość
Ja przytylam 30 kg i nie mam ani jednego,teraz waze juz tyle co przed ciaza,wszystko kwestia genow

Gość nieugięta
rozstępy to nie koniec świata! nawet bez ciąży można je mieć. ja schudłam 20 kg i też trochę mam, ale nie na brzuchu na szczęście :)

Gość teresa82
miałam straszne rozstępy, które zaczęły powstawać pod koniec ciąży, ale od razu zastosowałam się do porad ze strony http://rozstepowo.pl/rozstepy-w-ciazy/ i udało mi się dojść do całkiem dobrego wyglądu mojego brzuszka ;)

Gość gość
Oczywiście , że rozstępy mogą pojawić się po porodzie. Ktoś napisał , że to bzdura ale taka jest prawda. Nikomu nie życzę tego , ale niestety mogą się pojawić.

Gość gość
mi polecono olejek na rozstępy marki Alteya organics dla kobiet w ciąży, osobiście jestem zadowolona bo jest bezpieczny 99,7 organiczny i do tego kondycja skóry mojego brzuszka jest super, bo to że nie pojawiły mi się rozstępy to chyba podstawa:)